TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

МАНУ одбележа 90 години од раѓањето на Ацо Шопов

Алфа - 25.11.2013

Опусот на поетот Ацо Шопов ќе биде објавен на веб-страница на македонски, фанцуски, шпански, англиски и на германски јазик. Обемниот повеќејазичен проект ќе биде насловен „Лирскиот дом на Ацо Шопов“ ...

Опусот на Ацо Шопов ќе биде објавен на веб-страница на пет јазици

+инфо - 25.11.2013

Опусот на поетот Ацо Шопов ќе биде објавен на веб-страница на македонски, француски, шпански, англиски и на германски јазик под наслов „Лирскиот дом на Ацо Шопов“, а како креација на издавачката куќа ...

Одбележани 90 години од раѓањето на академик Ацо Шопов

Локално - 25.11.2013

Опусот на поетот Ацо Шопов ќе биде објавен на веб-страница на македонски, фанцуски, шпански, англиски и на германски јазик. Обемниот повеќејазичен проект ќе биде насловен „Лирскиот дом на Ацо Шопов“ ...

Свечен собир по повод 90 години од раѓањето на Ацо Шопов

Денешен - 25.11.2013

Во Македонската академија на науките и уметностите денеска ќе биде одржан свечен собир по повод 90-годишнината од раѓањето на академик Ацо Шопов. Собирот ќе го отвори академик Луан Старова, а за ...

МАНУ одбележа 90 години од раѓањето на Ацо Шопов

Канал5 - 25.11.2013

Опусот на поетот Ацо Шопов ќе биде објавен на веб-страница на македонски, фанцуски, шпански, англиски и на германски јазик. Обемниот повеќејазичен проект ќе биде насловен „Лирскиот дом на Ацо Шопов“ ...

МАНУ одбележа 90 години од раѓањето на Ацо Шопов

Либертас - 25.11.2013

Опусот на поетот Ацо Шопов ќе биде објавен на веб-страница на македонски, фанцуски, шпански, англиски и на германски јазик. Обемниот повеќејазичен проект ќе биде насловен „Лирскиот дом на Ацо Шопов“ ...

Собир во МАНУ по повод 90 години од раѓањето на Ацо Шопов

Канал5 - 25.11.2013

Во Македонската академија на науките и уметностите денеска ќе биде одржан свечен собир по повод 90-годишнината од раѓањето на академик Ацо Шопов. Собирот ќе го отвори академик Луан Старова, а за ...

МАНУ одбележа 90 години од раѓањето на Ацо Шопов

Сител - 25.11.2013

Опусот на поетот Ацо Шопов ќе биде објавен на веб-страница на македонски, фанцуски, шпански, англиски и на германски јазик. Обемниот повеќејазичен проект ќе биде насловен „Лирскиот дом на Ацо Шопов“ ...

МАНУ: Собир по повод 90 години од раѓањето на Ацо Шопов

Телеграф - 25.11.2013

Собирот ќе го отвори академик Луан Старова, а за животот и творештвото на Ацо Шопов ќе говорат и академиците Георги Старделов и Катица Ќулавкова, како и неговата ќерка Јасмина Шопова Во Македонската ...

МАНУ одбележа 90 години од раѓањето на Ацо Шопов

24 Вести - 25.11.2013

Опусот на поетот Ацо Шопов ќе биде објавен на веб-страница на македонски, фанцуски, шпански, англиски и на германски јазик. Обемниот повеќејазичен проект ќе биде насловен „Лирскиот дом на Ацо Шопов“ ...

90 години од раѓањето на Ацо Шопов

Курир - 25.11.2013

Во Македонската академија на науките и уметностите денеска ќе биде одржан свечен собир по повод 90-годишнината од раѓањето на академик Ацо Шопов. Собирот ќе го отвори академик Луан Старова, а за ...

МАНУ ја одбележа 90-годишнината од раѓањето на Ацо Шопов

Курир - 25.11.2013

Опусот на поетот Ацо Шопов ќе биде објавен на веб-страница на македонски, фанцуски, шпански, англиски и на германски јазик. Обемниот повеќејазичен проект ќе биде насловен „Лирскиот дом на Ацо Шопов“ ...

Собир во МАНУ по повод 90 години од раѓањето на Ацо Шопов

А1 On - 25.11.2013

Во Македонската академија на науките и уметностите денеска ќе биде одржан свечен собир по повод 90-годишнината од раѓањето на академик Ацо Шопов. Собирот ќе го отвори академик Луан Старова, а за ...

МАНУ ја одбележа 90-годишнината од раѓањето на Ацо Шопов

Вечер Прес - 25.11.2013

Опусот на поетот Ацо Шопов ќе биде објавен на веб-страница на македонски, фанцуски, шпански, англиски и на германски јазик. Обемниот повеќејазичен проект ќе биде насловен "Лирскиот дом на Ацо Шопов" ...

Собир во МАНУ по повод 90 години од раѓањето на Ацо Шопов

Алфа - 25.11.2013

Во Македонската академија на науките и уметностите денеска ќе биде одржан свечен собир по повод 90-годишнината од раѓањето на академик Ацо Шопов. Собирот ќе го отвори академик Луан Старова, а за ...

МАНУ одбележа 90 години од раѓањето на Ацо Шопов

А1 On - 25.11.2013

Опусот на поетот Ацо Шопов ќе биде објавен на веб-страница на македонски, фанцуски, шпански, англиски и на германски јазик. Обемниот повеќејазичен проект ќе биде насловен „Лирскиот дом на Ацо Шопов“ ...

90 години од раѓањето на Ацо Шопов

Локално - 25.11.2013

Во Македонската академија на науките и уметностите денеска ќе биде одржан свечен собир по повод 90-годишнината од раѓањето на академик Ацо Шопов. Собирот ќе го отвори академик Луан Старова, а за ...

Собир во МАНУ по повод 90 години од раѓањето на Ацо Шопов

Сител - 25.11.2013

Во Македонската академија на науките и уметностите денеска ќе биде одржан свечен собир по повод 90-годишнината од раѓањето на академик Ацо Шопов. Собирот ќе го отвори академик Луан Старова, а за ...

Собир во МАНУ по повод 90 години од раѓањето на Ацо Шопов

Хитпортал - 25.11.2013

В о Македонската академија на науките и уметностите денеска ќе биде одржан свечен собир по повод 90-годишнината од раѓањето на академик Ацо Шопов. Собирот ќе го отвори академик Луан Старова, а за ...