TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Листа на компании должници на државата!

Локално - 14.02.2020

Во декемвриската листа на УЈП, според податоците на „Таргет Груп“ регистрирани се 1 994 компании кои должат по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, царини и акцизи, пишува Аналитика .

Јавни претпријатија и општини должат милиони неплатен данок

Мета - 13.02.2020

Голем број јавни претпријатија и неколку општини се најдоа на новата листа должници што ја објави Управата за јавни приходи за долгови доспеани до октомври, минатата година и неплатени заклучно со крајот на јануари, годинава.

Звучни имиња на новата листа должници на УЈП

еМагазин - 13.02.2020

Управата за јавни приходи ја објави новата листа на должници за долгови доспеани до 31.10.2019 и неплатени до 31.01.2020 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и ...

Расте бројот на фирми и граѓани кои не платиле даноци

+инфо - 13.02.2020

На листата на должници се 2.071 должници – правни лица и 2.529 физички лица. Вкупно објавениот нето долг изнесува 10.195.548.760 денари. Управата за јавни приходи ја објави Листата на должници за долгови доспеани до 31.10.2019 и неплатени до ...

НЕПЛАЌАЧИ НА ДАНОК: Кој ја трупа листата на УЈП

Фактор - 13.02.2020

Фирми во стечај, но и фудбалски клубови меѓу најголемите неплаќачи на данок во УЈП. Се трупаат долговите ама расте и бројот на црната листа на должници и правни и физички лица. Па така, 76 правни лица има последната листа на должници на УЈП ...

Нова листа должници на УЈП: Меѓународен сојуз на Боки 13 должи 107.000 евра неплатен данок

еМагазин - 13.02.2020

Управата за јавни приходи ја објави новата листа на должници за долгови доспеани до 31.10.2019 и неплатени до 31.01.2020 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и ...

Топ пет најголеми должници кон УЈП: ТЕ-ТО убедливо на врвот

еМагазин - 13.02.2020

Управата за јавни приходи ја објави новата листа на должници за долгови доспеани до 31.10.2019 и неплатени до 31.01.2020 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и ...

Нова листа должници на УЈП: Граѓани и фирми должат 165 милиони евра за неплатени даноци

еМагазин - 13.02.2020

Управата за јавни приходи ја објави новата листа на должници за долгови доспеани до 31.10.2019 и неплатени до 31.01.2020 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и ...

Се повеќе фирми и граѓани должни на УЈП: ТЕ-ТО има долг од 1,3 милијарди денари, а 1ТВ должи 4,9 милиони денари

Република - 13.02.2020

Управата за јавни приходи ја објави новата листа на должници за долгови доспеани до 31.10.2019 и неплатени до 31.01.2020 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и ...

УЈП објави листа на должници: ТЕ-ТО има долг од 1,3 милијарди денари

Фокус - 13.02.2020

Управата за јавни приходи ја објави новата листа на должници за долгови доспеани до 31.10.2019 и неплатени до 31.01.2020 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и ...

Јавни претпријатија и општини должат милиони неплатен данок

Либертас - 13.02.2020

Голем број јавни претпријатија и неколку општини се најдоа на новата листа должници што ја објави Управата за јавни приходи за долгови доспеани до октомври, минатата година и неплатени заклучно со крајот на јануари, годинава.

Листа на компании должници на државата

Нетпрес - 14.02.2020

Во декемвриската листа на УЈП, според податоците на „Таргет Груп“ регистрирани се 1 994 компании кои должат по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, царини и акцизи, пишува Аналитика.