TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се уредува зеленилото кај плоштадот „Филип Втори“

Вечер Прес - 30.01.2023

Екипите на јавното претпријатие „Паркови и зеленило“ започнаа со уредување на зелената површина кај плоштадот „Филип Втори“, на потегот од споменикот „Филип Втори” до Даут-пашиниот амам, на површина од 700 квадратни метри.

Раскопаниот плочник на Плоштадот Филип Втори во Скопје ќе биде тревник

Сакам да кажам - 30.01.2023

Екипи на ЈП „Паркови и зеленило“ денеска почнаа со уредување на Плоштадот Филип Втори. Раскопаниот плочник кој со години стои искршен и е претворен во див паркинг, ќе биде тревник. „ Се работи за површина од околу 700 метри квадратни.