TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јазиците на малцинства како изборен предмет во училиштата во Центар од септември

Сител - 13.08.2019

Српскиот јазик и култура ќе се изучува како изборен предмет во трето одделение во опшина Центар. Од оваа учебна година во сите 7 основни училишта ќе се формираат паралелки за изучување на овој јазик два пати неделно.

Основците ќе ги учат јазиците на етничките заедници како изборен предмет

Нетпрес - 13.08.2019

Општина Центар информира дека почнувајќи од учебната 2019-2020 година, во седумте општински основни училишта, како изборен предмет за трето одделенците, ќе се воведе изучување на јазиците на помалите етнички заедници во Република Северна Македонија.

Јазиците на малцинства како изборен предмет во училиштата во Центар од септември

4NEWS - 13.08.2019

Српскиот јазик и култура ќе се изучува како изборен предмет во трето одделение во опшина Центар. Од оваа учебна година во сите 7 основни училишта ќе се формираат паралелки за изучување на овој јазик два пати неделно.

153 деца во Центар факултативно ќе учат српски јазик од септември

+инфо - 13.08.2019

Во септември ќе биде спроведена анкета за изучување на јазиците и на другите етнички заедници, поточно: бошњачки, турски, влашки и ромски јазик, и во зависност од интересот и овие јазици ќе бидат воведени како изборни предмети за учениците од трето ...

Јазиците на помалите етнички заедници како изборен предмет во училиштата во Општина Центар

MTM - 13.08.2019

Почнувајќи од учебната 2019-2020 година, во седумте општински основни училишта во скопската Општина Центар, како изборен предмет за трето одделенците ќе биде воведено изучување на јазиците на помалите етнички заедници во земјава.

Јазиците на помалите етнички заедници како изборен предмет во училиштата во Општина Центар

Канал5 - 13.08.2019

Почнувајќи од учебната 2019-2020 година, во седумте општински основни училишта во скопската Општина Центар, како изборен предмет за трето одделенците ќе биде воведено изучување на јазиците на помалите етнички заедници во земјава.

Од оваа учебна година во Центар, јазиците на помалите етнички заедници стануваат изборен предмет

Нова ТВ - 13.08.2019

Почнувајќи од новата учебна 2019-2020 година, во седумте општински основни училишта, како изборен предмет за трето одделенците, ќе се воведе изучување на јазиците на помалите етнички заедници во земјава, соопштина од Општината Центар.

Основните училишта од Центар за изборен предмет ќе имаат јазици на помали етнички заедници од земјава

Слободен Печат - 13.08.2019

Почнувајќи од учебната 2019-2020 година, во седумте општински основни училишта во скопската Општина Центар, како изборен предмет за трето одделенците ќе биде воведено изучување на јазиците на помалите етнички заедници во земјава.

Јазиците на помалите етнички заедници како изборен предмет во училиштата во Општина Центар

Курир - 13.08.2019

Општина Центар информира дека почнувајќи од учебната 2019-2020 година, во седумте општински основни училишта, како изборен предмет за трето одделенците, ќе се воведе изучување на јазиците на помалите етнички заедници во Република Северна Македонија.

Во седумте основни општински училишта jазиците на помалите етнички заедници, изборен предмет за трето одделенците

Скопје1 - 13.08.2019

Општина Центар информира дека почнувајќи од учебната 2019-2020 година, во седумте општински основни училишта, како изборен предмет за трето одделенците, ќе се воведе изучување на јазиците на помалите етнички заедници во Република Северна Македонија.

Јазиците на помалите етнички заедници како изборен предмет во училиштата во Општина Центар

Република - 13.08.2019

Почнувајќи од учебната 2019-2020 година, во седумте општински основни училишта во скопската Општина Центар, како изборен предмет за трето одделенците ќе биде воведено изучување на јазиците на помалите етнички заедници во земјава.

Јазиците на помалите етнички заедници како изборен предмет во училиштата во Општина Центар

Либертас - 13.08.2019

Почнувајќи од новата учебна 2019-2020 година, во седумте општински основни училишта, како изборен предмет за трето одделенците, ќе се воведе изучување на јазиците на помалите етнички заедници во земјава, соопштина од Општината Центар.

Јазикот на етничките заедници ќе биде изборен предмет во седум училишта во Центар

Макфакс - 13.08.2019

Општина Центар информира дека почнувајќи од учебната 2019-2020 година, во седумте општински основни училишта, како изборен предмет за трето одделенците, ќе се воведе изучување на јазиците на помалите етнички заедници во Република Северна Македонија.

Јазиците на помалите етнички заедници како изборен предмет во училиштата во Општина Центар

Сител - 13.08.2019

Почнувајќи од учебната 2019-2020 година, во седумте општински основни училишта во скопската Општина Центар, како изборен предмет за трето одделенците ќе биде воведено изучување на јазиците на помалите етнички заедници во земјава.

Основците од Центар за изборен предмет ќе имаат јазици на помали етнички заедници од земјава

Скопје инфо - 13.08.2019

Почнувајќи од учебната 2019-2020 година, во седумте општински основни училишта во скопската Општина Центар, како изборен предмет за трето одделенците ќе биде воведено изучување на јазиците на помалите етнички заедници во земјава.

Јазиците на помалите етничките заедници, изборен предмет во 7 училишта во Центар

МКД - 13.08.2019

Општина Центар информира дека почнувајќи од учебната 2019-2020 година, во седумте општински основни училишта, како изборен предмет за третоодделенците, ќе се воведе изучување на јазиците на помалите етнички заедници во Република Северна Македонија.

Јазиците на помалите етнички заедници како изборен предмет во училиштата во Општина Центар

4NEWS - 13.08.2019

Почнувајќи од учебната 2019-2020 година, во седумте општински основни училишта во скопската Општина Центар, како изборен предмет за трето одделенците ќе биде воведено изучување на јазиците на помалите етнички заедници во земјава.

Од трето одделение во школите во Центар ќе може да се изучуваат јазиците на помалите етнички заедници

Деца - 13.08.2019

Oд учебната 2019/2020 година во седумте основни училишта во Општина Центар како изборен предмет за третоодделенците ќе се воведе изучување на јазиците на помалите етнички заедници во Република Северна Македонија.

Јазикот на етничките заедници ќе биде изборен предмет во седум училишта во Центар

Точка - 13.08.2019

Општина Центар информира дека почнувајќи од учебната 2019-2020 година, во седумте општински основни училишта, како изборен предмет за трето одделенците, ќе се воведе изучување на јазиците на помалите етнички заедници во Република Северна Македонија.

Јазиците на помалите етнички заедници стануваат изборен предмет за третоодделенците од Центар

365 - 13.08.2019

Почнувајќи од учебната 2019/2020 година, во седумте основни училишта на ниво на Центар, како изборни предмети, третоодделенците ќе имаат можност да ги изучуваат јазиците на помалите етнички заедници во Република Северна Македонија, соопшти денеска ...

Вкупно 153 основци во Центар ќе го изучуваат српскиот јазик

Независен - 13.08.2019

Општина Центар информира дека почнувајќи од учебната 2019-2020 година, во седумте општински основни училишта, како изборен предмет за третоодделенците, ќе се воведе изучување на јазиците на помалите етнички заедници во Република Северна Македонија.

Изучување на јазиците на помалите етнички заедници ќе биде изборен предмет за учениците од Центар

MakPress - 13.08.2019

Почнувајќи од учебната 2019-2020 година, во седумте општински основни училишта во скопската Општина Центар, како изборен предмет за трето одделенците ќе биде воведено изучување на јазиците на помалите етнички заедници во земјава.

Српскиот јазик ќе биде изборен предмет за трето одделенците во Општина Центар

Радио МОФ - 13.08.2019

Општина Центар соопшти дека од оваа учебна година во седумте општински основни училишта, како изборен предмет за трето одделенците, ќе се воведе изучување на спрскиот јазик. Во текот на месец мај, по препорака на Министерството за образование и ...

Ќе се изучуваат јазиците на помалите етнички заедници

Вечер - 13.08.2019

Почнувајќи од учебната 2019-2020 година, во седумте општински основни училишта во скопската општина Центар, како изборен предмет за третоодделенците ќе биде воведено изучување на јазиците на помалите етнички заедници во земјава.