TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

МОН: Практичната работа ги прави мајстори уште пред да завршат школо

Бизнис Вести - 28.02.2021

Четврта генерација во дуалните паралелки во велешкото средно стручно училиште „Коле Неделковски“ Мајстор се станува со работа на машина, не со учење дефиниции, вели Никола Ташевски, ученик во велешкото средно стручно училиште „Коле Неделковски“.

Практичната работа во образованието е неопходна

МКД - 28.02.2021

Мајстор се станува со работа на машина, не со учење дефиниции, вели Никола Ташевски, ученик во велешкото средно стручно училиште „Коле Неделковски“. И, низ грешки и повторни обиди да го изработиш делот и да ја натераш машината „да те слуша“.

МОН: Практичната работа ги прави мајстори уште пред да завршат школо

Канал5 - 28.02.2021

Мајстор се станува со работа на машина, не со учење дефиниции, вели Никола Ташевски, ученик во велешкото средно стручно училиште „Коле Неделковски“. И, низ грешки и повторни обиди да го изработиш делот и да ја натераш машината „да те слуша“.

Практичната работа ги прави мајстори уште пред да завршат школо

Frontline - 28.02.2021

Мајстор се станува со работа на машина, не со учење дефиниции, вели Никола Ташевски, ученик во велешкото средно стручно училиште „Коле Неделковски“. И, низ грешки и повторни обиди да го изработиш делот и да ја натераш машината „да те слуша“.