TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Купувајте домашно“, ама изборот паѓа на странско

Р.С.Европа - 30.06.2020

За една година македонските граѓани купувале повеќе странски отколку домашни, македонски производи. Квалитетот на производите, цената, стандардот, улогата на маркетингот се само дел од факторите кои придонесуваат за изборот да падне на странски ...

Ангеловска: Домашната платежна картичка е инјекција од 28 милиони евра за домашното стопанство

Локално - 30.06.2020

Домашната платежна картичка е инјекција од 28 милиони евра за домашното стопанство. Покрај поддршката кон граѓаните, оваа мерка ќе дејствува како катализатор на економската активност и ќе придонесе за намалување на ударот од Ковид-19 кризата, ...

Ангеловска: Досега се издадени над 100.000 домашни платежни картички

Нова ТВ - 30.06.2020

Досега се издадени над 100.000 домашни платежни картички на граѓани во вредност од девет милиони евра, објави министерката за финансии, Нина Ангеловска на нејзиниот Фејсбук профил. Таа притоа нагласи дека матичните броеви на граѓаните кои поднеле ...

СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ШТО ЗАВРШИЛЕ ЧЕТВРТА ГОДИНА ДА НЕ ОЧАЈУВААТ - сите ќе добијат домашна платежна картичка

Фактор - 30.06.2020

Сите што пратиле приговори за домашната платежна картичка, а кои се оправдани, односно овие граѓани ги исполнуваат условите, ќе ја добијат картичката, уверуваат за Фактор од Министерството за финансии.

Ангеловска: Издадени над 100 илјади домашни платежни картички во вредност од девет милиони евра

Опсервер - 30.06.2020

Скопје, 30 јуни 2020 () – Над 100.000 домашни платежни картички во вредност од девет милиони евра се издадени на граѓаните, објави министерката за финансии Нина Ангеловска на својот Фејсбук профил.

Заев од Гевгелија: Нова македонска економија обезбедува уште повеќе пари назад кај граѓаните и компаниите!

24Инфо - 29.06.2020

Заев во Гевгелија зборуваше за новата економска визија за развој на државата по надминување на кризата и ги претстави плановите пред гевгеличани за развој на нова македонска економија која ќе продуцира нови работни места, повисоки плати, повисоки ...

Над 100.000 домашни платежни картички во вредност од 9 милиони евра се издадени на граѓаните

Локално - 29.06.2020

Над 100.000 домашни платежни картички во вредност од 9 милиони евра се издадени на граѓаните, соопшти министерката за финансии, Нина Ангеловска. „Матичните броеви од граѓаните кои поднеле приговори се испратени до институциите кои извршуваат ...

Домашната картичка ќе ги зголеми потрошувачката и прометот со домашни производи, а ќе го намали падот на економијата

Вечер Прес - 29.06.2020

Симулации на Министерството за финансии покажуваат дека проектираниот економски пад од 2,7 отсто во третиот квартал картичката ќе го ублажи за 0,7 до 0,9 процентни поени. Последната година за домашни производи граѓаните потрошиле 10,8 милијарди, а ...

Mакедонските граѓани трошат над 10 милијарди денари на домашни производи за една година

Фокус - 29.06.2020

Македонските граѓани трошат повеќе пари на странски производи, отколку на домашни. Од јули минатата година, до средината на овој месец, на домашни производи потрошиле 10,8 милијарди денари, а на производи од увоз 19,7 милијарди денари.

Mакедонските граѓани трошат над 10 милијарди денари на домашни производи за една година

Вечер Прес - 29.06.2020

Македонските граѓани трошат повеќе пари на странски производи, отколку на домашни. Од јули минатата година, до средината на овој месец, на домашни производи потрошиле 10,8 милијарди денари, а на производи од увоз 19,7 милијарди денари.

Mакедонските граѓани трошат над 10 милијарди денари на домашни производи годишно

Независен - 29.06.2020

Македонските граѓани трошат повеќе пари на странски производи, отколку на домашни. Од јули минатата година, до средината на овој месец, на домашни производи потрошиле 10,8 милијарди денари, а на производи од увоз 19,7 милијарди денари.

Mакедонските граѓани трошат над 10 милијарди денари на домашни производи за една година

24 Вести - 29.06.2020

Македонските граѓани трошат повеќе пари на странски производи, отколку на домашни. Од јули минатата година, до средината на овој месец, на домашни производи потрошиле 10,8 милијарди денари, а на производи од увоз 19,7 милијарди денари.

Mакедонските граѓани трошат над 10 милијарди денари на домашни производи за една година

Бизнис Вести - 29.06.2020

Македонските граѓани трошат повеќе пари на странски производи, отколку на домашни. Од јули минатата година, до средината на овој месец, на домашни производи потрошиле 10,8 милијарди денари, а на производи од увоз 19,7 милијарди денари.

Mакедонските граѓани трошат над 10 милијарди денари на домашни производи за една година

24Инфо - 29.06.2020

– Македонските граѓани трошат повеќе пари на странски производи, отколку на домашни. Од јули минатата година, до средината на овој месец, на домашни производи потрошиле 10,8 милијарди денари, а на производи од увоз 19,7 милијарди денари.

За една година македонските граѓани потрошиле над 10 милијарди денари на домашни производи

Локално - 29.06.2020

Македонските граѓани трошат повеќе пари на странски производи, отколку на домашни. Од јули минатата година, до средината на овој месец, на домашни производи потрошиле 10,8 милијарди денари, а на производи од увоз 19,7 милијарди денари.

КУПУВАМ ДОМАШНО: Граѓаните во Македонија трошат двојно повеќе за странски отколку за домашни производи

Денешен - 29.06.2020

Македонските граѓани трошат речиси двојно повеќе пари на странски производи, отколку на домашни. Од јули минатата година, до средината на овој месец, на домашни производи потрошиле 10,8 милијарди денари, а на производи од увоз 19,7 милијарди денари.

Mакедонските граѓани трошат над 10 милијарди денари на домашни производи за една година

Канал5 - 29.06.2020

Македонските граѓани трошат повеќе пари на странски производи, отколку на домашни. Од јули минатата година, до средината на овој месец, на домашни производи потрошиле 10,8 милијарди денари, а на производи од увоз 19,7 милијарди денари.

Mакедонските граѓани трошат над 10 милијарди денари на домашни производи за една година

А1 On - 29.06.2020

Македонските граѓани трошат повеќе пари на странски производи, отколку на домашни. Од јули минатата година, до средината на овој месец, на домашни производи потрошиле 10,8 милијарди денари, а на производи од увоз 19,7 милијарди денари.

Mакедонските граѓани трошат над 10 милијарди денари на домашни производи за една година

Сител - 29.06.2020

Македонските граѓани трошат повеќе пари на странски производи, отколку на домашни. Од јули минатата година, до средината на овој месец, на домашни производи потрошиле 10,8 милијарди денари, а на производи од увоз 19,7 милијарди денари.

Ангеловска: Домашната платежна картичка ќе го амортизира економскиот пад

Слободен Печат - 29.06.2020

Инјекцијата од 28 милиони евра преку домашната платежна картичка, односно преку зголемувањето на проватната потрошувачка за краток период насочена кон домашните производи ќе го амортизира економскиот пад.

Ангеловска: Во третиот квартал пад од 2,7 отсто, платежните картички ќе ја зголемат приватната потрошувачка

Фактор - 29.06.2020

Инјекцијата од 28 милиони евра преку домашната платежна картичка, односно преку зголемувањето на проватната потрошувачка за краток период насочена кон домашните производи ќе го амортизира економскиот пад.

Ангеловска: Домашната платежна картичка ќе го амортизира економскиот пад

Денар - 29.06.2020

Инјекцијата од 28 милиони евра преку домашната платежна картичка, односно преку зголемувањето на проватната потрошувачка за краток период насочена кон домашните производи ќе го амортизира економскиот пад.

Македонските граѓани повеќе трошат на производи кои се увезени отколку на домашни производи

MakPress - 29.06.2020

Македонските граѓани трошат повеќе пари на странски производи, отколку на домашни. Од јули минатата година, до средината на овој месец, на домашни производи потрошиле 10,8 милијарди денари, а на производи од увоз 19,7 милијарди денари.

Mакедонските граѓани за една година потрошиле десет милијарди денари на домашни производи

ММС - 29.06.2020

Македонските граѓани трошат повеќе пари на странски производи, отколку на домашни. Од јули минатата година, до средината на овој месец, на домашни производи потрошиле 10,8 милијарди денари, а на производи од увоз 19,7 милијарди денари.

Mакедонските граѓани трошат над 10 милијарди денари на домашни производи за една година

Кајгана - 29.06.2020

Македонските граѓани трошат повеќе пари на странски производи, отколку на домашни. Од јули минатата година, до средината на овој месец, на домашни производи потрошиле 10,8 милијарди денари, а на производи од увоз 19,7 милијарди денари.

Ангеловска: Домашната платежна картичка ќе го амортизира економскиот пад

Вечер Прес - 29.06.2020

Инјекцијата од 28 милиони евра преку домашната платежна картичка, односно преку зголемувањето на приватната потрошувачка за краток период насочена кон домашните производи ќе го амортизира економскиот пад.

Mакедонските граѓани трошат над 10 милијарди денари на домашни производи за една година

Либертас - 29.06.2020

Македонските граѓани трошат повеќе пари на странски производи, отколку на домашни. Од јули минатата година, до средината на овој месец, на домашни производи потрошиле 10,8 милијарди денари, а на производи од увоз 19,7 милијарди денари.

Ангеловска: Домашната платежна картичка ќе го амортизира економскиот пад

Канал5 - 29.06.2020

Инјекцијата од 28 милиони евра преку домашната платежна картичка, односно преку зголемувањето на приватната потрошувачка за краток период насочена кон домашните производи ќе го амортизира економскиот пад.

АНГЕЛОВСКА: Ќе го амортизираме економскиот пад со инјекцијата од 28 милиони евра

Денешен - 29.06.2020

Инјекцијата од 28 милиони евра преку домашната платежна картичка, односно преку зголемувањето на приватната потрошувачка за краток период насочена кон домашните производи ќе го амортизира економскиот пад.

Ангеловска: Домашната платежна картичка ќе го ублажи економскиот пад

iPortal - 29.06.2020

Инјекцијата од 28 милиони евра преку домашната платежна картичка, односно преку зголемувањето на приватната потрошувачка за краток период насочена кон домашните производи ќе го амортизира економскиот пад.

Македонците повеќе пазарат странски проиводи отколку домашни

Скопје инфо - 29.06.2020

Македонските граѓани трошат повеќе пари на странски производи, отколку на домашни. Од јули минатата година, до средината на овој месец, на домашни производи потрошиле 10,8 милијарди денари, а на производи од увоз 19,7 милијарди денари.

Инјекцијата од 28 милиони евра преку домашната платежна картичка ќе го амортизира економскиот пад

Бизнис Вести - 29.06.2020

Инјекцијата од 28 милиони евра преку домашната платежна картичка, односно преку зголемувањето на приватната потрошувачка за краток период насочена кон домашните производи ќе го амортизира економскиот пад.

Mакедонските граѓани трошат повеќе пари на странски производи, отколку на домашни

МКД - 29.06.2020

Македонските граѓани трошат повеќе пари на странски производи, отколку на домашни. Од јули минатата година, до средината на овој месец, на домашни производи потрошиле 10,8 милијарди денари, а на производи од увоз 19,7 милијарди денари.

Ангеловска: Домашната платежна картичка ќе го амортизира економскиот пад

Нетпрес - 29.06.2020

Инјекцијата од 28 милиони евра преку домашната платежна картичка, односно преку зголемувањето на приватната потрошувачка за краток период насочена кон домашните производи ќе го амортизира економскиот пад, изајви за ТВ Алфа министерката за финансии ...

Ангеловска: Домашната платежна картичка ќе го амортизира економскиот пад

Нова ТВ - 29.06.2020

Финансиската инјекција од 28 милиони евра преку домашната платежна картичка за стимулација на приватната потрошувачка кон домашните производи ќе го амортизира економскиот пад. Во третиот квартал, согласно симулациите направени од Министерството за ...

Ангеловска: Домашната платежна картичка ќе го амортизира економскиот пад

Бриф - 29.06.2020

Инјекцијата од 28 милиони евра преку домашната платежна картичка, односно преку зголемувањето на приватната потрошувачка за краток период насочена кон домашните производи ќе го амортизира економскиот пад.

Ангеловска: Домашната платежна картичка ќе го амортизира економскиот пад

Независен - 29.06.2020

Инјекцијата од 28 милиони евра преку домашната платежна картичка, односно преку зголемувањето на приватната потрошувачка за краток период насочена кон домашните производи ќе го амортизира економскиот пад.

Македонските граѓани трошат повеќе пари на странски производи, отколку на домашни

Нетпрес - 29.06.2020

Македонските граѓани трошат повеќе пари на странски производи, отколку на домашни. Од јули минатата година, до средината на овој месец, на домашни производи потрошиле 10,8 милијарди денари, а на производи од увоз 19,7 милијарди денари.

Ангеловска: Домашната платежна картичка ќе го амортизира економскиот пад

MakPress - 29.06.2020

Инјекцијата од 28 милиони евра преку домашната платежна картичка, односно преку зголемувањето на приватната потрошувачка за краток период насочена кон домашните производи ќе го амортизира економскиот пад.

Ангеловска: Домашната платежна картичка ќе го амортизира економскиот пад

Скопје инфо - 29.06.2020

Инјекцијата од 28 милиони евра преку домашната платежна картичка, односно преку зголемувањето на приватната потрошувачка за краток период насочена кон домашните производи ќе го амортизира економскиот пад.

Mакедонските граѓани трошат повеќе пари на странски производи, отколку на домашни

PressingTV - 29.06.2020

Македонските граѓани трошат повеќе пари на странски производи, отколку на домашни. Од јули минатата година, до средината на овој месец, на домашни производи потрошиле 10,8 милијарди денари, а на производи од увоз 19,7 милијарди денари.

Заев од Гевгелија: Новата економска визија обезбедува уште повеќе пари назад кај граѓаните и компаниите

Макфакс - 29.06.2020

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, во Гевгелија зборуваше за новата економска визија за развој на државата по надминување на кризата и ги претстави плановите пред гевгеличани за развој на нова македонска економија која, како што кажа, ќе продуцира ...

Заев од Гевгелија: Новата економска визија обезбедува уште повеќе пари назад кај граѓаните и компаниите

Вечер - 29.06.2020

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, во Гевгелија зборуваше за новата економска визија за развој на државата по надминување на кризата и ги претстави плановите пред гевгеличани за развој на нова македонска економија која, како што кажа, ќе продуцира ...

Заев од Гевгелија: Новата економска визија обезбедува уште повеќе пари назад кај граѓаните и компаниите

MTM - 30.06.2020

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, во Гевгелија зборуваше за новата економска визија за развој на државата по надминување на кризата и ги претстави плановите пред гевгеличани за развој на нова македонска економија која, како што кажа, ќе продуцира ...

Ангеловска: Домашната платежна картичка ќе го амортизира економскиот пад

Банкарство.мк - 30.06.2020

Инјекцијата од 28 милиони евра преку домашната платежна картичка, односно преку зголемувањето на приватната потрошувачка за краток период насочена кон домашните производи ќе го амортизира економскиот пад.

Ангеловска: Издадени над 100.000 домашни платежни картички во вредност од 9 милиони евра

24 Вести - 30.06.2020

Над 100.000 домашни платежни картички во вредност од девет милиони евра се издадени на граѓаните, објави министерката за финансии Нина Ангеловска на својот Фејсбук профил. Таа додава дека матичните броеви од граѓаните кои поднеле приговори се ...

Издадени се над 100 илјади домашни платежни картички

+инфо - 30.06.2020

До крајот на неделава ќе се испечатат сите картички предвидени со иницијалната листа. Од следната недела, се очекува да се печатат картичките по уважените приговори. Над 100.000 домашни платежни картички во вредност од девет милиони евра се издадени ...

Ангеловска: Издадени над 100 илјади домашни платежни картички во вредност од девет милиони евра

Независен - 30.06.2020

Над 100.000 домашни платежни картички во вредност од девет милиони евра се издадени на граѓаните, објави министерката за финансии Нина Ангеловска на својот Фејсбук профил. Таа додава дека матичните броеви од граѓаните кои поднеле приговори се ...

Ангеловска: Издадени над 100 илјади домашни платежни картички во вредност од девет милиони евра

Press24 - 30.06.2020

Над 100.000 домашни платежни картички во вредност од девет милиони евра се издадени на граѓаните, објави министерката за финансии Нина Ангеловска на својот Фејсбук профил. Таа додава дека матичните броеви од граѓаните кои поднеле приговори се ...

Ангеловска: Издадени над 100 илјади домашни платежни картички во вредност од девет милиони евра

Канал5 - 30.06.2020

Над 100.000 домашни платежни картички во вредност од девет милиони евра се издадени на граѓаните, објави министерката за финансии Нина Ангеловска на својот Фејсбук профил. Таа додава дека матичните броеви од граѓаните кои поднеле приговори се ...