TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во ОТА се прислушуваат 188 телефонски броеви

Телма - 14.03.2019

Новормираната оперативно- техничка агенција за следење на комункации вметналата во машините 188 телефонски броеви. Прислушувањето е легално со судска наредба, вели првиот човек. Управата за безбеднсот и контраразузнавање побарала нјамногу следења на ...

Собраниската комисија за прв пат изврши надзор во ОТА

Канал5 - 14.03.2019

Во Македонија нелегално прислушување нема, ова го тврди Зоран Ангеловски директорот на ОТА агенцијата што го врши прислушувањето. Според него собраниската Комисијата за надзор на прислушувањето прв пат денеска доаѓа на увид иако претседателот на ...

Ангеловски - Нема незаконско прислушување

Р.С.Европа - 14.03.2019

Не се забележани неправилности во работењето на Оперативно техничката агенција (ОТА) при извршениот увид, рече денеска претседателот на Комисијата за надзор на спроведувањето на мерките за следење на комуникациите, Емил Димитриев.

Ангеловски: Незаконско прислушување нема, во моментов се следат комуникациите од 188 броеви

1tv - 14.03.2019

Претседателот на Комисијата за надзор на спроведувањето на мерките за следење на комуникациите, Емил Димитриев, денеска изјави дека е извршен увид во Оперативно техничката агенција (ОТА), истакнувајќи дека не се забележани неправилности во ...

Димитриев: Поради законски пропусти,ОТА и УБК не ги даваат сите документи на Комисијата за надзор

Нова ТВ - 14.03.2019

Членовите на собраниската комисија во чија надлежност е следењето на комуникациите денеска повторно ќе извршат надзор во новоформираната Оперативно Техничка Агенција (ОТА) која според Законот, може да ги следи телефонските разговори само со судски ...

Седници на комисиите за надворешна политика, за европски прашања и ЗПК

Локално - 14.03.2019

Во Собранието денеска седници ќе одржат Законодавно-правната комисија и комисиите за надворешна политика и за европски прашања. Пред членовите на Комисијата за надворешна политика е Предлог законот за ратификација на Конвенцијата на Советот на ...

Апликантите за експерти во собраниската Комисија за надзор добија седум дена за докомплетирање на документите

А1 On - 13.03.2019

Седуммината апликанти за двете експертски места кои треба да бидат пополнети во собраниската Комисија за надзор на спроведувањето на мерките за следење на комуникациите добија рок од седум дена да ги докомплетираат документите што се потребни за ...

Ангеловски: Незаконско прислушување нема, во моментов се следат комуникациите од 188 броеви

24Инфо - 14.03.2019

Претседателот на Комисијата за надзор на спроведувањето на мерките за следење на комуникациите, Емил Димитриев, денеска изјави дека е извршен увид во Оперативно техничката агенција (ОТА), истакнувајќи дека не се забележани неправилности во ...

Димитриев: Поради законски пропусти,ОТА и УБК не ги даваат сите документи на Комисијата за надзор

Press24 - 14.03.2019

Членовите на собраниската комисија во чија надлежност е следењето на комуникациите денеска повторно ќе извршат надзор во новоформираната Оперативно Техничка Агенција (ОТА) која според Законот, може да ги следи телефонските разговори само со судски ...

АЕК делумно ќе ја финансира Оперативната-техничка агенција

Алсат-М - 12.03.2019

Агенцијата за електронски комуникации делумно ќе ја финансира Оперативната-техничка агенција одговорна за посредување на сигналот при следење на телекомуникациите. Според вицепремиерот Бујар Османи ова ќе биде привремено.

Утре почнува проверката на кандидатите, по изборите нов Закон за надзор над безбедносните служби

ТВ21 - 12.03.2019

Од утре почнува процесот на избор на двајца експерти кои ќе бидат ангажирани од Собраниската комисија за надзор над работата на безбедносните служби. На огласот се пријавиле седуммина експерти, но на утрешната седница на Комисијата најпрво ќе се ...

Седници на комисиите за надворешна политика, за европски прашања и ЗПК

Опсервер - 14.03.2019

Во Собранието денеска седници ќе одржат Законодавно-правната комисија и комисиите за надворешна политика и за европски прашања. Пред членовите на Комисијата за надворешна политика е Предлог законот за ратификација на Конвенцијата на Советот на ...

Апликантите за експерти во собраниската Комисија за надзор добија седум дена за докомплетирање на документите

Канал5 - 13.03.2019

Апликантите, кои во следните седум дена ќе ја комплетираат документацијата, одат понатаму на интервјуирање. Седуммината апликанти за двете експертски места кои треба да бидат пополнети во собраниската Комисија за надзор на спроведувањето на мерките ...

Директорот на ОТА, Зоран Ангелоски: Незаконско прислушување нема, во моментов се следат комуникациите од 188 броеви

24 Вести - 14.03.2019

Претседателот на Комисијата за надзор на спроведувањето на мерките за следење на комуникациите, Емил Димитриев, денеска изјави дека е извршен увид во Оперативно техничката агенција (ОТА), истакнувајќи дека не се забележани неправилности во ...

Утре почнува проверката на кандидатите, по изборите нов Закон за надзор над безбедносните служби

4NEWS - 13.03.2019

Од утре почнува процесот на избор на двајца експерти кои ќе бидат ангажирани од Собраниската комисија за надзор над работата на безбедносните служби. На огласот се пријавиле седуммина експерти, но на утрешната седница на Комисијата најпрво ќе се ...

Седници на комисиите за надворешна политика, за европски прашања и ЗПК

А1 On - 14.03.2019

Во Собранието денеска седници ќе одржат Законодавно-правната комисија и комисиите за надворешна политика и за европски прашања. Пред членовите на Комисијата за надворешна политика е Предлог законот за ратификација на Конвенцијата на Советот на ...

Апликантите за експерти во собраниската Комисија за надзор имаат седум дена за докомплетирање на документите

1tv - 13.03.2019

Седуммината апликанти за двете експертски места кои треба да бидат пополнети во собраниската Комисија за надзор на спроведувањето на мерките за следење на комуникациите добија рок од седум дена да ги докомплетираат документите што се потребни за ...

ОТА прислушува, но кого и зошто

еМагазин - 14.03.2019

Претседателот на Комисијата за надзор на спроведувањето на мерките за следење на комуникациите, Емил Димитриев, денеска изјави дека е извршен увид во Оперативно техничката агенција (ОТА), истакнувајќи дека не се забележани неправилности во ...

Седници на комисиите за надворешна политика, за европски прашања и ЗПК

Канал5 - 14.03.2019

Во Собранието денеска седници ќе одржат Законодавно-правната комисија и комисиите за надворешна политика и за европски прашања. Пред членовите на Комисијата за надворешна политика е Предлог законот за ратификација на Конвенцијата на Советот на ...

Апликантите за експерти во собраниската Комисија за надзор добија седум дена за докомплетирање на документите

24Инфо - 13.03.2019

Седуммината апликанти за двете експертски места кои треба да бидат пополнети во собраниската Комисија за надзор на спроведувањето на мерките за следење на комуникациите добија рок од седум дена да ги докомплетираат документите што се потребни за ...

Ангеловски: Незаконско прислушување нема, во моментов се следат комуникациите од 188 броеви

Независен - 14.03.2019

Претседателот на Комисијата за надзор на спроведувањето на мерките за следење на комуникациите, Емил Димитриев, денеска изјави дека е извршен увид во Оперативно техничката агенција (ОТА), истакнувајќи дека не се забележани неправилности во ...

Седници на комисиите за надворешна политика, за европски прашања и ЗПК

Press24 - 14.03.2019

Во Собранието денеска седници ќе одржат Законодавно-правната комисија и комисиите за надворешна политика и за европски прашања. Пред членовите на Комисијата за надворешна политика е Предлог законот за ратификација на Конвенцијата на Советот на ...

Апликантите за експерти во собраниската Комисија за надзор добија седум дена за докомплетирање на документите

Опсервер - 13.03.2019

Седуммината апликанти за двете експертски места кои треба да бидат пополнети во собраниската Комисија за надзор на спроведувањето на мерките за следење на комуникациите добија рок од седум дена да ги докомплетираат документите што се потребни за ...

Ангеловски: Незаконско прислушување нема, во моментов се следат комуникациите од 188 броеви

А1 On - 14.03.2019

Претседателот на Комисијата за надзор на спроведувањето на мерките за следење на комуникациите, Емил Димитриев, денеска изјави дека е извршен увид во Оперативно техничката агенција (ОТА), истакнувајќи дека не се забележани неправилности во ...

Седници на комисиите за надворешна политика, за европски прашања и ЗПК

ММС - 14.03.2019

Во Собранието денеска седници ќе одржат Законодавно-правната комисија и комисиите за надворешна политика и за европски прашања. Пред членовите на Комисијата за надворешна политика е Предлог законот за ратификација на Конвенцијата на Советот на ...

ОТА слуша 188 броеви

+инфо - 14.03.2019

Незаконско прислушување нема. Не постои во Македонија, рече dиректорот на ОТА, Зоран Ангелоски. – Од она што беше ставено на увид и што можеше да го види Комисијата, ние во моментов не забележавме прекршување на процедурата и можеме да констатираме ...

Незаконско прислушување нема, во моментов се следат комуникациите од 188 броеви

Локално - 14.03.2019

Претседателот на Комисијата за надзор на спроведувањето на мерките за следење на комуникациите, Емил Димитриев, денеска изјави дека е извршен увид во Оперативно техничката агенција (ОТА), истакнувајќи дека не се забележани неправилности во ...

Ангеловски: Незаконско прислушување нема, во моментов се следат комуникациите од 188 броеви

Press24 - 14.03.2019

Претседателот на Комисијата за надзор на спроведувањето на мерките за следење на комуникациите, Емил Димитриев, денеска изјави дека е извршен увид во Оперативно техничката агенција (ОТА), истакнувајќи дека не се забележани неправилности во ...

Ангеловски: Незаконско прислушување нема, во моментов се следат комуникациите од 188 броеви

MTM - 14.03.2019

Претседателот на Комисијата за надзор на спроведувањето на мерките за следење на комуникациите, Емил Димитриев, денеска изјави дека е извршен увид во Оперативно техничката агенција (ОТА), истакнувајќи дека не се забележани неправилности во ...

Ангеловски: Незаконско прислушување нема, во моментов се следат комуникациите од 188 броеви

Опсервер - 14.03.2019

Претседателот на Комисијата за надзор на спроведувањето на мерките за следење на комуникациите, Емил Димитриев, денеска изјави дека е извршен увид во Оперативно техничката агенција (ОТА), истакнувајќи дека не се забележани неправилности во ...

Ангеловски: Незаконско прислушување нема, во моментов се следат комуникациите од 188 броеви

ММС - 14.03.2019

Претседателот на Комисијата за надзор на спроведувањето на мерките за следење на комуникациите, Емил Димитриев, денеска изјави дека е извршен увид во Оперативно техничката агенција (ОТА), истакнувајќи дека не се забележани неправилности во ...

Ангеловски: Незаконско прислушување нема, во моментов се следат комуникациите од 188 броеви

Либертас - 14.03.2019

Претседателот на Комисијата за надзор на спроведувањето на мерките за следење на комуникациите, Емил Димитриев, денеска изјави дека е извршен увид во Оперативно техничката агенција (ОТА), истакнувајќи дека не се забележани неправилности во ...