TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Роман за предвоените Евреи на македонски јазик

Скопје1 - 12.02.2019

Романот „Романса во малото гратче“, своевиден реквием за предвоените Евреи, деновиве излезе од печат во издание на „Прозарт Медиа“. Автобиорафскиот роман, сметан за ремек-дело на авторот, е сместен во мало местенце во Литванија во пресрет на Втората ...

Роман за предвоените Евреи на македонски јазик

Макфакс - 12.02.2019

Романот „Романса во малото гратче“, своевиден реквием за предвоените Евреи, деновиве излезе од печат во издание на „Прозарт Медиа“. Автобиорафскиот роман, сметан за ремек-дело на авторот, е сместен во мало местенце во Литванија во пресрет на Втората ...

„Романса во малото гратче“ – роман за предвоените Евреи во Литванија

Локално - 12.02.2019

„Романса во малото гратче“ – автобиорафскиот роман на Григориј Канович, кој раскажува за мало место во Литванија во пресрет на Втората светска војна, деновиве излезе од печат во издание на „Прозарт медија“.

Роман за предвоените Евреи во Литванија преведен на македонски

+инфо - 12.02.2019

„Романса во малото гратче“ – автобиорафскиот роман на Григориј Канович, кој раскажува за мало место во Литванија во пресрет на Втората светска војна, деновиве излезе од печат во издание на „Прозарт медија“.

„Романса во малото гратче“ – роман за предвоените Евреи во Литванија

1tv - 12.02.2019

„Романса во малото гратче“ – автобиорафскиот роман на Григориј Канович, кој раскажува за мало место во Литванија во пресрет на Втората светска војна, деновиве излезе од печат во издание на „Прозарт медија“.

Роман за предвоените Евреи во Литванија - „Романса во малото гратче“

MTM - 12.02.2019

„Романса во малото гратче“ – автобиорафскиот роман на Григориј Канович, кој раскажува за мало место во Литванија во пресрет на Втората светска војна, деновиве излезе од печат во издание на „Прозарт медија“.

„Романса во малото гратче“ – роман за предвоените Евреи во Литванија

А1 On - 12.02.2019

„Романса во малото гратче“ – автобиорафскиот роман на Григориј Канович, кој раскажува за мало место во Литванија во пресрет на Втората светска војна, деновиве излезе од печат во издание на „Прозарт медија“.

„Романса во малото гратче“ – роман за предвоените Евреи во Литванија

Опсервер - 12.02.2019

„Романса во малото гратче“ – автобиорафскиот роман на Григориј Канович, кој раскажува за мало место во Литванија во пресрет на Втората светска војна, деновиве излезе од печат во издание на „Прозарт медија“.

„Романса во малото гратче“ – роман за предвоените Евреи во Литванија

Н.Македонија - 13.02.2019

„Прозарт медија“ деновиве го издаде романот „Романса во малото гратче“ на Григориј Канович, кој раскажува за мало место во Литванија во пресрет на Втората светска војна. Преводот од руски јазик е на Обухова Елена Сергеевна и на Никола Шуканов.

Нова книга: “Романса во малото гратче“ на македонски

Вечер - 13.02.2019

“Романса во малото гратче“ е насловот на автобиорафскиот роман на Григориј Канович кој деновиве излезе од печат во издание на “Прозарт медија“. Преводот од руски јазик е на Обухова Елена Сергеевна и Никола Шуканов.