TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Земјава и регионот набргу ќе почнат да се снабдуваат со течен природен гас од САД

Макфакс - 16.05.2019

Во организација на Владата, АД „Електрани“, Амбасадата на САД и ЗИП Институтот се одржува вториот по ред Македонски енергетски форум 2019 на тема „Енергетска транзиција преку обновливи извори и енергетска ефикасност“, на кој врвни експерти, ...

МЕФ 2019: Логично е јагленот да се замени со природен гас

Локално - 16.05.2019

Новите и постоечките гасоводни рути, кризата меѓу Украина и Русија и влијанието врз регионот, предностите на природниот гас и искуствата во однос на другите флуиди, развој на алтернативни системи, како и природниот гас и целите на одржлив развој на ...

Германски реакции на американските коментари: „Германија не е колонија на Вашингтон!“

Макфакс - 16.05.2019

Клаус Ернст, претседател на Комитетот за економски прашања и енергија во германскиот Бундестаг, изјави дека санкциитена САД против руски и германски компании поради „Северен поток 2“ се неприфатливи, пренесува „Спутник“.

Македонија и регионот набргу ќе почнат да се снабдуваат со течен природен гас од САД

Н.Македонија - 16.05.2019

Во организација на Владата, АД „Електрани“, Амбасадата на САД и ЗИП Институтот се одржува вториот по ред Македонски енергетски форум 2019 на тема „Енергетска транзиција преку обновливи извори и енергетска ефикасност“, на кој врвни експерти, ...

МЕФ 2019: Логично е јагленот за се замени со природен гас

Опсервер - 16.05.2019

Новите и постоечките гасоводни рути, кризата меѓу Украина и Русија и влијанието врз регионот, предностите на природниот гас и искуствата во однос на другите флуиди, развој на алтернативни системи, како и природниот гас и целите на одржлив развој на ...

Газпром: Турски поток почнува со работа во декември

Опсервер - 15.05.2019

До крајот на декември ќе потечат првите количини гас преку Турски поток, најави заменикот на извршниот директор на Газпром, Олег Аксјутин. – Очекуваме испораките на гас преку Турски поток да почнат до 31 декември.

Турски тек започнува со работа во декември

Фактор - 15.05.2019

До крајот на декември, првите количини на гас ќе протечат низ мегапроектот Турски тек, објави извршниот директор на "Газпром", Олег Аксјутин. "Очекуваме испораките на гас преку турскиот тек да започнат до 31 декември.

Германски реакции на американските коментари: „Германија не е колонија на Вашингтон!“

24Инфо - 16.05.2019

Клаус Ернст, претседател на Комитетот за економски прашања и енергија во германскиот Бундестаг, изјави дека санкциитена САД против руски и германски компании поради „Северен поток 2“ се неприфатливи, пренесува „Спутник“.

„Гаспром“ ги најави првите испораки на гас преку цевководот „Турски тек“

Руска реч - 14.05.2019

Првите количини гас преку новиот цевковод „Турски тек“, кој поминува по дното на Црното море од рускиот до турскиот брег во должина од 930 километри, ќе потечат на 31 декември оваа година, изјави на конференција за новинарите во Санкт Петербург ...

МЕФ 2019: Логично е јагленот за се замени со природен гас

24Инфо - 16.05.2019

Новите и постоечките гасоводни рути, кризата меѓу Украина и Русија и влијанието врз регионот, предностите на природниот гас и искуствата во однос на другите флуиди, развој на алтернативни системи, како и природниот гас и целите на одржлив развој на ...

Газпром: Турски поток почнува со работа во декември

Алфа - 15.05.2019

До крајот на декември ќе потечат првите количини гас преку Турски поток, најави заменикот на извршниот директор на Газпром, Олег Аксјутин. – Очекуваме испораките на гас преку Турски поток да почнат до 31 декември.

Германски реакции на американските коментари: „Германија не е колонија на Вашингтон!“

Centar - 16.05.2019

Клаус Ернст, претседател на Комитетот за економски прашања и енергија во германскиот Бундестаг, изјави дека санкциите на САД против руски и германски компании поради „Северен поток 2“ се неприфатливи, пренесува „Спутник“.

МЕФ 2019: Логично е јагленот за се замени со природен гас

ММС - 16.05.2019

Новите и постоечките гасоводни рути, кризата меѓу Украина и Русија и влијанието врз регионот, предностите на природниот гас и искуствата во однос на другите флуиди, развој на алтернативни системи, како и природниот гас и целите на одржлив развој на ...

Газпром: Турски поток почнува со работа во декември

24Инфо - 15.05.2019

До крајот на декември ќе потечат првите количини гас преку Турски поток, најави заменикот на извршниот директор на Газпром, Олег Аксјутин. – Очекуваме испораките на гас преку Турски поток да почнат до 31 декември.

Германски реакции на американските коментари: „Германија не е колонија на Вашингтон!“

Точка - 16.05.2019

Клаус Ернст, претседател на Комитетот за економски прашања и енергија во германскиот Бундестаг, изјави дека санкциите на САД против руски и германски компании поради „Северен поток 2“ се неприфатливи, пренесува „Спутник“.

МЕФ 2019: Логично е јагленот за се замени со природен гас

MakPress - 16.05.2019

Новите и постоечките гасоводни рути, кризата меѓу Украина и Русија и влијанието врз регионот, предностите на природниот гас и искуствата во однос на другите флуиди, развој на алтернативни системи, како и природниот гас и целите на одржлив развој на ...

Газпром: Турски поток почнува со работа во декември

+инфо - 15.05.2019

До крајот на декември ќе потечат првите количини гас преку Турски поток, најави заменикот на извршниот директор на Газпром, Олег Аксјутин. – Очекуваме испораките на гас преку Турски поток да почнат до 31 декември.

Газпром: Турски поток почнува со работа во декември

MakPress - 15.05.2019

До крајот на декември ќе потечат првите количини гас преку Турски поток, најави заменикот на извршниот директор на Газпром, Олег Аксјутин. – Очекуваме испораките на гас преку Турски поток да почнат до 31 декември.

Газпром: До крајот на годинава ќе потече гас низ Турски поток

Денешен - 15.05.2019

До крајот на декември ќе потечат првите количини гас преку Турски поток, најави заменикот на извршниот директор на Газпром, Олег Аксјутин. – Очекуваме испораките на гас преку Турски поток да почнат до 31 декември.

Газпром: Турски поток почнува со работа во декември

А1 On - 15.05.2019

До крајот на декември ќе потечат првите количини гас преку Турски поток, најави заменикот на извршниот директор на Газпром, Олег Аксјутин. – Очекуваме испораките на гас преку Турски поток да почнат до 31 декември.

Газпром: Турски поток почнува со работа во декември

MTM - 16.05.2019

До крајот на декември ќе потечат првите количини гас преку Турски поток, најави заменикот на извршниот директор на Газпром, Олег Аксјутин. – Очекуваме испораките на гас преку Турски поток да почнат до 31 декември.