TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Просветниот инспектор Илиевски ја спори уставноста на Законот за високо образование

МКД - 18.09.2019

Инспекторот за високо образование Ѓорги Илиевски кој е деградиран од своето работно место затоа што пријавил дека тројца високи владини функционери од редовите на ДУИ незаконски напредувале на факултетите каде што предаваат, реши да поднесе ...

Дефектите на македонското образование

Н.Македонија - 17.09.2019

Од извршените анализи и студии кај нас и пошироко, високостручните и научни кадри од нашата земја ја напуштаат својата татковина и се вработуваат на пазарот на трудот во други балкански и европски земји, како готов кадар, и својот научен и стручен ...