TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Повисоки каматни стапки за штедење во Комерцијална банка

Независен - 25.11.2022

Комерцијална банка од 01.12.2022 година ќе ги зголеми каматните стапки на депозитите на физички лица, со што штедните производи на Банката стануваат уште поатрактивни. Со ова Банката, која е столбот на довербата на штедачите во земјава, овозможува ...

Намалување на инфлацијата од следната година

Н.Македонија - 25.11.2022

Високата инфлација и порастот на цените ќе бидат главните „маркери“ со кои ќе треба да се соочат централните банки во Европа, но и во земјите од регионот. Меѓународниот монетарен фонд веќе излезе со предвидувањата за наредната година, кои се ...

Инфлацијата во Европската Унија (ЕУ) и во eврозоната надмина 10 отсто

Н.Македонија - 25.11.2022

Во октомври годинава, годишната стапка на инфлацијата за еврозоната изнесуваше 10,6 отсто, што е зголемување во однос на септември кога изнесуваше 9,9 отсто. За споредба, минатата година стапката на инфлација изнесуваше 4,1 отсто.

ЗА КОЛКУ БАНКАРИТЕ ЌЕ ГИ ЗГОЛЕМАТ НИВНИТЕ КАМАТИ - велат: Сигурно ќе биде, ама процентот не го откриваат

Фактор - 25.11.2022

Банките дефинитивно ќе ги зголемат каматите по најновото заострување на монетарната политика од централната банка, ама не кажуваат за колку. Но, она што е факт, е дека сите договори за кредити кај кои е одредена фиксна каматна стапка, или за ...

Што не чека во 2023 година: Сè ќе продолжи да се врти околу зголемувањето на каматните стапки и инфлацијата

Денар - 25.11.2022

Високата инфлација и зголемувањето на каматните стапки дефинитивно ќе ја одбележат оваа година. Прогнозите покажуваат дека инфлацијата, поскапувањата и високите каматни стапки ќе ја одбележат и следната година, но дека стабилизација кога зборуваме ...

Гувернерката Ангеловска-Бежоска ги презентира макроекономските проекции пред дипломатскиот кор и меѓународните ...

4NEWS - 25.11.2022

Гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска ги претстави најновите макроекономски проекции на Народната банка пред дипломатскиот кор и пред претставниците на меѓународните институции. На настанот, кој се организира редовно по секој нов циклус ...

Гувернерката Ангеловска-Бежоска ги презентира макроекономските проекции пред дипломатскиот кор и меѓународните ...

24Инфо - 25.11.2022

Забавување на инфлацијата следната година, на среден рок, се очекува дека ќе се врати на 2% Гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска ги претстави најновите макроекономски проекции на Народната банка пред дипломатскиот кор и пред претставниците на ...

Гувернерката Ангеловска-Бежоска ги презентира макроекономските проекции пред дипломатскиот кор и меѓународните ...

Курир - 18.05.2023

Гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска ги претстави најновите макроекономски проекции на Народната банка пред дипломатскиот кор и пред претставниците на меѓународните институции. На настанот, којшто се организира редовно по секој нов циклус ...

Ангеловска-Бежоска: Забавување на инфлацијата следната година, на среден рок, се очекува дека ќе се врати на 2%

Денар - 25.11.2022

Гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска ги претстави најновите макроекономски проекции на Народната банка пред дипломатскиот кор и пред претставниците на меѓународните институции. На настанот, кој се организира редовно по секој нов циклус ...

Гувернерката Ангеловска-Бежоска ги презентира макроекономските проекции пред дипломатскиот кор и меѓународните ...

Бизнис Вести - 25.11.2022

Гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска ги претстави најновите макроекономски проекции на Народната банка пред дипломатскиот кор и пред претставниците на меѓународните институции. На настанот, кој се организира редовно по секој нов циклус ...

Гувернерката Ангеловска-Бежоска ги презентира макроекономските проекции пред дипломатскиот кор и меѓународните ...

Пари - 25.11.2022

Забавување на инфлацијата следната година, на среден рок, се очекува дека ќе се врати на 2% Гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска ги претстави најновите макроекономски проекции на Народната банка пред дипломатскиот кор и пред претставниците на ...

Ангеловска-Бежоска: Забавување на инфлацијата следната година, на среден рок, се очекува дека ќе се врати на 2 отсто

Макфакс - 25.11.2022

Гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска ги претстави најновите макроекономски проекции на Народната банка пред дипломатскиот кор и пред претставниците на меѓународните институции. На настанот, кој се организира редовно по секој нов циклус ...

НБРМ изврши нагорна ревизија на инфлацијата за оваа година на 14,3 отсто

МКД - 25.11.2022

Тргнувајќи од фактот дека цените на храната и енергијата кај нас формираат три четвртини од вкупната инфлација годинава, Народната банка изврши нагорна ревизија на инфлацијата за оваа година на 14,3%.

Гувернерката Ангеловска-Бежоска ги презентира макроекономските проекции пред дипломатскиот кор и меѓународните ...

Centar - 25.11.2022

Гувернерката Ангеловска-Бежоска ги презентира макроекономските проекции пред дипломатскиот кор и меѓународните организации-Забавување на инфлацијата следната година, на среден рок, се очекува дека ќе се врати на 2% Гувернерката Анита ...

Ангеловска-Бежоска: Забавување на инфлацијата следната година, на среден рок, се очекува дека ќе се врати на 2 отсто

Точка - 25.11.2022

Гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска ги претстави најновите макроекономски проекции на Народната банка пред дипломатскиот кор и пред претставниците на меѓународните институции. На настанот, кој се организира редовно по секој нов циклус ...

Најновите макроекономски проекции на НБ презентирани пред меѓународните институции

Опсервер - 25.11.2022

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска ги претстави најновите макроекономски проекции на Народната банка пред дипломатскиот кор и пред претставниците на меѓународните институции.

Ангеловска-Бежоска: Забавување на инфлацијата следната година, на среден рок, се очекува дека ќе се врати на 2 отсто

MTM - 25.11.2022

Гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска ги претстави најновите макроекономски проекции на Народната банка пред дипломатскиот кор и пред претставниците на меѓународните институции. На настанот, кој се организира редовно по секој нов циклус ...

Најновите макроекономски проекции на НБ презентирани пред меѓународните институции

MakPress - 25.11.2022

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска ги претстави најновите макроекономски проекции на Народната банка пред дипломатскиот кор и пред претставниците на меѓународните институции.

Повисоки каматни стапки за штедење во Комерцијална банка

Пари - 25.11.2022

Комерцијална банка од 01.12.2022 година ќе ги зголеми каматните стапки на депозитите на физички лица, со што штедните производи на Банката стануваат уште поатрактивни. Со ова Банката, која е столбот на довербата на штедачите во земјава, овозможува ...

Повисоки каматни стапки за штедење во Комерцијална банка

360 степени - 25.11.2022

Комерцијална банка од 01.12.2022 година ќе ги зголеми каматните стапки на депозитите на физички лица, со што штедните производи на Банката стануваат уште поатрактивни Со ова Банката, која е столбот на довербата на штедачите во земјава, овозможува ...

Повисоки каматни стапки за штедење во Комерцијална банка

МКД - 25.11.2022

Комерцијална банка од 1 декември ќе ги зголеми каматните стапки на депозитите на физички лица, со што штедните производи на банката стануваат уште поатрактивни. Со ова банката, која е столбот на довербата на штедачите во земјава, овозможува ...

Повисоки каматни стапки за штедење во Комерцијална банка

Локално - 25.11.2022

Комерцијална банка од 01.12.2022 година ќе ги зголеми каматните стапки на депозитите на физички лица, со што штедните производи на Банката стануваат уште поатрактивни. Со ова Банката, која е столбот на довербата на штедачите во земјава, овозможува ...

Повисоки каматни стапки за штедење во Комерцијална банка

Опсервер - 25.11.2022

– Комерцијална банка од 01.12.2022 година ќе ги зголеми каматните стапки на депозитите на физички лица, со што штедните производи на Банката стануваат уште поатрактивни. Со ова Банката, која е столбот на довербата на штедачите во земјава, овозможува ...

Повисоки каматни стапки за штедење во Комерцијална банка

Фактор - 25.11.2022

Комерцијална банка од 01.12.2022 година ќе ги зголеми каматните стапки на депозитите на физички лица, со што штедните производи на Банката стануваат уште поатрактивни. Со ова Банката, која е столбот на довербата на штедачите во земјава, овозможува ...

Повисоки каматни стапки за штедење во Комерцијална банка

Црнобело - 25.11.2022

Скопје, 25.11.2022 година – Комерцијална банка од 01.12.2022 година ќе ги зголеми каматните стапки на депозитите на физички лица, со што штедните производи на Банката стануваат уште поатрактивни.

ПOВИСОКИ КАМАТИ ЗА ШТЕДЕЊЕ Комерцијална банка ги повикува граѓаните да ги орочат своите заштеди

+инфо - 25.11.2022

Банката ги поканува своите клиенти - штедачи да извршат реорочување на своите депозити во друг производ, на ист или подолг рок, без загуба на камата и со нови повисоки каматни стапки. Комерцијална банка од 01.12.2022 година ќе ги зголеми каматните ...