TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Казахстан: Оставки на двајца членови на поширокото семејството на Назарбаев од функции во државниот енергетски сектор

Денешен - 15.01.2022

Оставка од водечките позиции во државните бродски компании што се занимаваат со снабдување со нафта и гас поднеле двајца членови на поширокото семејство на поранешниот казахстански претседател, Нурсултан Назарбаев, соопшти во саботата Државниот фонд ...

Семејството Назарбаев се повлекува од функциите во енергетскиот сектор на Казахстан

Нетпрес - 15.01.2022

Двајца членови на поширокото семејство или кланот на поранешниот тридецениски авторитарен казахстански претседател Нурсултан Назарбаев поденсоаоставки на водечките позиции во бродарските државни компании кои се занимаваат со испораки на нафта и на ...

Оставки на членови на семејството на Назарбаев од извршни функции во државниот енергетски сектор на Казахстан

MakPress - 15.01.2022

Оставка од водечките позиции во државните бродски компании што се занимаваат со снабдување со нафта и гас поднеле двајца членови на поширокото семејство на поранешниот казахстански претседател, Нурсултан Назарбаев, соопшти во саботата Државниот фонд ...

Оставки на членови на семејството на Назарбаев од извршни функции

Канал5 - 15.01.2022

Оставки на членови на семејството на Назарбаев од извршни функции во државниот енергетски сектор на Казахстан. Оставка од водечките позиции во државните бродски компании што се занимаваат со снабдување со нафта и гас поднеле двајца членови на ...

Членовите на семејството на Назарбаев си дадоа оставки

Фокус - 15.01.2022

Оставка од водечките позиции во државните бродски компании што се занимаваат со снабдување со нафта и гас поднеле двајца членови на поширокото семејство на поранешниот казахстански претседател, Нурсултан Назарбаев, соопшти во саботата Државниот фонд ...

Оставки на членови на семејството на Назарбаев од извршни функции во државниот енергетски сектор на Казахстан

Опсервер - 15.01.2022

Оставка од водечките позиции во државните бродски компании што се занимаваат со снабдување со нафта и гас поднеле двајца членови на поширокото семејство на поранешниот казахстански претседател, Нурсултан Назарбаев, соопшти во саботата Државниот фонд ...

Оставки на членови на семејството на Назарбаев од извршни функции во државниот енергетски сектор на Казахстан

Вечер Прес - 15.01.2022

Оставка од водечките позиции во државните бродски компании што се занимаваат со снабдување со нафта и гас поднеле двајца членови на поширокото семејство на поранешниот казахстански претседател, Нурсултан Назарбаев, соопшти во саботата Државниот фонд ...

Политичка пресметка по крвавите судири: Наследникот Токајев го урива митот за „недопирливиот“ Назарбаев

Слободен Печат - 14.01.2022

Претседателот бара најблиските роднини и сојузници на поранешниот лидер Назарбаев да ги објават своите имотни листови, кои неофицијално тежат стотици милиони долари Во обид да ја зацврсти власта по минатонеделните масовни и насилни протести , ...