TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Саудијка осудена на 34 години затвор бидејќи користела Твитер

Слободен Печат - 17.08.2022

Млада студентка од Саудиска Арабија, која студира на Универзитетот во Лидс, Англија, е осудена на 34 години затвор, бидејќи имала профил на Твитер. Откако таа се вратила во кралството за време на својот одмор, таа веднаш била повикана на разговор во ...

Жена од Саудиска Арабија е осудена на 34 години затвор поради користење Твитер

Макфакс - 17.08.2022

Салма ал Шебаб (34) е осудена на 34 години затвор бидејќи користела Твитер за да ги следи неистомислениците и активистите, одлучи судот во Саудиска Арабија. Ал Шебаб, мајка на две мали деца која студирала на британскиот универзитет во Лидс, била ...

Жена од Саудиска Арабија е осудена на 34 години затвор поради користење на Твитер

Точка - 17.08.2022

Салма ал Шебаб (34) е осудена на 34 години затвор бидејќи користела Твитер за да ги следи неистомислениците и активистите, одлучи судот во Саудиска Арабија. Ал Шебаб, мајка на две мали деца која студирала на британскиот универзитет во Лидс, била ...

Жена од Саудиска Арабија е осудена на 34 години затвор поради користење на Твитер

Centar - 17.08.2022

Салма ал Шебаб (34) е осудена на 34 години затвор бидејќи користела Твитер за да ги следи неистомислениците и активистите, одлучи судот во Саудиска Арабија. Ал Шебаб, мајка на две мали деца која студирала на британскиот универзитет во Лидс, била ...

Жена од Саудиска Арабија е осудена на 34 години затвор поради користење на Твитер

Press24 - 17.08.2022

Салма ал Шебаб (34) е осудена на 34 години затвор бидејќи користела Твитер за да ги следи неистомислениците и активистите, одлучи судот во Саудиска Арабија. Ал Шебаб, мајка на две мали деца која студирала на британскиот универзитет во Лидс, била ...

Жена од Саудиска Арабија е осудена на 34 години затвор поради користење на Твитер

24Инфо - 17.08.2022

Салма ал Шебаб (34) е осудена на 34 години затвор бидејќи користела Твитер за да ги следи неистомислениците и активистите, одлучи судот во Саудиска Арабија. Ал Шебаб, мајка на две мали деца која студирала на британскиот универзитет во Лидс, била ...

Жена од Саудиска Арабија е осудена на 34 години затвор поради користење Твитер

MTM - 17.08.2022

Салма ал Шебаб (34) е осудена на 34 години затвор бидејќи користела Твитер за да ги следи неистомислениците и активистите, одлучи судот во Саудиска Арабија. Ал Шебаб, мајка на две мали деца која студирала на британскиот универзитет во Лидс, била ...