TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нема персоналец и данок на добивка за погодените фирми

Фактор - 26.03.2020

Државата нема да им наплаќа данок на личен доход односно персоналец за март, април и мај на фирмите кои остваруваат доход од самостојна дејност а кои претрпеле штети во своето работење поради ширење на коронавирусот COVID-19.

Извршителите треба да запрат со наплата, но има исклучоци

Алсат-М - 25.03.2020

На вчерашната владина седница беше донесена уредба која утврдува дека извршителите се должни да запрат со преземање на било какви извршни дејствија, до 30 јуни. Но, од Министерството за правда денеска не одговорија на прашањата на Алсат, како ќе се ...

МИОА: ДПМНЕ продолжува да шири лажни вести, нема злоупотреба на позиции, изборите се одложени

А1 On - 25.03.2020

ДПМНЕ продолжува да шири лажни вести и да обвинува без конкретни докази. Обвинувањата за злоупотреба на јавна функција и вработувања во изборен период, во најмала рака се апсурдни, затоа што да потсетиме предвремените парламентарни избори закажани ...

Изршителите треба да запрат со наплата, кои се исклучоците?

Курир - 25.03.2020

Владата денеска донесе уредба со законска сила за запирање на извршните дејствија на извршителите до 30 ...

Се запира примената на Законот за извршување до 30 јуни 2020 година

Frontline - 25.03.2020

Уредбата, се наведува во соопштението, утврдува дека работодавците на должниците, Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на РСМ и носителите на платен промет се должни да запрат со постапување по издадените налози од страна на извршителите, во ...

Владата им ги врза рацете на извршителите до крајот на јуни

360 степени - 24.03.2020

Владата денеска донесе уредба со законска сила за запирање на примената на Законот за извршување, со што извршувањето се стопира до 30 јуни годинава. Уредбата влегува во сила со денот на објавувањето во „Службен весник на Република Северна ...

Извршувањата запрени до 30 јуни

Фактор - 24.03.2020

Ваква одлука донесе Владата, со која до 30 јуни ќе се запре примената на Законот за извршување, освен доколку со оваа уредба со законска сила не е поинаку уредено. Одлуката на Владата утврдува дека извршителите се должни да запрат со преземање на ...

Владата донесе одлука за запирање на извршните дејства на извршителите до 30 јуни

ТВ21 - 24.03.2020

Владата денеска донесе уредба со законска сила за запирање на примената на Законот за извршување, со која се запира примената на Законот за извршување, извршување до 30 јуни 2020 година, освен доколку со оваа уредба со законска сила не е поинаку ...

Се запираат извршните дејствија на извршителите до 30 јуни

Макфакс - 24.03.2020

Владата денеска донесе уредба со законска сила за запирање на извршните дејствија на извршителите до 30 јуни. Извршителите се должни да запрат со преземање на било какви извршни дејствија, освен: – Во предметите за побарувања врз основа на законска ...

Владата од вечерва ги суспендира Извршителите – Нема извршување за време на кризата

Centar - 24.03.2020

Владата денеска донесе уредба со законска сила за запирање на примената на Законот за извршување, со која се запира примената на Законот за извршување, извршување до 30 јуни 2020 година, освен доколку со оваа уредба со законска сила не е поинаку ...

Со уредба на Владата, до 30 јуни се запираат извршните дејствија на извршителите

Република - 24.03.2020

Владата денеска донесе уредба со законска сила за запирање на извршните дејствија на извршителите до 30 јуни. Извршителите се должни да запрат со преземање на било какви извршни дејствија, освен: – Во предметите за побарувања врз основа на законска ...

Извршителите се должни да запрат со преземање на било какви извршни дејствија

Слободен Печат - 24.03.2020

Според оваа Уредба, Член 2 утврдува дека извршителите се должни да запрат со преземање на било какви извршни дејствија, освен во предметите за побарувања врз основа на законска издршка и по други основи.

Граѓаните ќе одморат од извршителите до 30 јуни

+инфо - 24.03.2020

Нови ограничувања за движење во Општина Куманово, се запираат извршните дејствија на извршителите до 30 јуни, започнува постапката за авионски превоз на нашите државјани во странство, интервентна набавка на заштитни маски, ова се само неколкуте ...

Се запира примената на Законот за извршување до 30 јуни 2020 година

Локално - 24.03.2020

Владата денеска на седница донесе уредба со законска сила за запирање на примената на Законот за извршување, со која се запира примената на Законот за извршување, извршување до 30 јуни 2020 година.

Се запираат извршни дејствија на извршителите до 30 јуни

МКД - 24.03.2020

Владата денеска на седница донесе уредба со законска сила за запирање на примената на Законот за извршување, со која се запира примената на Законот за извршување, извршување до 30 јуни 2020 година.

Се запира примената на Законот за извршување до 30 јуни 2020 година

Бриф - 24.03.2020

Владата денеска на седница донесе уредба со законска сила за запирање на примената на Законот за извршување, со која се запира примената на Законот за извршување, извршување до 30 јуни 2020 година.

Се запира примената на Законот за извршување до крајот на јуни годинава

iPortal - 24.03.2020

Владата денеска на седница донесе уредба со законска сила за запирање на примената на Законот за извршување, со која се запира примената на Законот за извршување, извршување до 30 јуни 2020 година.

Нема извршители до 30 јуни

Вечер - 24.03.2020

Владата донесе уредба со законска сила за запирање на извршните дејствија на извршителите до 30 јуни. Извршителите се должни да запрат со преземање на било какви извршни дејствија, освен: – Во предметите за побарувања врз основа на законска издршка; ...

Извршителите до 30 јуни во мирување

Нетпрес - 24.03.2020

Владата денеска на седница донесе уредба со законска сила за запирање на примената на Законот за извршување, со која се запира примената на Законот за извршување, извршување до 30 јуни 2020 година.

Владата го стопираше извршувањето до јуни годинава

Фокус - 24.03.2020

Владата денеска на седница донесе уредба со законска сила за запирање на примената на Законот за извршување, со која се запира извршување до 30 јуни 2020 година Уредбата, се наведува во владиното соопштение, утврдува дека работодавците на ...

Се стопира извршувањето до крајот на јуни

MakPress - 25.03.2020

Владата денеска на седница донесе уредба со законска сила за запирање на примената на Законот за извршување, со која се запира примената на Законот за извршување, извршување до 30 јуни 2020 година.

Се запира примената на Законот за извршување до 30 јуни 2020 година

Опсервер - 25.03.2020

Уредбата, се наведува во соопштението, утврдува дека работодавците на должниците, Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на РСМ и носителите на платен промет се должни да запрат со постапување по издадените налози од страна на извршителите, во ...

Се запираат извршните дејствија на извршителите до 30 јуни

Точка - 25.03.2020

Владата денеска донесе уредба со законска сила за запирање на извршните дејствија на извршителите до 30 јуни. Извршителите се должни да запрат со преземање на било какви извршни дејствија, освен: – Во предметите за побарувања врз основа на законска ...

Извршителите не смеат да вршат присилни наплати до 30 јуни

еМагазин - 25.03.2020

Владата на седница донесе уредба со законска сила за запирање на примената на Законот за извршување, со која се запира примената на Законот за извршување, извршување до 30 јуни 2020 година.

Се запираат извршните дејствија на извршителите до 30 јуни

MTM - 25.03.2020

Владата денеска донесе уредба со законска сила за запирање на извршните дејствија на извршителите до 30 јуни. Извршителите се должни да запрат со преземање на било какви извршни дејствија, освен: - Во предметите за побарувања врз основа на законска ...

Владата донесе уредба, извршителите да не вршат присилни наплати до 30 јуни

Мета - 25.03.2020

Владата на 27. седница донесе уредба со законска сила за запирање на примената на Законот за извршување, со која се запира примената на Законот за извршување, извршување до 30 јуни 2020 година.

Изршителите треба да запрат со наплата, освен во овие исклучоци

Скопје24 - 25.03.2020

Владата вчеравечер донесе уредба со законска сила за запирање на извршните дејствија на извршителите до 30 јуни. Извршителите се должни да запрат со преземање на било какви извршни дејствија, освен: – Во предметите за побарувања врз основа на ...

Се запира примената на Законот за извршување до 30 јуни 2020 година

Либертас - 25.03.2020

– Владата денеска на седница донесе уредба со законска сила за запирање на примената на Законот за извршување, со која се запира примената на Законот за извршување, извршување до 30 јуни 2020 година.

Владата донесе уредба извршителите да не вршат присилни наплати до 30 јуни

CivilMedia - 25.03.2020

Владата на синоќешната 27. седница донесе уредба со законска сила за запирање на примената на Законот за извршување, со која се запира примената на Законот за извршување, извршување до 30 јуни 2020 година.

Извршителите ќе смеат присилно да наплаќаат само алиментација

Вечер - 25.03.2020

Во Комората на извршители немаат податок колку предмети и средства ќе бидат стопирани, но велат дека ова ќе биде лошо за финансиската состојба на извршителските канцеларии, па од Владата ќе бараат социјален пакет за згрижување на вработените Нема ...

МИОА: ДПМНЕ продолжува да шири лажни вести, нема злоупотреба на позиции, изборите се одложени!

Канал5 - 25.03.2020

​ДПМНЕ продолжува да шири лажни вести и да обвинува без конкретни докази. Обвинувањата за злоупотреба на јавна функција и вработувања во изборен период, во најмала рака се апсурдни, затоа што да потсетиме предвремените парламентарни избори закажани ...

МИОА: ДПМНЕ шири лажни вести, нема злоупотреба на позиции, изборите се одложени!

Слободен Печат - 25.03.2020

ДПМНЕ продолжува да шири лажни вести и да обвинува без конкретни докази. Обвинувањата за злоупотреба на јавна функција и вработувања во изборен период, во најмала рака се апсурдни, затоа што да потсетиме предвремените парламентарни избори закажани ...

МИОА: ДПМНЕ продолжува да шири лажни вести, нема злоупотреба на позиции, изборите се одложени!

CivilMedia - 25.03.2020

„ДПМНЕ продолжува да шири лажни вести и да обвинува без конкретни докази. Обвинувањата за злоупотреба на јавна функција и вработувања во изборен период, во најмала рака се апсурдни, затоа што да потсетиме предвремените парламентарни избори закажани ...

Забрана за движење во тек на викендот – работодавците нема да смеат да отпуштаат работници во следните месеци

ТВ21 - 25.03.2020

Од 28-мата седница на Владата: Забраната за движење во деновите на викендот, односно во сабота и недела, ќе започнува во 16:00 часот и ќе трае до 05:00 часот; За зајакнување на капацитетот на МВР, приправничкиот стаж на полицаец – приправник се ...

Заврши вонредната седница на Владата – Донесени многу важни мерки и одлуки

Centar - 25.03.2020

Владата на Република Северна Македонија на својата 28-ма седница го усвои Записникот од Десеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус ...

Влада: Работодавачите не смеат да отпуштаат работници во следните три месеци

Фокус - 25.03.2020

На денешната седница на Владата беа донесени неколку одлуки и уредби. Покрај одлуката полицискиот час за време на викендот да трае од 16 часот до 05 часот наредниот ден, беа донесени и следниве одлуки: „Владата донесе Уредба со законска сила за ...

Забрана за движење во тек на викендот - Владата донесе нови мерки

Press24 - 25.03.2020

Од 28-мата седница на Владата: Забраната за движење во деновите на викендот, односно во сабота и недела, ќе започнува во 16:00 часот и ќе трае до 05:00 часот; За зајакнување на капацитетот на МВР, приправничкиот стаж на полицаец – приправник се ...

Работодавачите не смеат да отпуштаат работници во следните три месеци

Република - 25.03.2020

На денешната седница на Владата беа донесени неколку одлуки и уредби. Покрај одлуката полицискиот час за време на викендот да трае од 16 часот до 05 часот наредниот ден, беа донесени и следниве одлуки: „Владата донесе Уредба со законска сила за ...

Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза

Канал5 - 25.03.2020

Владата на својата 28-ма седница го усвои Записникот од Десеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус COVID-19, одржан на 25 март 2020 год.

Нови владини одлуки: Работодавците не смеат да го намалат бројот на вработени

Слободен Печат - 25.03.2020

Исто така, се уредува дека Управата за јавни приходи нема да објавува листа на должници на доспеани и неплатени долгови за месеците април, мај и јуни 2020 година. Владата на Република Северна Македонија на својата 28-ма седница го усвои Записникот ...

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

ТВ21 - 25.03.2020

Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза, меѓу кои и за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците.

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

CivilMedia - 25.03.2020

Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза, меѓу кои и за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците.

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

МКД - 25.03.2020

Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза, меѓу кои и за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците.

Владата ја донесе уредбата: Еве кои компании ќе бидат ослободени од плаќање на износот на аконтациите на данокот на ...

iPortal - 25.03.2020

Владата денеска донесе и Уредба со законска сила за примена на Законот за данокот на добивка за време на вонредна состојба , со која како мерка за поддршка на компаниите кои претрпеле штети во своето работење поради ширење на коронавирусот COVID-19, ...

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

24Инфо - 25.03.2020

– Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза, меѓу кои и за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците.

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Опсервер - 25.03.2020

Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза, меѓу кои и за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците.

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Вечер - 25.03.2020

Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза, меѓу кои и за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците.

Работодавачите не смеат да отпуштаат работници во следните три месеци

Вечер - 25.03.2020

На денешната седница на Владата беа донесени неколку одлуки и уредби. Покрај одлуката полицискиот час за време на викендот да трае од 16 часот до 05 часот наредниот ден, беа донесени и следниве одлуки: „Владата донесе Уредба со законска сила за ...

Владата донесе уредба за промена на договорните услови на кредитите

Сител - 25.03.2020

Владата донесе повеќе уредби за олеснување на финансиската изложеност на граѓаните и компаниите во услови на криза, меѓу кои и за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците.