TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата и ,,Хеленик Петролеум“ разговараат со цел да се најде спогодбено решение

Канал5 - 19.07.2019

Владата води разговори со Хелени Петролеум со цел да се најде спогодбено решение за спорот. Разговорите се водат паралелно со арбитражниот процес Разговори со Владата се воделе и за нафтоводот Солун –Скопје со цел тој да продолжи да работи согласно ...

„Хеленик петролеум“ преговара со македонските политичари за решение околу тужбата

24 Вести - 19.07.2019

Грчката Хеленик Петролем потврдува дека паралелно со арбитражниот процес, преговараат со нашите политичари за да се најде решение околу тужбата, со кој грчката компанија, сопственик на скопската рафинерија ОКТА, бара оштета од 32,6 милиони долари.

Хеленик петролеум ја потврди тужбата против Македонија

Алсат-М - 19.07.2019

Генералниот директор на Хеленик Петролеум Џорџ Алексопулос, потврди дека грчката фирма ќе ја тужи земјава и бара оштета од над 32 милиони долари бидејќи Македонија не го почитувала купопродажниот договор за ОКТА.

Хеленик отворени и за спогодбено решавање на спорот во кој бараат 32 милиони долари

Телма - 19.07.2019

Грчката Хеленик Петролеум е отворена и е во преговори со македонските власти да најде спогодбено решение за спорот, по тужбата што ја активираше пред Арбитражниот суд во Париз, со која бара од земјава да наплати 32,6 милиони долари.

Владата без јасна стратегија за тужбата од Хеленик петролеум: Процесот бил сензитивен

Фактор - 19.07.2019

Владата одлучи да не коментира за случајот со тужбата од Хеленик петролеум оти станувало збор за арбитражна постапка и сензитивен процес. Додека малку од нашите ставови се познати, а недоволно е јасна и владината стартегија како ќе настапи во овој ...

Владата бара адвокатска куќа – Хеленик Петролеум бара отштета од 31 милиони евра

24 Вести - 18.07.2019

Владата не ги открива позициите со кои ќе настапи пред Хеленик Петролеум, откако од Атина стигна вест дека Грците повторно ја активираа тужбата пред Арбитражниот суд во Париз, со кој грчката компанија, сопственик на скопската рафинерија ОКТА бара ...

Владата најавува одговор за тужбата од Хеленик Петролеум

Сител - 18.07.2019

Владата нема да седи со скрстени раце иако не открива никакви детали. Министерот за економија по тужбата против државава која ја поднесе грчката нафтена компанија Хеленик петролеум вели дека веќе е формиран преговарачки тим од владини претставници и ...

Владата бара решение за спорот со Хеленик петролеум

Алсат-М - 18.07.2019

Mакедонските власти, без да откриваат детали во јавност, се во преговори со Хеленик Петролеум за најавената тужба на грчката компанија од 30 милиони евра. Денеска министерот за економија Крешник Бектеши потврди дека се одржани неколку состаноци со ...

Владата по тужбата од Хеленик Петролеум: Ќе преговараме, ако дојде до рочиште ќе понудиме аргументи

Нова ТВ - 18.07.2019

Во Владата ќе разговараме за тужбата од Хеленик Петролеум, ќе избереме адвокатска куќа којашто ќе не претставува и нема да седиме со скрстени раце, туку ќе ги употребиме сите аргументи што ќе бидат во полза на државата за да ја добиеме арбитражата, ...

„Хеленик Петролеум“ пак ја тужи државава, Бектеши: ќе ги искористиме сите аргументи

Алфа - 18.07.2019

Владата не ги открива сопствените позиции, откако Хеленик Петролеум повторно ја активираше тужбата против земјава пред Арбитражниот суд во Париз. Грчката компанија бара околу 31 милион евра плус камати.

Владата и Хеленик Петролеум разговараат да се најде спогодбено решение за спорот

Нетпрес - 19.07.2019

Владата и Хеленик Петролеум разговараат со цел да се најде спогодбено решение за спорот, се водат паралелно со арбитражниот процес. Разговори со Владата се воделе и за нафтоводот Солун –Скопје со цел тој да продолжи да работи согласно одредба од ...

Хеленик Петролеум: Паралелно со арбитражниот процес, водиме разговори со владата за да најдеме спогодбено решение

Либертас - 19.07.2019

На маргините на “The Economist Conference” што се одржа во Атина (16 – 17 јули 2019 година), г-дин Џорџ Алексопулос, Генерален менаџер за стратешко планирање и нови активности во Групацијата и извршен член на Одборот на директори на HELLENIC ...

Владата бара решение за спорот со Хеленик петролеум

Фокус - 18.07.2019

Mакедонските власти, без да откриваат детали во јавност, се во преговори со Хеленик Петролеум за најавената тужба на грчката компанија од 30 милиони евра. Денеска министерот за економија Крешник Бектеши потврди дека се одржани неколку состаноци со ...

Бектеши: Сите можности се отворени во спорот со Хеленик Петролеум

Канал5 - 18.07.2019

Веќе е формиран тим за преговори со Хеленик Петролеум, но не би сакал да навлезам во детали имајќи во предвид дека најавија тужба. Во Владата ќе разговараме за тужбата од Хеленик Петролеум, ќе избереме адвокатска куќа којашто ќе не претставува и ...

Хеленик Петролеум: Разговараме со Владата на РСМ со цел да најдеме спогодбено решение за спорот

24Инфо - 19.07.2019

На маргините на “The Economist Conference” што се одржа во Атина (16 – 17 јули 2019 година), г-дин Џорџ Алексопулос, Генерален менаџер за стратешко планирање и нови активности во Групацијата и извршен член на Одборот на директори на HELLENIC ...

Хеленик Петролеум бара отшетата од 31 милиони евра, Владата во потрага по решение

Скопје1 - 18.07.2019

Министерот за економија по тужбата против државава која ја поднесе грчката нафтена компанија Хеленик петролеум вели дека веќе е формиран преговарачки тим од владини претставници и од експерти кој имал неколку средби со другата страна.

Бектеши: Сите можности се отворени во спорот со Хеленик Петролеум

Локално - 18.07.2019

Во Владата ќе разговараме за тужбата од Хеленик Петролеум, ќе избереме адвокатска куќа којашто ќе не претставува и нема да седиме со скрстени раце, туку ќе ги употребиме сите аргументи што ќе бидат во полза на државата за да ја добиеме арбитражата, ...

Хеленик петролеум разговара со македонската влада за спогодба околу спорот

+инфо - 19.07.2019

Паралелно со арбитражниот процес, Хеленик петролеум води разговори со македонската Влада за да се најде спогодбено решение за спорот. – Групацијата Хеленик Петролеум покрена арбитражна постапка против владата на Северна Македонија пред Меѓународниот ...

Бектеши: Сите можности се отворени во спорот со Хеленик Петролеум

Вечер - 18.07.2019

Во Владата ќе разговараме за тужбата од Хеленик Петролеум, ќе избереме адвокатска куќа којашто ќе не претставува и нема да седиме со скрстени раце, туку ќе ги употребиме сите аргументи што ќе бидат во полза на државата за да ја добиеме арбитражата, ...

Хеленик петролеум: Сакаме да постигнеме спогодбено решение за спорот за ОКТА

МКД - 19.07.2019

Паралелно со арбитражниот процес, ние водиме разговори со Владата на Република Северна Македонија со цел да најдеме спогодбено решение за спорот, изјави Џорџ Алексопулос, генерален менаџер за стратешко планирање и нови активности во групацијата и ...

Бектеши: Владата формира тим за преговори со Хеленик Петролеум, а ќе избере и адвокатска куќа

МКД - 18.07.2019

Во Владата ќе разговараме за тужбата од Хеленик Петролеум, ќе избереме адвокатска куќа којашто ќе не претставува и нема да седиме со скрстени раце, туку ќе ги употребиме сите аргументи што ќе бидат во полза на државата за да ја добиеме арбитражата, ...

„Хеленик петролеум“ преговара со Владата за решавање на спорот во кој бара над 32 милиони долари

Макфакс - 19.07.2019

Грчката компанија „Хеленик петролеум“ соопшти дека води разговори со македонската Влада и дека се отворени за изнаоѓање спогодбено решение за спорот, поради кој минатата година поднесе тужба во Меѓународниот суд против Република Северна Македонија и ...

Владата разговара со Хеленик петролеум за спогодба околу спорот

Слободен Печат - 19.07.2019

Паралелно со арбитражниот процес, ние водиме разговори со Владата на Република Северна Македонија со цел да најдеме спогодбено решение за спорот, се вели во соопштението на Хеленик петролеум.

Бектеши: Сите можности се отворени во спорот со Хеленик Петролеум

1tv - 18.07.2019

Во Владата ќе разговараме за тужбата од Хеленик Петролеум, ќе избереме адвокатска куќа којашто ќе не претставува и нема да седиме со скрстени раце, туку ќе ги употребиме сите аргументи што ќе бидат во полза на државата за да ја добиеме арбитражата, ...

„Хеленик петролеум“ преговара со Владата за решавање на спорот во кој бара над 32 милиони долари

Н.Македонија - 19.07.2019

Грчката компанија „Хеленик петролеиум“ соопшти дека води разговори со македонската Влада и дека се отворени за изнаоѓање спогодбено решение за спорот, поради кој минатата година поднесе тужба во Меѓународниот суд против Република Македонија и по кој ...

Сите можности се отворени во спорот со Хеленик Петролеум

Опсервер - 18.07.2019

Во Владата ќе разговараме за тужбата од Хеленик Петролеум, ќе избереме адвокатска куќа којашто ќе не претставува и нема да седиме со скрстени раце, туку ќе ги употребиме сите аргументи што ќе бидат во полза на државата за да ја добиеме арбитражата, ...

„Хеленик петролеум“ преговара со Владата за решавање на спорот во кој бара над 32 милиони долари

Centar - 19.07.2019

Грчката компанија „Хеленик петролеум“ соопшти дека води разговори со македонската Влада и дека се отворени за изнаоѓање спогодбено решение за спорот, поради кој минатата година поднесе тужба во Меѓународниот суд против Република Северна Македонија и ...

Бектеши: Сите можности се отворени во спорот со Хеленик Петролеум

+инфо - 18.07.2019

Нашите аргументи ќе ги презентираме ако почне рочиштето. Досега имавме неколку состаноци со компанијата. Генерално преговорите ги водиме јас и вицепремиерот Кочо Анѓушев, но вклучени се и експерти.

Hellenic Petroleum: Водиме разговори со Владата на РСМ со цел да најдеме спогодбено решение за спорот

Бизнис Вести - 19.07.2019

На маргините на “The Economist Conference” што се одржа во Атина (16 – 17 јули 2019 година), г-дин Џорџ Алексопулос, Генерален менаџер за стратешко планирање и нови активности во Групацијата и извршен член на Одборот на директори на HELLENIC ...

Бектеши: Сите можности се отворени во спорот со Хеленик Петролеум

MakPress - 18.07.2019

Во Владата ќе разговараме за тужбата од Хеленик Петролеум, ќе избереме адвокатска куќа којашто ќе не претставува и нема да седиме со скрстени раце, туку ќе ги употребиме сите аргументи што ќе бидат во полза на државата за да ја добиеме арбитражата, ...

Алексопулос: Групацијата Хеленик Петролеум покрена арбитражна постапка против владата на Северна Македонија, ...

Опсервер - 19.07.2019

На маргините на “The Economist Conference” што се одржа во Атина (16 – 17 јули 2019 година), г-дин Џорџ Алексопулос, Генерален менаџер за стратешко планирање и нови активности во Групацијата и извршен член на Одборот на директори на HELLENIC ...

Бектеши: Сите можности се отворени во спорот со Хеленик Петролеум

Телма - 18.07.2019

Во Владата ќе разговараме за тужбата од Хеленик Петролеум, ќе избереме адвокатска куќа којашто ќе не претставува и нема да седиме со скрстени раце, туку ќе ги употребиме сите аргументи што ќе бидат во полза на државата за да ја добиеме арбитражата, ...

Бектеши: Јас и Анѓушев преговараме со Хеленик Петролеум

Денешен - 18.07.2019

Во Владата ќе разговараме за тужбата од Хеленик Петролеум, ќе избереме адвокатска куќа којашто ќе не претставува и нема да седиме со скрстени раце, туку ќе ги употребиме сите аргументи што ќе бидат во полза на државата за да ја добиеме арбитражата, ...

Бектеши: Сите можности се отворени во спорот со Хеленик Петролеум

Нетпрес - 18.07.2019

Во Владата ќе разговараме за тужбата од Хеленик Петролеум, ќе избереме адвокатска куќа којашто ќе не претставува и нема да седиме со скрстени раце, туку ќе ги употребиме сите аргументи што ќе бидат во полза на државата за да ја добиеме арбитражата, ...

Бектеши: Сите можности се отворени во спорот со Хеленик Петролеум

ММС - 18.07.2019

Во Владата ќе разговараме за тужбата од Хеленик Петролеум, ќе избереме адвокатска куќа којашто ќе не претставува и нема да седиме со скрстени раце, туку ќе ги употребиме сите аргументи што ќе бидат во полза на државата за да ја добиеме арбитражата, ...

Бектеши за тужбата од Хеленик Петролеум: Нема да седиме со скрстени раце

PressingTV - 18.07.2019

Во Владата ќе разговараме за тужбата од Хеленик Петролеум, ќе избереме адвокатска куќа којашто ќе не претставува и нема да седиме со скрстени раце, туку ќе ги употребиме сите аргументи што ќе бидат во полза на државата за да ја добиеме арбитражата, ...

Бектеши: Сите можности се отворени во спорот со Хеленик Петролеум

Либертас - 18.07.2019

Во Владата ќе разговараме за тужбата од Хеленик Петролеум, ќе избереме адвокатска куќа којашто ќе не претставува и нема да седиме со скрстени раце, туку ќе ги употребиме сите аргументи што ќе бидат во полза на државата за да ја добиеме арбитражата, ...

Владата нема да седи со скрстени раце, ќе се спаси ли државата од тужбите од „Хеленик Петролеиум“?

ТВ21 - 18.07.2019

Владата нема да седи со скрстени раце за тужбата од Хеленик Петролеум. Ќе избере адвокатска куќа која ќе ја претставува и ќе ги употреби сите аргументи кои ќе бидат во полза на државата за да се добие случајот.