TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе згасне ли штипски „Бетон“, доверителите одлучуваат дали градежна компанија во државата ќе оди во ликвидација

24 Вести - 02.12.2019

За една недела ќе се одржи собрание на доверители на штипски Бетон. Тие ќе го имаат последниот збор дали некогашниот градежен гигант ќе се ликвидира или е можна негова реорганизација. На денешното рочиште во штипскиот Основен суд беше утврдено дека ...

Доверителите на штипски Бетон со побарувања од над 24 милиони евра

Телма - 02.12.2019

Доверителите на штипската градежна комапнија Бетон побаруваат над 24 милиони евра. Стечајниот управник утврдил дека реални се побарувањата на доверителите во висина од 936 милиони денари или над 15 милиони евра На денешното испитно рочиште во ...

Излегоа на виделина долговите на штипски „Бетон“

Мета - 02.12.2019

Над 16 милиони евра се побарувањата на доверителите на фирмата во стечај „Бетон“ – Штип, коишто денеска на испитното рочиште ги прифати стечајниот управник Драги Димовски. Оспорени се помалку од девет милиони евра побарувања.

Утврдени побарувањата на доверителите на штипски Бетон

Бриф - 02.12.2019

Утврдени побарувањата на доверителите на градежната компанија Бетон Штип. Стечајниот управник за овој поранешен градежен гигант прифатил побарувања од доверители во висина од 936 милиони денари или околу 15.344.000 евра.

Прифатени околу 15,4 милиони евра побарувања од стечајот на Бетон Штип

+инфо - 02.12.2019

На денешното испитно рочиште во Основен суд-Штип се јавиле околу стотина доверители на кои им се оспорени побарувањата. Утврдени побарувањата на доверителите на градежната компанија Бетон Штип.

„Тепачка“ за наплата на побарувања од стечајот во „Бетон Штип“: Парите си ги бараат 577 доверители

еМагазин - 02.12.2019

Утврдени се побарувањата на доверителите на градежната компанија „Бетон Штип“. Стечајниот управник за овој поранешен градежен гигант прифатил побарувања од доверители во висина од 936 милиони денари или околу 15.344.000 евра.

Утврдени побарувањата на доверителите на штипски Бетон

Опсервер - 02.12.2019

Утврдени побарувањата на доверителите на градежната компанија Бетон Штип. Стечајниот управник за овој поранешен градежен гигант прифатил побарувања од доверители во висина од 936 милиони денари или околу 15.344.000 евра.

Утврдени побарувањата на доверителите на штипски Бетон

MakPress - 02.12.2019

Утврдени побарувањата на доверителите на градежната компанија Бетон Штип. Стечајниот управник за овој поранешен градежен гигант прифатил побарувања од доверители во висина од 936 милиони денари или околу 15.344.000 евра.

Околу 15 милиони евра побарувања на доверителите на штипски Бетон – фирмата која доби најмногу пари од Скопје 2014

Либертас - 02.12.2019

Утврдени побарувањата на доверителите на градежната компанија Бетон Штип. Стечајниот управник за овој поранешен градежен гигант прифатил побарувања од доверители во висина од 936 милиони денари или околу 15.344.000 евра.