TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Денес се празнува споменот на светите жени мироносици

Женски магазин - 19.05.2024

На овој ден - трета недела по Пасха, се празнува споменот на светите жени мироносици. О вие жени се првите вистински сведоци на Воскресението, а Јосиф и Никодим беа сведоци на погребението.

Денес е Недела на мироносиците

4NEWS - 19.05.2024

Во овој ден го празнувањем споменот на светите жени мироносици, и на Јосиф од Ариматеја, тајниот ученик Христов, и еден од седумдесетте апостоли, како и на Никодим, којшто од старешините јудејски пристапи кон Христа.