TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Изложбата „Во прво лице“ во Битола

Хитпортал - 05.08.2015

Изложбата „Во прво лице“ вечерва ќе биде отворена во Битолската Магаза при Завод и Музеј Битола. Изложба се реализира во рамките на проектот „Кич, да?!/Сте или не?“, 2015, организиран од Дирекцијата култура и уметност – Скопје, Национална галерија ...

Изложбата „Во прво лице“ во Битола

Канал5 - 05.08.2015

Изложбата „Во прво лице“ вечерва ќе биде отворена во Битолската Магаза при Завод и Музеј Битола. Изложба се реализира во рамките на проектот „Кич, да ?! / Сте или не?“, 2015, организиран од Дирекцијата култура и уметност - Скопје, Национална ...

"Во прво лице" пред битолчани

Вечер Прес - 04.08.2015

Пред публиката ќе биде претставен избор на дела од истоимената изложба одржана во Мала станица и на истражувачкиот проект "Автопортретот во современата македонска уметност од 1990 година до денес".

Изложбата „Во прво лице“ во Битола

А1 On - 05.08.2015

Изложбата „Во прво лице“ вечерва ќе биде отворена во Битолската Магаза при Завод и Музеј Битола. Изложба се реализира во рамките на проектот „Кич, да ?! / Сте или не?“, 2015, организиран од Дирекцијата култура и уметност – Скопје, Национална ...

Изложбата „Во прво лице” во Битола

Репортер - 05.08.2015

Изложбата „Во прво лице“ вечерва ќе биде отворена во Битолската Магаза при Завод и Музеј Битола. Изложба се реализира во рамките на проектот „Кич, да ?! / Сте или не?“, 2015, организиран од Дирекцијата култура и уметност – Скопје, Национална ...

БИТОЛА: Изложба „Во прво лице“

Телеграф - 05.08.2015

„Во прво лице“ претставува избор на дела од истоимената изложба одржана во периодот април-мај годинава во Национална галерија на Македонија, објект Мала станица, и на истражувачкиот проект „Автопортретот во современата македонска уметност од 1990 ...

Изложбата „Во прво лице“ во Битола

Lider - 05.08.2015

Изложбата „Во прво лице“ вечерва ќе биде отворена во Битолската Магаза при Завод и Музеј Битола. Изложба се реализира во рамките на проектот „Кич, да ?! / Сте или не?“, 2015, организиран од Дирекцијата култура и уметност – Скопје, Национална ...

Изложбата „Во прво лице“ на НГМ ќе биде претставена во битолската „Магаза“

МКД - 05.08.2015

Во битолската „Магаза“ при НУ Завод и Музеј Битола на 5 август 2015 година (среда), во 20 часот, ќе биде отворена изложбата „Во прво лице“. Изложбата „Во прво лице“ претставува избор на дела од истоимената изложба одржана во април-мај 2015 година во ...

Изложба на автопортрети во битолска „Магаза“

Н.Македонија - 06.08.2015

Изложбата насловена „Во прво лице“ вечерва, во 20 часот, ќе биде отворена во битолската „Магаза“. Ќе биде претставен избор на дела од истоимената изложба отворена во април во „Мала станица“, во организација на Национална галерија на Македонија ...

Изложба „Во прво лице“ во битолската Магаза

Дневник - 06.08.2015

Изложба на современи автопортрети на млади македонски уметници „Во прво лице“ се отвора вечерва во 20 часот во битолската Магаза при Националната установа Завод и музеј - Битола. „Во прво лице“ претставува избор на дела од истоимената изложба ...

Изложба „Во прво лице“ во битолската Магаза

Република - 06.08.2015

Изложба на современи автопортрети на млади македонски уметници „Во прво лице“ се отвора вечерва во 20 часот во битолската Магаза при Националната установа Завод и музеј – Битола. „Во прво лице“ претставува избор на дела од истоимената изложба ...