TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фирмите со над 35 вработени, ќе треба да вработат и лице со инвалидност

Нетпрес - 13.11.2014

Сите приватни комапнии и јавни институции кои имаат повеќе од 35 вработени ќе имаат законска обврска да вработат по едно лице со инвалидитет. Воведувањето на квотниот систем е новина во предлог Законот за вработување на лица со инвалидност, што ...

Спасов: Фирмите со над 35 вработени да имаат обврска да вработат лице со инвалидност

Макфакс - 13.11.2014

На правното лице ќе му се доделат средства за адаптација на работно место на кое ќе работи инвалидното лице, најмногу до 200.000 денари, а доколку фирмите и покрај обврската не вработат лице со инвалидност, ќе плаќаат паричен надоместок.

Спасов: Се воведува подобар систем за вработување на лица со инвалидност

МРТ - 13.11.2014

Преку предлозите содржани во новиот предлог закон се зголемува транспарентноста во користењето и располагањето на средствата од посебниот фонд за вработување на лицата со инвалидност... Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов на првата ...

Се воведува подобар систем за вработување на лица со инвалидност

Курир - 13.11.2014

На Предлог-законот се работи од септември минатата година, истиот е изготвен врз основа на позитивните практики на повеќе европски држави а има за цел поголема интеграција и инклузија на инвалидизираните лица на пазарот на трудот.

Предлог Законот за вработување на лица со инвалидност пред невладиниот сектор

Вечер Прес - 13.11.2014

Во Клубот на пратеници, денеска ќе се одржи првата јавна расправа за новиот Предлог Закон за вработување на лица со инвалидност, на која ќе дебатираат Невладини организации и граѓански здруженија, а ќе присуствува и министерот за труд и социјална ...

Компаниите со над 35 вработени ќе мора да вработат лице со инвалидност

Фактор - 13.11.2014

Сите јавни институции и приватни компании кои имаат повеќе од 35 вработени ќе мора да вработат лице со инвалидитет, предвидува новиот предлог-закон за вработување на лица со инвалидност, за кој веќе започна јавната расправа.

Се воведува подобар систем за вработување на лица со инвалидност

Денешен - 13.11.2014

На Предлог-законот се работи од септември минатата година, истиот е изготвен врз основа на позитивните практики на повеќе европски држави а има за цел поголема интеграција и инклузија на инвалидизираните лица на пазарот на трудот.