TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија во НАТО ќе биде магнет за инвеститорите

1tv - 14.06.2018

Директни странски инвестиции уште првите месеци во вредност колкава што земјава не би можела да привлече со години, намалување на невработеноста, подобар животен стандард за граѓаните – очекуваат економските експерти ако земјава стане членка на НАТО.

Решавањето на спорот со Грција ќе ја заживее економијата

Р.С.Европа - 14.06.2018

Членството во НАТО ја гарантира безбедноста на една земја, а тоа ги поттикнува инвеститорите, велат економистите. Евентуалното решавање на спорот за името, зачленувањето во НАТО и почнувањето преговори за членство во ЕУ ќе има позитивни ефекти за ...

Членството во НАТО – позитивен сигнал за економијата

24 Вести - 13.06.2018

Раздвижување на економската активност, зголемување на инвестициите и сериозно намалување на невработеноста ја чека Македонија доколку стане членка на НАТО. Економистите велат дека членството во Алијансата е дополнителен гарант за инвеститорите, ...

Македонија во НАТО ќе биде магнет за инвеститорит

Либертас - 15.06.2018

Директни странски инвестиции уште првите месеци во вредност колкава што земјава не би можела да привлече со години, намалување на невработеноста, подобар животен стандард за граѓаните – очекуваат економските експерти ако земјава стане членка на НАТО.