TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дачиќ: Србија не може да се признае самата себеси бидејќи Косово е Србија

Локално - 26.11.2022

Не можеме да издржиме кога некој лицемерно вели дека треба да го признаеме Косово како независна држава. Србија не може да се признае самата себеси бидејќи Косово е Србија, изјави вицепремиерот и министер за надворешни работи на Србија Ивица Дачиќ.

Вучиќ: Не го сакаме Косово во ОН, и што ќе правите сега? Ќе нè бомбардирате?

МКД - 25.11.2022

Српскиот претседател Александар Вучиќ кажа дека медиумите погрешно пренеле дека Европскиот парламент усвоил резолуција според која Србија мора да се усогласи со надворешната политика на Европската Унија во врска со војната во Украина или ќе ѝ бидат ...

Вучиќ: Не го сакаме Косово во ОН, и што сега? Ќе нè бомбардирате?

Press24 - 25.11.2022

Српскиот претседател Александар Вучиќ изјави дека медиумите погрешно пренеле дека Европскиот парламент вчера има донесено резолуција во која се бара воведувае на санкции кон Русија, или во спротивно ќе и бидат ускратени пристапните фондови на ЕУ, ...

ВУЧИЌ: Ние кажуваме дека Србија не го сака Косово во ОН и што сега – пак ќе не бомбардирате, ќе ни се заканувате со ...

Денешен - 25.11.2022

Српскиот претседател Александар Вучиќ изјави дека медиумите погрешно пренеле дека Европскиот парламент вчера има донесено резолуција во која се бара воведувае санкции спрема Русија, или во спротивно ќе и бидат ускратени пристапните фондови на ЕУ, ...

ДАЧИЌ: Србија не може да се признае самата себеси бидејќи Косово е Србија

Денешен - 26.11.2022

Не можеме да издржиме кога некој лицемерно вели дека треба да го признаеме Косово како независна држава. Србија не може да се признае самата себеси бидејќи Косово е Србија, изјави вицепремиерот и министер за надворешни работи на Србија Ивица Дачиќ.