TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шест знаци по кои ќе препознаете дали сте граничен алкохоличар

Кајгана - 04.12.2023

Сезоната на празници е пред нас и тоа вклучува добри времиња, добра храна, а понекогаш и повеќе алкохол. Но, што се случува кога „понекогаш“ станува „најчесто“? Неодамна британската пејачка Адел (35) на своите фанови им порача: „Пред три и пол ...

Дали алкохолот ни помага полесно да заспиеме?

Вести плус - 03.12.2023

Постои прилично распространета легенда дека пиењето неколку чаши алкохол пред спиење ви помага да спиете подобро. Но, тоа не одговара на фактите: алкохолот може толку многу да го наруши сонот што човек може да се разболи од него.

Знаци дека сте алкохоличар

Локално - 03.12.2023

Алкохолизмот не е секогаш очигледен. Имено, постојат луѓе кои себеси се нарекуваат функционални алкохоличари. Тоа се луѓе кои не пијат алкохол на дневна основа, туку само во ретки прилики, но потоа не знаат самите за себе.

Експертите откриваат: Дали алкохолот ни помага да спиеме подобро?

Слободен Печат - 04.12.2023

Постои прилично распространета легенда дека пиењето неколку чаши пред спиење ви помага да спиете подобро. Но, тоа не одговара на фактите дека алкохолот може толку многу да го наруши сонот што човек може да се разболи од него.

Дали алкохолот ни помага да спиеме подобро?

Денар - 04.12.2023

Постои прилично распространета легенда дека пиењето неколку чаши пред спиење ви помага да спиете подобро. Но, тоа не одговара на фактите: алкохолот може толку многу да го наруши сонот што човек може да се разболи од тоа.

Дали алкохолот ни помага да спиеме подобро?

Попара - 04.12.2023

Постои прилично распространета легенда дека пиењето неколку чаши пред спиење ви помага да спиете подобро. Но, тоа не одговара на фактите дека алкохолот може толку многу да го наруши сонот што човек може да се разболи од него.