TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Азески: Пржинската влада е пречка за бизнисот

Алсат-М - 14.11.2019

Пржискиот договор му пречи на бизнисот во земјава нормално да фунционира. Во моментов непходна е добра бизнис клима и водење вистински дијалог за секое прашање со бизнисот, а не изместување на нормалното функционирање.

Македонските фирми отрпнаа на избори

Алфа - 14.11.2019

Главниот ризик врз македонската економија догодина не се предвремените избори – уверува првиот човек на Стопанската Комора, Бранко Азески. Неизвесноста би можела да дојде од очекуваниот помал економски раст на Германија м како наш најголем трговски ...

Азески: Пржинскиите влади го изместуваат нормалното функционирање

Press24 - 14.11.2019

Потребен е вистински дијалог за секое прашање со бизнисот, сериозност во тој процес од двете страни и предвиливост на бизнис климата, а не изместување на нормалното функционирање со формирање техничка влада според Пржинскиот договор три месеци пред ...

Азески: До кога пред избори ќе имаме Пржинска влада?

Мета - 14.11.2019

Во интерес на предвидливоста на бизнис-климата која компаниите ја бараат за да функционараат нормално, претседателот на Стопанска комора, Бранко Азески, го постави прашањето, до кога при организирање на избори ќе се спроведуваат одредбите од ...

Потпишан е Mеморандум за соработка за бизнис без никакво ограничување

Фактор - 13.11.2019

Претседателот на Стопанска комора на Македонија Бранко Азески и претседателот на Одборот на директори на “Македонија 2025“ Вера Ставров, потпишаа Меморандум за соработка со цел зацврстување на деловната комункација помеѓу македонската бизнис ...

Стопанска комора и „Македонија 2025“ потпишаа меморандум за бизнис без ограничувања

+инфо - 14.11.2019

Претседателот на Стопанска комора на Македонија Бранко Азески и претседателот на Одборот на директори на „Македонија 2025“ Вера Ставров, потпишаа Меморандум за соработка со цел зацврстување на деловната комункација помеѓу македонската бизнис ...

Меморандум за соработка за бизнис без никакво ограничување

МКД - 14.11.2019

Претседателот на Стопанска комора на Македонија, Бранко Азески и претседателот на Одборот на директори на „Македонија 2025“ Вера Ставроф, потпишаа Меморандум за соработка со цел зацврстување на деловната комункација помеѓу македонската бизнис ...

Стопанската комора на Македонија и Македонија 2025 ќе ја унапредуваат соработката

Сител - 14.11.2019

Меморандум за соработка за зацрврстување на деловната комуникација помеѓу бизнис заедницата во земјава и македонските бизнисмени во странство потпишаа Стопанската комора на Македонија и Македонија 2025.

Стопанската комора на Македонија и Македонија 2025 ќе ја унапредуваат соработката

Press24 - 14.11.2019

Меморандум за соработка за зацрврстување на деловната комуникација помеѓу бизнис заедницата во земјава и македонските бизнисмени во странство потпишаа Стопанската комора на Македонија и Македонија 2025.

Стопанската комора на Македонија и Македонија 2025 ќе ја унапредуваат соработката

Опсервер - 14.11.2019

Меморандум за соработка за зацрврстување на деловната комуникација помеѓу бизнис заедницата во земјава и македонските бизнисмени во странство потпишаа Стопанската комора на Македонија и Македонија 2025.

Стопанската комора на Македонија и Македонија 2025 ќе ја унапредуваат соработката

Слободен Печат - 14.11.2019

Целта е со заеднички активности на Комората и „Македонија 2025", домашните компании да остваруваат подобри перформанси. Меморандум за соработка за зацрврстување на деловната комуникација помеѓу бизнис заедницата во земјава и македонските бизнисмени ...

Претседателот на Стопанска комора на Македонија и претседателот на Одборот на директори на “Македонија 2025“ Вера ...

Бизнис Вести - 14.11.2019

Претседателот на Стопанска комора на Македонија Бранко Азески и претседателот на Одборот на директори на “Македонија 2025“ Вера Ставроф, потпишаа Меморандум за соработка со цел зацврстување на деловната комуникација помеѓу бизнис заедница во земјата ...

Ќе се унапредува соработката помеѓу Македонија 2025 и Стопанската комора на Македонија

MakPress - 14.11.2019

Меморандум за соработка за зацрврстување на деловната комуникација помеѓу бизнис заедницата во земјава и македонските бизнисмени во странство потпишаа Стопанската комора на Македонија и Македонија 2025.

Стопанската комора на Македонија и Македонија 2025 ќе ја унапредуваат соработката

Вечер Прес - 14.11.2019

Меморандум за соработка за зацрврстување на деловната комуникација помеѓу бизнис заедницата во земјава и македонските бизнисмени во странство потпишаа Стопанската комора на Македонија и Македонија 2025.

Азески: Пржинскиите влади го изместуваат нормалното функционирање

24Инфо - 14.11.2019

Потребен е вистински дијалог за секое прашање со бизнисот, сериозност во тој процес од двете страни и предвиливост на бизнис климата, а не изместување на нормалното функционирање со формирање техничка влада според Пржинскиот договор три месеци пред ...

Азески: Пржинските влади го изместуваат нормалното функционирање на бизнисот

Фокус - 14.11.2019

Потребен е вистински дијалог за секое прашање со бизнисот, сериозност во тој процес од двете страни и предвиливост на бизнис климата, а не изместување на нормалното функционирање со формирање техничка влада според Пржинскиот договор три месеци пред ...

Азески: На бизнисот му пречат предвемени избори и нефункционална Пржинска влада

+инфо - 14.11.2019

Поставуваме прашања до кога ќе имаме спроведување на одредбите на Пржинскиот договор и некаква неприродна ситуација три месеци пред изборите да формираме некои посебни влади со дополнителни заменици, со не знам нови премиери итн.

Азески: Пржинскиите влади го изместуваат нормалното функционирање

А1 On - 14.11.2019

Потребен е вистински дијалог за секое прашање со бизнисот, сериозност во тој процес од двете страни и предвиливост на бизнис климата, а не изместување на нормалното функционирање со формирање техничка влада според Пржинскиот договор три месеци пред ...

Азески: Техничка влада според Пржинскиот договор претставува изместување на нормалното функционирање

МКД - 14.11.2019

Потребен е вистински дијалог за секое прашање со бизнисот, сериозност во тој процес од двете страни и предвиливост на бизнис климата, а не изместување на нормалното функционирање со формирање техничка влада според Пржинскиот договор три месеци пред ...

Азески: На бизнисот му пречат предвемени избори и нефункционална Пржинска влада

Вечер Прес - 14.11.2019

Потребен е вистински дијалог за секое прашање со бизнисот, сериозност во тој процес од двете страни и предвиливост на бизнис климата, а не изместување на нормалното функционирање со формирање техничка влада според Пржинскиот договор три месеци пред ...

Азески: Бизнисот сака предвидливост, до кога ќе имаме Пржинска влада

еМагазин - 14.11.2019

Во интерес на предвидливоста на бизнис-климата која компаниите ја бараат за да функционараат нормално, претседателот на Стопанска комора, Бранко Азески, го постави прашањето, до кога при организирање на избори ќе се спроведуваат одредбите од ...

Азески: Пржинскиите влади го изместуваат нормалното функционирање

CivilMedia - 14.11.2019

Потребен е вистински дијалог за секое прашање со бизнисот, сериозност во тој процес од двете страни и предвиливост на бизнис климата, а не изместување на нормалното функционирање со формирање техничка влада според Пржинскиот договор три месеци пред ...

Азески: На бизнисот му пречат предвемени избори и нефункционална Пржинска влада

Либертас - 14.11.2019

Поставуваме прашања до кога ќе имаме спроведување на одредбите на Пржинскиот договор и некаква неприродна ситуација три месеци пред изборите да формираме некои посебни влади со дополнителни заменици, со не знам нови премиери итн.

Азески: Пржинскиите влади го изместуваат нормалното функционирање

Опсервер - 14.11.2019

Потребен е вистински дијалог за секое прашање со бизнисот, сериозност во тој процес од двете страни и предвиливост на бизнис климата, а не изместување на нормалното функционирање со формирање техничка влада според Пржинскиот договор три месеци пред ...

Азески:Не може дијалогот да биде сведен на тоа да те викнат два часа пред објавување на некоја мерка

MakPress - 14.11.2019

Потребен е вистински дијалог за секое прашање со бизнисот, сериозност во тој процес од двете страни и предвиливост на бизнис климата, а не изместување на нормалното функционирање со формирање техничка влада според Пржинскиот договор три месеци пред ...

АЗЕВСКИ: Пржинскиите влади се потрес за бизнисот

Денешен - 14.11.2019

Потребен е вистински дијалог за секое прашање со бизнисот, сериозност во тој процес од двете страни и предвиливост на бизнис климата, а не изместување на нормалното функционирање со формирање техничка влада според Пржинскиот договор три месеци пред ...