TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Плевен првпат создадена копродукција на театри од Бугарија, Србија и Романија, поставена драма од македонски писател

Опсервер - 21.06.2021

Драмскиот и куклен театар „Иван Радоев“ од Плевен, првпат создаде копродукција со театри од Србија и Романија. -Ова е прв сценски проект на здружението „Седум плус“, основано пред три години во Плевен, кое обединува театри од Европа и Балканот, ...

Во Плевен првпат копродукција на театри од Бугарија, Србија и Романија, поставена драма од македонски писател

Независен - 21.06.2021

Бугарија – Драмскиот и куклен театар „Иван Радоев“ од Плевен, првпат создаде копродукција со театри од Србија и Романија. -Ова е прв сценски проект на здружението „Седум плус“, основано пред три години во Плевен, кое обединува театри од Европа и ...

Во Плевен првпат создадена копродукција на театри од Бугарија, Србија и Романија, поставена драма од македонски писател

Либертас - 21.06.2021

Драмскиот и куклен театар „Иван Радоев“ од Плевен, првпат создаде копродукција со театри од Србија и Романија. -Ова е прв сценски проект на здружението „Седум плус“, основано пред три години во Плевен, кое обединува театри од Европа и Балканот, ...

Во Плевен Р. Бугарија поставена драма од македонски писател

Zoom - 21.06.2021

Драмскиот и куклен театар „Иван Радоев“ од Плевен, првпат создаде копродукција со театри од Србија и Романија. -Ова е прв сценски проект на здружението „Седум плус“, основано пред три години во Плевен, кое обединува театри од Европа и Балканот, ...

Прва копродукција на романски, бугарски и српски театар: Учествуваат двајца Македонци, писател и актер

Вечер Прес - 21.06.2021

Драмскиот и куклен театар „Иван Радоев“ од Плевен, првпат создаде копродукција со театри од Србија и Романија. -Ова е прв сценски проект на здружението „Седум плус“, основано пред три години во Плевен, кое обединува театри од Европа и Балканот, ...

Во Плевен првпат создадена копродукција на театри од Бугарија, Србија и Романија, поставена драма од македонски писател

MakPress - 21.06.2021

Драмскиот и куклен театар „Иван Радоев“ од Плевен, првпат создаде копродукција со театри од Србија и Романија. -Ова е прв сценски проект на здружението „Седум плус“, основано пред три години во Плевен, кое обединува театри од Европа и Балканот, ...