TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јубилејната изложба „Иван Велков, 90 години од раѓањето“ во Чифте амам

Вечер Прес - 03.03.2021

Во Чифте амам на 4 март ќе биде отворена Јубилејната изложба „Иван Велков, 90 години од раѓањето“. На изложбата ќе бидат претставени 90тина дела од сите творечки фази на Велков, а публиката ќе може да ја посети до крајот на месецот.

„90 години од раѓањето“ – јубилејна изложба на дела на сликарот Иван Велков

Радио МОФ - 03.03.2021

Утре (4 март) во НУ Национална галерија, (објект Чифте амам) со почеток во 12 часот, ќе биде отворена јубилејната изложба „Иван Велков, 90 години од раѓањето“. На изложбата ќе бидат претставени 90-тина дела од сите творечки фази на Иван Велков, кои ...

НУ Национална галерија: „Иван Велков, 90 години од раѓањето“

Екран - 03.03.2021

На 4. март 2021 година, (четвртотк) во НУ Национална галерија на Р.Северна Македонија, објект Чифте амам ќе биде отворена Јубилејната изложба „Иван Велков, 90 години од раѓањето”. На изложбата ќе бидат претставени 90тина дела од сите творечки фази ...

Јубилејна изложба „Иван Велков, 90 години од раѓањето“ во Чифте амам

Независен - 04.03.2021

Во НУ Национална галерија на Република Северна Македонија, објект Чифте амам денеска ќе биде отворена Јубилејната изложба „Иван Велков, 90 години од раѓањето“. На изложбата, која ќе биде отворена до 30 март 2021 година, ќе бидат претставени 90-тина ...

Јубилејна изложба „Иван Велков, 90 години од раѓањето“

МКД - 04.03.2021

Во НУ Национална галерија на Република Северна Македонија, објект Чифте амам денеска ќе биде отворена jубилејната изложба „Иван Велков, 90 години од раѓањето“. На изложбата, која ќе биде отворена до 30 март 2021 година, ќе бидат претставени 90-тина ...