TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Борци на Ал Шабаб упаднаа во владина зграда во Могадишу

А1 On - 23.03.2019

Се претпоставува дека десетици државни службеници се задржани како заложници, откако борци на исламистичката група Ал Шабаб упаднаа во зградата на Министерството за труд и вработување на Сомалија во сомалискиот главен град Могадишу.

Борци на Ал Шабаб упаднаа во владина зграда во Могадишу

MakPress - 23.03.2019

Се претпоставува дека десетици државни службеници се задржани како заложници, откако борци на исламистичката група Ал Шабаб упаднаа во зградата на Министерството за труд и вработување на Сомалија во сомалискиот главен град Могадишу.

Заложничка драма во Сомалија: Борци на Ал Шабаб упаднаа во владина зграда во Могадишу

Нова ТВ - 23.03.2019

Се претпоставува дека десетици државни службеници се задржани како заложници, откако борци на исламистичката група Ал Шабаб упаднаа во зградата на Министерството за труд и вработување на Сомалија во главниот град Могадишу.

Борци на Ал Шабаб упаднаа во владина зграда во Могадишу

1tv - 23.03.2019

Се претпоставува дека десетици државни службеници се задржани како заложници, откако борци на исламистичката група Ал Шабаб упаднаа во зградата на Министерството за труд и вработување на Сомалија во сомалискиот главен град Могадишу.

Ал Шабаб држи заложници во владина зграда во Могадишу

+инфо - 23.03.2019

Ал Шабаб е најактивната екстремистичка група во Африка, која се бори за формирање исламска држава во Сомалија врз принципите на шеријатското право. Се претпоставува дека десетици државни службеници се задржани како заложници, откако борци на ...

Борци на Ал Шабаб упаднаа во владина зграда во Могадишу

Опсервер - 23.03.2019

Се претпоставува дека десетици државни службеници се задржани како заложници, откако борци на исламистичката група Ал Шабаб упаднаа во зградата на Министерството за труд и вработување на Сомалија во сомалискиот главен град Могадишу.