TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На семејството на Махса Амина му беше забрането да оди во Франција

Канал5 - 09.12.2023

На семејството на Махса Амина му беше забрането да оди во Франција за доделување на наградата Сахаров. На родителите и братот на Махса Амина, млада Иранка со курдско потекло, која почина минатата година и постхумно требаше да ја добие наградата ...

Семејството на Махса Амини спречено да патува на врачувањето на наградата „Сахаров“

Вечер Прес - 09.12.2023

На родителите и братот на Махса Амини, млада Иранка со курдско потекло, која почина минатата година, а која постхумно требаше да ја добие наградата Сахаров, им е забрането да ја напуштат иранската територија.

На семејството на Махса Амина му беше забрането да оди во Франција за доделување на наградата Сахаров

MakPress - 10.12.2023

- На родителите и братот на Махса Амина, млада Иранка со курдско потекло, која почина минатата година и постхумно требаше да ја добие наградата Сахаров, им е забрането да ја напуштат иранската територија,соопшти денеска нивниот адвокат, пренесува ...