TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Османи на средба на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и Пријатели на Западен Балкан во Виена

Макфакс - 21.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, учествуваше на состанокот на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан“ во процесот на проширување на ЕУ, што се одржа во Виена и Вахау, на покана на министерот ...

Борел: Европа не е целосна без Западен Балкан, мора да го забрзаме процесот на проширување

CivilMedia - 21.06.2024

Високиот претставник на Европската унија за надворешна политика и безбедност, Жозеп Борел, денеска изјави дека Европа не е целосна додека Западен Балкан не стане дел од неа и дека е неопходно да се забрза процесот на проширување, што досега предолго ...

Борел во Австрија со министрите за надворешни работи на земјите од Западен Балкан

CivilMedia - 21.06.2024

Високиот претставник на Европската унија (ЕУ) за надворешна политика и безбедност, Жозеп Борел, денеска во Австрија се сретна со министри за надворешни работи на земјите од Западен Балкан.

Османи во Виена и Вахау на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен ...

ТВ21 - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денес и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во Виена и ...

Османи во Виена и Вахау на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен ...

4NEWS - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денес и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во Виена и ...

Османи во Виена и Вахау на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен ...

Макфакс - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денес и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во Виена и ...

Османи во Виена и Вахау на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен ...

Опсервер - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денес и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во Виена и ...

Османи во Виена и Вахау на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен ...

Точка - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денес и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во Виена и ...

Османи на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан”

CivilMedia - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде што ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во ...

Османи на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан"

Press24 - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде што ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во ...

Османи на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан”

Zoom - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде што ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во ...

Османи на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан”

Слободен Печат - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде што ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во ...

Османи во Виена и Вахау на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен ...

Centar - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денес и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во Виена и ...

Османи во Виена и Вахау на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен ...

Вести плус - 20.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денес и утре ќе престојува во работна посета на Австрија, каде ќе учествува на состанок на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен Балкан”, што се одржува во Виена и ...

Османи на средба на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и Пријатели на Западен Балкан во Виена

Опсервер - 21.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, учествуваше на состанокот на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и „Пријателите на Западен Балкан“ во процесот на проширување на ЕУ, што се одржа во Виена и Вахау, на покана на министерот ...

Османи на средба на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и Пријатели на Западен Балкан во Виена

ТВ21 - 21.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, учествуваше на состанокот на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен Балкан” во процесот на проширување на ЕУ, што се одржа во Виена и Вахау, на покана на министерот ...

Османи на средба на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и Пријатели на Западен Балкан во Виена

Press24 - 21.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, учествуваше на состанокот на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен Балкан” во процесот на проширување на ЕУ, што се одржа во Виена и Вахау, на покана на министерот ...

Османи на средба на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и Пријатели на Западен Балкан во Виена

4NEWS - 21.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, учествуваше на состанокот на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен Балкан” во процесот на проширување на ЕУ, што се одржа во Виена и Вахау, на покана на министерот ...

Османи од Австрија: Квалификувано мнозинство и постепена интеграција за европеизација на Западен Балкан

Слободен Печат - 21.06.2024

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, учествуваше на состанокот на министрите за надворешни работи на Западен Балкан и “Пријателите на Западен Балкан” во процесот на проширување на ЕУ, што се одржа во Виена и Вахау, на покана на министерот ...