TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Денеска се празнува Светиот свештеномаченик Маркелин, папа Римски

Слободен Печат - 20.06.2024

Му беше претходник на престолот на римскиот папа Маркел. Па кога Диоклецијан го повика и му се закани со маки, тој им принесе жртва на идолите, заради што царот богато го даруваше со скапоцена облека.

Го празнуваме Светиот свештеномаченик Маркелин, папа Римски

4NEWS - 20.06.2024

Му беше претходник на престолот на римскиот папа Маркел. Па кога Диоклецијан го повика и му се закани со маки, тој им принесе жртва на идолите, заради што царот богато го даруваше со скапоцена облека.

Денеска се празнува Светиот свештеномаченик Маркелин, папа Римски

Пулс24 - 20.06.2024

Му беше претходник на престолот на римскиот папа Маркел. Па кога Диоклецијан го повика и му се закани со маки, тој им принесе жртва на идолите, заради што царот богато го даруваше со скапоцена облека.