TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Издадена брошура од УЈП за тоа како да ја потврдите даночната пријава

IT.mk - 20.03.2019

Со април доаѓа и периодот во кој граѓаните требаше да ги поднесат своите даночни пријави. Оваа година за првпат товарот нема да биде на граѓаните туку на Управата за јавни приходи. Агенцијата најдоцна до 20 април треба на сите обврзници да им ги ...

Од 1-ви април УЈП ќе ги доставува годишните даночни пријави

MTM - 20.03.2019

Годишните даночни пријави за остварените приходи во текот на 2018 година Управата за јавни приходи ќе почне да им ги праќа на граѓаните од 1 април. Пријавите ќе пристигнуваат на електронската пошта што граѓаните ја пријавиле при регистрацијата на ...

Насоки за граѓаните за годишните даночни пријави

24 Вести - 19.03.2019

Граѓаните годинава немаат обврска да пополнуваат годишна даночна пријава и да ја носат во УЈП, но за тоа пак, ќе чекаат даночната листа да им стигне на меил. Упрвата ќе почне да ги испраќа на 1 април и до крајот на месецот сите граѓани ќе треба да ...

Од април УЈП ќе почне со достава на пополнети даночни пријави

Алсат-М - 19.03.2019

Од следниот месец Управата за јавни приходи на граѓаните ќе почне да им доставува годишни даночни пријави за остварените приходи во текот на ланската година. Пријавите ќе бидат пополнети, а граѓаните ќе ги добиваат електронски, најдоцна до 30 април.

Насоки за граѓаните за годишните даночни пријави кои УЈП треба да им ги достави најдоцна до 30 април

Академик - 19.03.2019

Управата за јавни приходи од почетокот на наредниот месец ќе почне да им ги доставува на граѓаните претпополнетите годишни даночни пријави за остварени приходи во текот на 2018 година. Пополнетите пријави граѓаните ќе ги добијат електронски, преку ...

Од 1 април УЈП ќе почне да испраќа претпополнети Годишни даночни пријави

Вечер - 19.03.2019

Годишните даночни пријави за остварените приходи во текот на 2018 година Управата за јавни приходи ќе почне да им ги праќа на граѓаните за десетина дена, од 1 април. Пријавите ќе пристигнуваат на електронската пошта што граѓаните ја пријавиле при ...

Од 1 април сите граѓани од УЈП ќе добијат претпополнети годишни даночни пријави

Магазин - 19.03.2019

Заклучно од први април Управата за јавни приходи ќе започне со доставување на претпополнетите годишни даночни пријави за остварени приходи во текот на 2018 година. Граѓаните имаат должност да ги проверат пријавите кои ќе ги добијат по електронски ...

Новите пријави од УЈП ќе пристигнуваат кај граѓаните од 1 април

Фактор - 19.03.2019

Новите годишни даночни пријави за остварени приходи кои ќе ги испраќа УЈП а ќе треба само да се потврдат или коригираат ќе започнат да пристигнуваат кај граѓаните од 1 април, објави Управата.

Од 1 април почнува доставувањето на претпополнетите годишни даночни пријави

Локално - 19.03.2019

Управата за јавни приходи од почетокот на наредниот месец ќе почне да ги доставува на граѓаните претпополнетите годишни даночни пријави за остварени приходи во текот на 2018 година. Пријавата граѓаните ќе ја добијат електронски и ќе треба да ја ...

Од 1-ви април УЈП ќе ги доставува годишните даночни пријави

Тера - 20.03.2019

Граѓаните годинава немаат обврска да пополнуваат годишна даночна пријава и да ја носат во УЈП, но за тоа пак, ќе чекаат даночната листа да им стигне на меил. Упрвата ќе почне да ги испраќа на 1 април и до крајот на месецот сите граѓани ќе треба да ...

Од 1 април граѓаните од УЈП ќе добијат претпополнети годишни даночни пријави

МКД - 20.03.2019

Годишните даночни пријави за остварените приходи во текот на 2018 година Управата за јавни приходи ќе почне да им ги праќа на граѓаните за десетина дена, од 1 април. Пријавите ќе пристигнуваат на електронската пошта што граѓаните ја пријавиле при ...

Од 1 април почнува доставувањето на претпополнетите годишни даночни пријави

Курир - 19.03.2019

Управата за јавни приходи од почетокот на наредниот месец ќе почне да ги доставува на граѓаните претпополнетите годишни даночни пријави за остварени приходи во текот на 2018 година. Пријавата граѓаните ќе ја добијат електронски и ќе треба да ја ...

Од 1 април почнува доставувањето на претпополнетите годишни даночни пријави

Опсервер - 19.03.2019

Управата за јавни приходи од почетокот на наредниот месец ќе почне да ги доставува на граѓаните претпополнетите годишни даночни пријави за остварени приходи во текот на 2018 година. Пријавата граѓаните ќе ја добијат електронски и ќе треба да ја ...

Од 1 април почнува доставувањето на претпополнетите годишни даночни пријави

Press24 - 19.03.2019

Управата за јавни приходи од почетокот на наредниот месец ќе почне да ги доставува на граѓаните претпополнетите годишни даночни пријави за остварени приходи во текот на 2018 година. Пријавата граѓаните ќе ја добијат електронски и ќе треба да ја ...

Од 1 април почнува доставувањето на претпополнетите годишни даночни пријави

Независен - 19.03.2019

Управата за јавни приходи од почетокот на наредниот месец ќе почне да ги доставува на граѓаните претпополнетите годишни даночни пријави за остварени приходи во текот на 2018 година. Пријавата граѓаните ќе ја добијат електронски и ќе треба да ја ...

УЈП од 1 април почнува со доставување на претпополнети годишни даночни пријави

Н.Македонија - 19.03.2019

Управата за јавни приходи од почетокот на наредниот месец ќе почне да ги доставува на граѓаните претпополнетите годишни даночни пријави за остварени приходи во текот на 2018 година. Пријавата граѓаните ќе ја добијат електронски и ќе треба да ја ...

Од 1 април почнува доставувањето на претпополнетите годишни даночни пријави

Сител - 19.03.2019

Управата за јавни приходи од почетокот на наредниот месец ќе почне да ги доставува на граѓаните претпополнетите годишни даночни пријави за остварени приходи во текот на 2018 година. Пријавата граѓаните ќе ја добијат електронски и ќе треба да ја ...

Од 1 април почнува доставувањето на претпополнетите годишни даночни пријави

А1 On - 19.03.2019

Управата за јавни приходи од почетокот на наредниот месец ќе почне да ги доставува на граѓаните претпополнетите годишни даночни пријави за остварени приходи во текот на 2018 година. Пријавата граѓаните ќе ја добијат електронски и ќе треба да ја ...

Од 1 април почнува доставувањето на претпополнетите годишни даночни пријави

Канал5 - 19.03.2019

Управата за јавни приходи од почетокот на наредниот месец ќе почне да ги доставува на граѓаните претпополнетите годишни даночни пријави за остварени приходи во текот на 2018 година. Пријавата граѓаните ќе ја добијат електронски и ќе треба да ја ...

Од 1 април почнува доставувањето на претпополнетите годишни даночни пријави

Нетпрес - 19.03.2019

Управата за јавни приходи од почетокот на наредниот месец ќе почне да ги доставува на граѓаните претпополнетите годишни даночни пријави за остварени приходи во текот на 2018 година. Пријавата граѓаните ќе ја добијат електронски и ќе треба да ја ...

Од 1 април почнува доставувањето на претпополнетите годишни даночни пријави

Скопје инфо - 19.03.2019

Управата за јавни приходи од почетокот на наредниот месец ќе почне да ги доставува на граѓаните претпополнетите годишни даночни пријави за остварени приходи во текот на 2018 година. Пријавата граѓаните ќе ја добијат електронски и ќе треба да ја ...

Од 1 април почнува доставувањето на претпополнетите годишни даночни пријави

ММС - 19.03.2019

Управата за јавни приходи од почетокот на наредниот месец ќе почне да ги доставува на граѓаните претпополнетите годишни даночни пријави за остварени приходи во текот на 2018 година. Пријавата граѓаните ќе ја добијат електронски и ќе треба да ја ...

Од 1 април почнува доставувањето на претпополнетите годишни даночни пријави

Денар - 19.03.2019

Управата за јавни приходи од почетокот на наредниот месец ќе почне да ги доставува на граѓаните претпополнетите годишни даночни пријави за остварени приходи во текот на 2018 година. Пријавата граѓаните ќе ја добијат електронски и ќе треба да ја ...

Од 1. април УЈП ќе ни ги достави годишните пријави, ќе треба да ги потврдиме или корегираме

еМагазин - 19.03.2019

Управата за јавни приходи од почетокот на наредниот месец ќе почне да ги доставува на граѓаните претпополнетите годишни даночни пријави за остварени приходи во текот на 2018 година. Пријавата граѓаните ќе ја добијат електронски и ќе треба да ја ...

УЈП ќе ги доставува претпополнетите годишни даночни пријави од 1 април

Мета - 19.03.2019

Управата за јавни приходи (УЈП) ќе почне да им ги доставува на граѓаните претпополнетите годишни даночни пријави за остварени приходи во текот на 2018 година од почетокот на наредниот месец, информираат од таму.