TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СМЕ ЗГРЕШИЛЕ ЗА ЗЛАТНО СЛАВЕЈЧЕ, ЗА СКОПЈЕ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ ЌЕ ЧЕКАМЕ ДОПОЛНИТЕЛЕН РОК ОД МИНИСТЕРОТ АДЕМИ, ВЕЛИ МУЗИЧКАТА ...

Сакам да кажам - 12.02.2019

„Човечки е да се згреши, ние згрешивме во одбивањето на пријавата на фестивалот Златно славејче. Фестивалот имал целосна документација и ќе добие пари од Министерството за култура“, рече денес Плеурат Гаши, претседателот на Комисијата за фолклор и ...

„Врие“ во министерството за култура, апликантите се жалат, сѐ уште се разгледуваат проектите

ТВ21 - 12.02.2019

Без буџет, без локација каде ќе се одржуваат концертите и без план за активности. Вака, една од комисиите на Министерството за култура, опиша неколку апликации кои биле одбиени на конкурсот.

Комисиите во Култура признаа само еден пропуст – пари ќе има и за Златно Славејче

Нова ТВ - 12.02.2019

Дел од членовите на комисите во Министерството за култура, по реакциите во јавноста, денеска излегоа на прес конференција, но само да кажат дека работеле чесно и според Законот. На сите прашања околу тоа зошто одредени фестивали и традиционални ...

Комисии на Министерство за култура - Неправедно кренавте многу врева

Р.С.Европа - 12.02.2019

Комисиите за фолклор и музичка дејност и за театар при Министерството за култура и натаму со став дека стојат зад своите одлуки во врска со Конкурсот за програми од национален интерес за 2019 година.

Од музичките проекти, пари само за „Златно славејче“

Телма - 12.02.2019

Од Комисијата за музичко – сценска и за фолклорна дејност рекоа дека направиле грешка при оценувањето на апликацијата за детскиот фестивал „ Златно славејче“ и дека по ревизијата на документите тој ќе биде подржан.

Министерството за култура ги лоцира грешките со одбиените апликации

Канал5 - 12.02.2019

Министерството за култура ги лоцира првите грешки со одбиените апликации. Комисијата за фолклор, музичко-сценска дејност утврдила дека направила пропуст со апликацијата за детскиот фестивал „Златно Славејче“.

Комисијата во култура утврди грешка во одлуката за „Златно славејче“, за останатите ќе одлучува Адеми

Сител - 12.02.2019

“Златно Славејче” ќе добие пари од Годишната програма за финансирање на проекти од културата. Стручната комисија при Министерството за култура по повторното разгледување на одбиените апликации, утврдила дека направила пропуст во документацијата во ...

Утврден пропуст: Фестивалот „Златно славејче“ имал комплетна документација, но бил одбиен

24 Вести - 12.02.2019

Од Министерството за Култура признаа грешки во распределбата на парите. Од Сите одбиени апликации во делот на фолклор и музичко – сценска дејност единствена апликација за која Комисијата направил пропуст е за фестивалот „ Златно Славејче“.

Ќе има државни пари уште за фестивалот „Златно славејче“

Радио МОФ - 12.02.2019

Само еден пропуст во распределбата на пари утврдила Комисијата за фолклор, музичко-сценска дејност, која се уште еднаш да ги проверат одбиените проекти. Грешката е направена кај детскиот фестивал „Златно Славејче“, кој иако доставил уредна ...

Од Култура признаваат грешки во распределбата на парите за проектите

Алфа - 12.02.2019

Министерството за култура ги обвини медиумите дека намерно ги напаѓале Комисиите кои ги разгледуваат апликантите кои побарале државни пари. Велат дека не било фер само да се критикува, туку да се сослушаат сите ставови, иако вчера од таму останаа ...

Поништени одлуките за одбиените проекти, се разгледуваат одново

Независен - 12.02.2019

Стручните комисии формирани да ги оценуваат апликациите од национален интерес, кои годинава ќе ги поддржи Министерството за култура, од вчера утрото повторно се состанаа, но да ги разгледаат само одбиените проекти.

Од музичките фестивали, нова одлука само за „Златно славејче“

Н.Македонија - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Култура признава една грешка: Ќе има пари за „Златно славејче“

Независен - 12.02.2019

Комисијата за фолклор, музичко-сценска дејност утврдила дека направила пропуст со апликацијата за детскиот фестивал „Златно Славејче“. Како што информираше претседателот на комисијата Плеурат Гаши, пропустот го лоцирале откако им беше наложено уште ...

Сè уште се разгледуваат музичките апликации, кај драмските и визуелните немало пропусти

1tv - 12.02.2019

За Фестивалот за деца „Златмно славејче“ кој не доби буџет за 2019 година, сепак ќе има поддршка, затоа што комисијата превидела дека доставил изјава за простор за одржување на настанот. Но одлуката на комисијата останува непроменета за Скопскиот ...

„Скопскиот џез фестивал “, „Оф фест“ и „Здраво млади“ поднеле непотполна документација

CivilMedia - 12.02.2019

Комисијата за фолклор, музичко-сценска дејност при Министерството за култура од сите разгледани одбиени проекти ја одобри апликацијата само на фестивалот „Златно славејче“. „Скопскиот џез фестивал “, „Оф фест“ и „Здраво млади“ остануваат без ...

Ќе има буџет ако бидат одобрени нови проекти во културата

MTM - 12.02.2019

Пет од деветте комисии кои денеска ги преразгледуваат одбиените апликации од конкурсот за поддршка на проекти во културата во 2019 година, со допис до медиумите информираат дека предвиден е буџет доколку има новооодобрени проекти.

„Врие“ во министерството за култура, апликантите се жалат, сѐ уште се разгледуваат проектите

4NEWS - 13.02.2019

Без буџет, без локација каде ќе се одржуваат концертите и без план за активности. Вака, една од комисиите на Министерството за култура, опиша неколку апликации кои биле одбиени на конкурсот.

Стручната комисија при Министерството за култура : За „Златно славејче“ направивме грешка, другите апликации се ...

Скопје1 - 12.02.2019

Стручната комисија при Министерството за култура по повторното разгледување на одбиените апликации, утврдила дека направила пропуст во документацијата во случајот со детскиот музички фестивал “Златно Славејче”.

Од музичките фестивали, нова одлука само за „Златно славејче“

1tv - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Министерство за култура го призна пропустот само за „Златно славејче“, извисија „Скопски џез фестивал“, фестивалот ...

Република - 12.02.2019

Комисијата за фолклор, музичко-сценска дејност на денешната прес конференција соопшти дека утврдила дека е направен пропуст со апликацијата за детскиот фестивал „Златно Славејче“. Според претседателот на комисијата Плеурат Гаши, пропустот го ...

Сè уште се разгледуваат музичките апликации, кај драмските и визуелните немало пропусти

Локално - 12.02.2019

За Фестивалот за деца „Златмно славејче“ кој не доби буџет за 2019 година, сепак ќе има поддршка, затоа што комисијата превидела дека доставил изјава за простор за одржување на настанот. Но одлуката на комисијата останува непроменета за Скопскиот ...

Министерство за култура призна грешка само за „Златно славејче“

Фокус - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Министерство за култура го призна пропустот само за „Златно славејче“

Скопје инфо - 12.02.2019

Комисијата за фолклор, музичко-сценска дејност на денешната прес конференција соопшти дека утврдила дека е направен пропуст со апликацијата за детскиот фестивал „Златно Славејче“. Според претседателот на комисијата Плеурат Гаши, пропустот го ...

„Авалон“ не добиле пари за концертите на Кравиц, Стинг и Рамазоти затоа што не навеле простор, велат од Министерство

Фокус - 12.02.2019

За Фестивалот за деца „Златно славејче“ кој не доби буџет за 2019 година, сепак ќе има поддршка, затоа што комисијата превидела дека доставил изјава за простор за одржување на настанот. Но одлуката на комисијата останува непроменета за Скопскиот ...

Од музичките фестивали, нова одлука само за „Златно славејче“

Бриф - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Сè уште се разгледуваат музичките апликации, кај драмските и визуелните немало пропусти

Опсервер - 12.02.2019

За Фестивалот за деца „Златмно славејче“ кој не доби буџет за 2019 година, сепак ќе има поддршка, затоа што комисијата превидела дека доставил изјава за простор за одржување на настанот. Но одлуката на комисијата останува непроменета за Скопскиот ...

Од музичките фестивали, нова одлука само за „Златно славејче“

Нетпрес - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Сè уште се разгледуваат музичките апликации, кај драмските и визуелните немало пропусти

Кајгана - 12.02.2019

Скопје, 12 февруари 2019 (МИА) – За Фестивалот за деца „Златно славејче“ кој не доби буџет за 2019 година, сепак ќе има поддршка, затоа што комисијата превидела дека доставил изјава за простор за одржување на настанот.

По скандалот во културата: Признаа дека утнале со „Златно славејче“

+инфо - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти од културата.

Сè уште се разгледуваат музичките апликации, кај драмските и визуелните немало пропусти

MTM - 12.02.2019

За Фестивалот за деца „Златмно славејче“ кој не доби буџет за 2019 година, сепак ќе има поддршка, затоа што комисијата превидела дека доставил изјава за простор за одржување на настанот. Но одлуката на комисијата останува непроменета за Скопскиот ...

Од музичките фестивали, нова одлука само за „Златно славејче“

Кајгана - 12.02.2019

Скопје, 12 февруари 2019 (МИА) – Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Сè уште се разгледуваат музичките апликации, кај драмските и визуелните немало пропусти

А1 On - 12.02.2019

За Фестивалот за деца „Златно славејче“ кој не доби буџет за 2019 година, сепак ќе има поддршка, затоа што Kомисијата превидела дека доставил изјава за простор за одржување на настанот. Но одлуката на комисијата останува непроменета за Скопскиот ...

Нова одлука само за „Златно славејче“, пак нема пари за „Скопски џез фестивал“, „ОФФ фест“ и фестивалот „Пеце ...

МКД - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Сè уште се разгледуваат музичките апликации, кај драмските и визуелните немало пропусти

Либертас - 12.02.2019

За Фестивалот за деца „Златно славејче“ кој не доби буџет за 2019 година, сепак ќе има поддршка, затоа што комисијата превидела дека доставил изјава за простор за одржување на настанот. Но одлуката на комисијата останува непроменета за Скопскиот ...

Од музичките фестивали, нова одлука само за „Златно славејче“

А1 On - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Од музичките фестивали, нова одлука само за „Златно славејче“

MTM - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Од музичките фестивали, нова одлука само за „Златно славејче“

Опсервер - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

„Златно славејче“, сепак, ќе добие поддршка од државата

Факултети - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн при Министерството за култура го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Министерство за култура призна грешка само за Златно славејче

Либертас - 12.02.2019

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос на распределбата на буџетот за проекти.

Според комисијата за музичка дејност: Грешка само кај “Златно славејче”?!

Вечер - 12.02.2019

Комисијата за музика и фолклор при Министерството за култура, по бурните реакции кои деновиве излегоа во јавност, повторно разгледала околу сто апликации, меѓу кои и за четири фестивали за кои имало најмногу поплаки.