TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ако Ред бул ти дава крилја, чоколадото ти дава весла

Оff.net - 22.02.2021

21 годишна девојка од Јоркшир е најмладата жена која сама го превеслала Атлантскиот океан. Наместо некој научно изработен план за исхрана, јадела главно чоколади. Четириесет кила. Младата учителка по пливање во декември тргнала од Ла Гомера на ...

Што сè може една храбра жена: Го преминала Атлантикот веслајќи сама и го соборила светскиот рекорд

Точка - 22.02.2021

21-годишната Британка Џасмин Харисон стана најмладата жена која самостојно веслала преку Атлантскиот океан откако за 70 дена поминала пат од Шпанија до Антигва (4800 километри). Харисон во саботата го завршила својот предизвик за кој ѝ биле потребни ...

21-годишна Британка е најмладата жена која самостојно го превеслала Атлантикот

ТВ21 - 22.02.2021

21-годишната Британка Јасмин Харисон стана најмладата жена што сама веслала преку Атлантскиот Океан, минувајќи ја патеката од Шпанија до Антигва долга 4828 километри за 70 дена, три часа и 48 минути.

Таа е најмладата жена што самостојно го превеслала Атлантикот: Ѝ биле потребни 70 дена и 3 часа

Кумановски м. - 22.02.2021

Британката Џесмин Харисон (21) стана најмладата жена што сама веслаше преку Атлантскиот Океан, минувајќи ја патеката од Шпанија до Антигва долга 4828 километри за 70 дена, три часа и 48 минути.