TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пендаровски: Без долгорочни мерки за заштита неповратно ќе ги изгубиме водните ресурси

Слободен Печат - 03.03.2021

Севкупниот развој на државата во голема мера зависи од квантитетот и квалитетот на нашите водни ресурси. Доколку не превземеме долгорочни мерки за нивна заштита, многу лесно можеме неповратно да ги изгубиме, рече претседателот Стево Пендаровски во ...

Пендаровски: Без долгорочни мерки за заштита неповратно ќе ги изгубиме водните ресурси

Локално

Пендаровски: Без долгорочни мерки за заштита неповратно ќе ги изгубиме водните ресурси

ТВ21

Пендаровски: Без долгорочни мерки за заштита неповратно ќе ги изгубиме водните ресурси

Канал5

Пендаровски: Без долгорочни мерки за заштита неповратно ќе ги изгубиме водните ресурси

Press24

Пендаровски: Без долгорочни мерки за заштита неповратно ќе ги изгубиме водните ресурси

Опсервер

Пендаровски: Без долгорочни мерки за заштита неповратно ќе ги изгубиме водните ресурси

Сител

CivilMedia Либертас Независен Frontline 24Инфо Скопје инфо iPortal MakPress

Потребни се 1,7 милијарди евра инвестиции за пречистување на урбаните отпадни води во Македонија

Сител - 03.03.2021

Едвај 4% од вкупното количество отпадни води во земјава се пречистуваат и тоа претставува сериозен проблем. Од Алијансата “Разбистри сè” сметаат дека надлежните немаат реален увид во квалитетот и квантитетот на водите во земјава.

За обнова на водоводните мрежи и третман на урбаните отпадни води, потребни ни се 1,7 милијарди евра

Мета

Пендаровски: Доколку не преземеме долгорочни мерки за заштита на водните ресурси можеме лесно и неповратно да ги ...

Нетпрес - 03.03.2021

Според долгорочните климатски сценарија нашата земја се наоѓа во еден од климатски најранливите региони, не само во Европа, туку и во светот. Доколку не преземеме долгорочни мерки за заштита на водните ресурси можеме лесно и неповратно да ги ...

Водните ресурси можеме лесно и неповратно да ги изгубиме

Вечер Прес

Виртуелна конференција „Зелената агенда за Западен Балкан како поттик за заштита на водите во Северна Македонија”

Независен - 03.03.2021

Институтот за европска политика во соработка со Институтот за комуникациски студии, во рамки на кампањата „Разбистри сѐ!”, ќе одржат виртуелна конференција „Зелената агенда за Западен Балкан како поттик за заштита на водите во Северна Македонија“.

Виртуелна конференција „Зелената агенда за Западен Балкан како поттик за заштита на водите во Северна Македонија”

ММС

Виртуелна конференција „Зелената агенда за Западен Балкан како поттик за заштита на водите во Северна Македонија”

24Инфо

Виртуелна конференција „Зелената агенда за Западен Балкан како поттик за заштита на водите во Северна Македонија”

Опсервер

Виртуелна конференција: Зелената агенда за Западен Балкан како поттик за заштита на водите во С. Македонија

Слободен Печат

Виртуелна конференција „Зелената агенда за Западен Балкан како поттик за заштита на водите во Македонија”

MakPress

Виртуелна конференција „Зелената агенда за Западен Балкан како поттик за заштита на водите во Северна Македонија”

Бизнис Вести

Пендаровски: Без мерки неповратно ќе ги изгубиме водните ресурси

Точка - 03.03.2021

Претседателот Стево Пендаровски во обраќањето на виртуелната конференција „Зелената агенда за Западен Балкан како поттик за заштита на водите во Република Северна Македонија“ истакна дека доколку не бидат превземени долгорочни мерки за нивна ...

Пендаровски: Без мерки неповратно ќе ги изгубиме водните ресурси

Н.Македонија

Пендаровски: Ако вака продолжиме, ќе го уништиме водното богатство

МКД