TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Блокирана работата на бугарскиот Парламент, неколку партии бараат комисиска седница за С. Македонија

Р.С.Европа - 23.06.2022

Втор ден по ред е блокирана работата на бугарското Собрание. Причината е што ГЕРБ, ДПС, „Има таков народ“ и „Преродба“ не влегуваат во салата, па Парламентот нема кворум за работа. „Очигледно е важно да се изгласа недоверба на Владата, но не и ...

Втор ден без кворум во бугарското Национално собрание, седницата пропадна

ТВ21 - 23.06.2022

Втор ден по ред без кворум на редовната седница на бугарското Народно собрание. Беше направен втор обид за пријавување, но повторно не беше постигнат кворум, а состанокот пропадна. Пратеничките групи на ГЕРБ, „Има таков народ“, „Вазраждане“ и МРФ ...

Бугарскиот Парламент не успеа да собере кворум за седницата

Макфакс - 22.06.2022

Бугарскиот Парламент утринава не успеа да постигне кворум во три обиди. По првата пауза што ја даде претседателот Мирослав Иванов, се пријавија само 115 лица, а опозицијата од ГЕРБ, МРФ, ИТН и останатите партии не се пријавија.

Конфузија во Бугарија – новото мнозинство го бојкотира собранието

Независен - 22.06.2022

На денот кога треба да се гласа за доведрба на владата на премиерот Кирил Петков бугарската политика влезе во уште еден јазол. Собранието од изутрина не може да заседава затоа што не може да се обезбеди кворум.

По три неуспешни обиди за собирање кворум: Затворена седницата на бугарското Собрание за избор на претседател

Скопје1 - 22.06.2022

Националното собрание на Бугарија по три обиди не успеа да собере кворум за седницата во среда. Според програмата, седницата требаше да започне во 09.00 часот. Треба да се избере нов в.д. претседател на Собранието.

Бугарското Народно собрание во три обида денеска не успеа да обезбеди работен кворум

Опсервер - 22.06.2022

Од утринава се направени три обиди за почеток на редовното заседание на Народното собрание на Бугарија, јави дописникот на МИА од Софија. Во салата на Народното собрание имаше само 115 пратеници од вкупно 240 регистрирани, што се покажа за недоволно ...

Бугарското Народно собрание во три обида денеска не успеа да обезбеди работен кворум

Курир - 22.06.2022

Од утринава се направени три обиди за почеток на редовното заседание на Народното собрание на Бугарија, јави дописникот на МИА од Софија. Во салата на Народното собрание имаше само 115 пратеници од вкупно 240 регистрирани, што се покажа за недоволно ...

Бугарското Народно собрание во три обида денеска не успеа да обезбеди работен кворум

Сител - 22.06.2022

Од утринава се направени три обиди за почеток на редовното заседание на Народното собрание на Бугарија, јави дописникот на МИА од Софија. Во салата на Народното собрание имаше само 115 пратеници од вкупно 240 регистрирани, што се покажа за недоволно ...

Бугарското народно собрание во три обида не успеа да обезбеди работен кворум

Фокус - 22.06.2022

Од утринава се направени три обиди за почеток на редовното заседание на Народното собрание на Бугарија, јави дописникот на МИА од Софија. Во салата на Народното собрание имаше само 115 пратеници од вкупно 240 регистрирани, што се покажа за недоволно ...

Бугарското Народно собрание во три обида денеска не успеа да обезбеди работен кворум

Република - 22.06.2022

Од утринава се направени три обиди за почеток на редовното заседание на Народното собрание на Бугарија, јави дописникот на МИА од Софија. Во салата на Народното собрание имаше само 115 пратеници од вкупно 240 регистрирани, што се покажа за недоволно ...

Бугарското Народно собрание во три обида денеска не успеа да обезбеди работен кворум

Frontline - 22.06.2022

Од утринава се направени три обиди за почеток на редовното заседание на Народното собрание на Бугарија, јави дописникот на МИА од Софија. Во салата на Народното собрание имаше само 115 пратеници од вкупно 240 регистрирани, што се покажа за недоволно ...

НЕМА КВОРУМ ВО БУГАРСКОТО СОБРАНИЕ За судбината на Петков, пратениците ќе одлучат вечерва

+инфо - 22.06.2022

Во салата на Народното собрание имаше само 115 пратеници од вкупно 240, што се покажа за недоволно за почеток на работата на бугарскиот Парламент, за што се потребни најмалку 121 пратеник.

Бугарското Народно собрание во три обида денеска не успеа да обезбеди работен кворум

ТВ21 - 22.06.2022

Од утринава се направени три обиди за почеток на редовното заседание на Народното собрание на Бугарија. Во салата на Народното собрание имаше само 115 пратеници од вкупно 240 регистрирани, што се покажа за недоволно за почеток на работата на ...

Бугарското Народно собрание во три обида денеска не успеа да обезбеди работен кворум

4NEWS - 22.06.2022

Од утринава се направени три обиди за почеток на редовното заседание на Народното собрание на Бугарија. Во салата на Народното собрание имаше само 115 пратеници од вкупно 240 регистрирани, што се покажа за недоволно за почеток на работата на ...

Бугарското Народно собрание во три обида денеска не успеа да обезбеди работен кворум

А1 On - 22.06.2022

Од утринава се направени три обиди за почеток на редовното заседание на Народното собрание на Бугарија, јави дописникот на МИА од Софија. Во салата на Народното собрание имаше само 115 пратеници од вкупно 240 регистрирани, што се покажа за недоволно ...

Бугарското Народно собрание во три обида денеска не успеа да обезбеди работен кворум

MakPress - 22.06.2022

Од утринава се направени три обиди за почеток на редовното заседание на Народното собрание на Бугарија, јави дописникот на МИА од Софија. Во салата на Народното собрание имаше само 115 пратеници од вкупно 240 регистрирани, што се покажа за недоволно ...

Бугарското Народно собрание трипати не успеа да обезбеди кворум

Независен - 22.06.2022

Од утринава се направени три обиди за почеток на редовното заседание на Народното собрание на Бугарија, јави дописникот на МИА од Софија. Во салата на Народното собрание имаше само 115 пратеници од вкупно 240 регистрирани, што се покажа за недоволно ...

Бугарското народно собрание во три обида не успеа да обезбеди работен кворум

Либертас - 22.06.2022

Од утринава се направени три обиди за почеток на редовното заседание на Народното собрание на Бугарија, јави дописникот на МИА од Софија. Во салата на Народното собрание имаше само 115 пратеници од вкупно 240 регистрирани, што се покажа за недоволно ...

Бугарскиот Парламент утринава не успеа да постигне кворум во три обиди

Press24 - 22.06.2022

По првата пауза што ја даде претседателот Мирослав Иванов, се пријавија само 115 лица, а опозицијата од ГЕРБ, МРФ, ИТН и останатите партии не се пријавија. Потребни се најмалку 121 пратеник за да има кворум.

Бугарското Собрание во три обида денеска не успеа да обезбеди работен кворум

Нетпрес - 22.06.2022

Од утринава се направени три обиди за почеток на редовното заседание на Народното собрание на Бугарија, јави дописникот на МИА од Софија. Во салата на Народното собрание имаше само 115 пратеници од вкупно 240 регистрирани, што се покажа за недоволно ...

НЕМА КВОРУМ ВО БУГАРСКОТО СОБРАНИЕ: Гласањето недоверба закажано за приквечер, по три обиди утрово нема доволно ...

Денешен - 22.06.2022

Од утринава се направени три обиди за почеток на редовното заседание на Народното собрание на Бугарија, јави дописникот на МИА од Софија. Во салата на Народното собрание имаше само 115 пратеници од вкупно 240 регистрирани, што се покажа за недоволно ...

Бугарскиот Парламент не успеа да собере кворум за седницата

Точка - 22.06.2022

Бугарскиот Парламент утринава не успеа да постигне кворум во три обиди. По првата пауза што ја даде претседателот Мирослав Иванов, се пријавија само 115 лица, а опозицијата од ГЕРБ, МРФ, ИТН и останатите партии не се пријавија.

Бугарското Народно собрание во три обида денеска не успеа да обезбеди работен кворум

Вечер Прес - 22.06.2022

Од утринава се направени три обиди за почеток на редовното заседание на Народното собрание на Бугарија, јави дописникот на МИА од Софија. Во салата на Народното собрание имаше само 115 пратеници од вкупно 240 регистрирани, што се покажа за недоволно ...

По три неуспешни обиди за собирање кворум, затворена седницата на бугарското Собрание за избор на претседател

Алсат-М - 22.06.2022

Националното собрание на Бугарија во три обиди не успеа да собере кворум за денешната седница која требаше да започне во 09.00 часот, а на чиј дневен ред е избор на в.д. претседател на Собранието.

Бугарското Народно собрание во три обида денеска не успеа да обезбеди работен кворум

CivilMedia - 22.06.2022

Од утринава се направени три обиди за почеток на редовното заседание на Народното собрание на Бугарија, јави дописникот на МИА од Софија. Во салата на Народното собрание имаше само 115 пратеници од вкупно 240 регистрирани, што се покажа за недоволно ...

Бугарскиот Парламент не успеа да собере кворум за седницата

MTM - 22.06.2022

Бугарскиот Парламент утринава не успеа да постигне кворум во три обиди. По првата пауза што ја даде претседателот Мирослав Иванов, се пријавија само 115 лица, а опозицијата од ГЕРБ, МРФ, ИТН и останатите партии не се пријавија.

Втор ден без кворум во Националното собрание, седницата пропадна

4NEWS - 23.06.2022

Втор ден по ред без кворум на редовната седница на бугарското Народно собрание. Беше направен втор обид за пријавување, но повторно не беше постигнат кворум, а состанокот пропадна. Пратеничките групи на ГЕРБ, „Има таков народ“, „Вазраждане“ и МРФ ...

Блокирана работата на бугарскиот Парламент, неколку партии бараат комисиска седница за С. Македонија

Алсат-М - 23.06.2022

Втор ден по ред е блокирана работата на бугарското Собрание. Причината е што ГЕРБ, ДПС, „Има таков народ“ и „Преродба“ не влегуваат во салата, па Парламентот нема кворум за работа. „Очигледно е важно да се изгласа недоверба на Владата, но не и ...