TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Можат ли платнените маски да не заштитат од новиот Британски сој на коронавирус?

Женски магазин - 27.01.2021

Поради стравот од таканаречениот британски вид, во некои земји е воведено правило дека секој треба да носи маски FFP2 Светската здравствена организација (СЗО) испрати јасна порака дека маските од палтно се подеднакво ефикасни во заштитата и со ...

Д-р Горан откри кои маски треба да се носат: Носите „салфети“, а да ги носевте вистинските, никој не би умрел!

Фактор - 27.01.2021

Разликата помеѓу овие два вида маски е таква што се поставува прашањето - зошто воопшто носиме „обични“, пишува Спутник и наведува дека хируршките (медицински) маски не се сметаат за заштита при дишењето.

Дали памучните маски ќе нè заштитат од новиот тип ковид 19?

Локално - 26.01.2021

Светската здравствена организација (СЗО) испрати јасна порака дека маските од платно се подеднакво ефикасни со новиот вид коронавирус. – Нехируршки маски за крпа можат да користат сите лица помлади од 60 години кои немаат никакви здравствени ...

Една маска ко ниедна?

Оff.net - 26.01.2021

На една страна од светот (САД) експерти предупредуваат дека не само што најразличните шамии и текстилни маски не се доволни, туку треба да се носат најмалку две „обични“ маски. На сосема друга (Австрија) обичните маски не се признаваат како доволни ...

Австриското министерство ги збуни граѓаните: Не знаат кои маски да ги носат...

Точка - 26.01.2021

Министерството за здравство на Австрија ги збуни граѓаните со предупредувањето дека маските со ознака “KN95” не може да бидат прифатени кога се носат во затворени простории и јавен превоз.