TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе се спаси ли домчето во Тафталиџе како културно наследство под налетот на новиот урбанистички план?

Frontline - 26.11.2022

Објектот на месната заедница Тафталиџе, популарно наречен „Домче“ во првите години од своето постоење послужил за сместување семејства чии домови биле разурнати од земјотресот во Скопје во 1963 година.

Ќе се спаси ли домчето во Тафталиџе како културно наследство под налетот на новиот урбанистички план

CivilMedia - 26.11.2022

Објектот на месната заедница Тафталиџе, популарно наречен „Домче“ во првите години од своето постоење послужил за сместување семејства чии домови биле разурнати од земјотресот во Скопје во 1963 година.

Ќе се спаси ли домчето во Тафталиџе како културно наследство под налетот на новиот урбанистички план?

Нова ТВ - 26.11.2022

Објектот на месната заедница Тафталиџе, популарно наречен „Домче“ во првите години од своето постоење послужил за сместување семејства чии домови биле разурнати од земјотресот во Скопје во 1963 година.

Ќе се спаси ли домчето во Тафталиџе под налетот на новиот урбанистички план?

Окно - 28.11.2022

Објектот на месната заедница Тафталиџе, популарно наречен „Домче“ во првите години од своето постоење послужил за сместување семејства чии домови биле разурнати од земјотресот во Скопје во 1963 година.