TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Државните инспектори се потпираат на мерења на приватни лаборатории

Слободен Печат - 14.01.2021

Дваесет години откако е основана, Државната лабораторија за мерење на загадувањето уште не е акредитирана и не може да утврдува кој и колку го загадува воздухот, водата и почвата во земјава.

И годинава аерозагадувањето ќе го мерат само приватните лаборатории

Слободен Печат - 13.01.2021

Државниот Инспекторат за животна средина и годинава ќе ангажира приватна лабораторија за мерењата на емисиите од оџаците на загадувачите во државава бидејќи државната лабораторија која постои со години засега не се акредитира за аерозагадување.