TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Драмски театар прими десет глумци, дел искусни, дел скоро дипломирани

Сакам да кажам - 12.02.2024

Драмски театар вработи десет млади актери, некои со веќе изградени кариери, некои скоро дипломирани. На конкурсот биле пријавени 80 глумци. Аудициите се одржаа на 22 и 23 јануари. Како што е објавено на сајтот на Драмски, по спроведените аудиции, ...

На конкурсот за вработување во Драмски се пријавиле 80 актери, 10 се примени

Република - 12.02.2024

Десет актери се примени во ансамблот на Драмски театар, откако неодамна беше објавен конкурус во оваа национална установа. На конкурост се пријавиле 80 дипломирани актери , a жири-комисијата ги избра: Лазар Христов, Владимир Петровиќ, Нина Елсезер, ...

Драмски прими десет нови актери од 80 кандидати

Независен - 12.02.2024

Десет актери се примени во ансамблот на Драмски театар, откако неодамна беше објавен конкурус во оваа национална установа. На конкурост се пријавиле 80 дипломирани актери , a жири-комисијата ги избра: Лазар Христов, Владимир Петровиќ, Нина Елсезер, ...

Драмски театар се „поднови“ со 10 нови актери

24Инфо - 12.02.2024

Драмски театар се „поднови“ со десет актери, откако неодамна беше објавен конкурус во оваа национална установа. На конкурост се пријавиле 80 дипломирани актери, а по направените аудиции жири-комисијата се одлучила за : Лазар Христов, Владимир ...