TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

iPhone 15 Pro Max ќе биде со надграден распоред на камерата

Телефони.мк - 27.05.2023

iPhone 15 Pro Max ќе биде со телефото камера во стилот на перископски сензор, со цел да го зголеми зумирањето од 3x на 5-6x. Apple ќе го промени распоредот на камерите, со цел да обезбеди простор за новите леќи.

iPhone 16 Pro Max ќе биде со поголем дисплеј во споредба со iPhone 14 Pro Max

Телефони.мк - 26.05.2023

Рос Јанг е ликстер на кого сите му веруваат, со оглед на тоа што е ко-основач на Display Supply Chain Consultants (DSCC) . Тој тврди дека iPhone 16 Pro ќе биде со дисплеј од 6.2 до 6.3 инчи, додека iPhone 16 Pro Max ќе биде од 6.8 до 6.9 инчи.