TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Берлин планира да тестира „лебдечки воз“ – ќе биде поевтин и без возач

Канал5 - 20.11.2023

Градот Берлин планира да тестира воз со магнетна левитација (маглев) на патека долга пет километри, изјави претседателот на фракцијата на Демохристијаните (ЦДУ) во градското собрание, Дирк Штетнер.

Наместо подземна железница, размислуваат за лебдечки воз без возач

Точка - 20.11.2023

Градот Берлин планира да тестира магнетно-левитациски (маглев) воз на рута долга пет километри, според наводите на претседателот на фракцијата на Христијанските демократи (CDU) во градското собрание Дирк Стетнер.

Берлин ќе тестира лебдечки воз без возач

Иновативност - 20.11.2023

Градот Берлин планира да тестира левитациски воз на патека долг 5 км. Се очекува дека лебдечкиот воз ќе биде поевтин и дека градењето на пругата ќе трае пократко отколку што би траело градењето на нова подземна железница.

Ние пруга снемуваме, а во Берлин најавена линија со лебдечки воз

ММС - 20.11.2023

Градот Берлин планира да тестира воз со магнетна левитација (тн. маглев) на патека долга пет километри, изјави претседателот на фракцијата на Демохристијанката унија (ЦДУ) во Градското собрание, Дирк Штетнер.

Во Берлин најавена линија со лебдечки воз, неколкупати досега проектот беше напуштан

Независен - 20.11.2023

Градот Берлин планира да тестира воз со магнетна левитација (тн. маглев) на патека долга пет километри, изјави претседателот на фракцијата на Демохристијанката унија (ЦДУ) во Градското собрание, Дирк Штетнер.

Берлин планира да лансира летечки воз

Вечер Прес - 20.11.2023

Градот Берлин планира да тестира воз со магнетно-левитациски (тн. маглев) на патека долга пет километри, изјави претседателот на фракцијата на Демохристијанката унија (ЦДУ) во Градското собрание, Дирк Штетнер.

Во Берлин најавена линија со лебдечки воз

MakPress - 21.11.2023

Градот Берлин планира да тестира воз со магнетна левитација (тн. маглев) на патека долга пет километри, изјави претседателот на фракцијата на Демохристијанката унија (ЦДУ) во Градското собрание, Дирк Штетнер.

Берлин планира да тестира воз што лебди

Во Центар - 21.11.2023

Според Штетнер, изградбата на пробна патека за воз кој нема да има потреба од машиновозач ќе чини од 80 до 85 милиони евра. Градот Берлин планира да тестира воз со магнетна левитација (маглев) на патека долга пет километри, изјави претседателот на ...

Во Берлин најавена линија со лебдечки воз

24Инфо - 22.11.2023

Градот Берлин планира да тестира воз со магнетна левитација (тн. маглев) на патека долга пет километри, изјави претседателот на фракцијата на Демохристијанката унија (ЦДУ) во Градското собрание, Дирк Штетнер.