TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поголема контрола во финансирањето на политичките партии за спречување на корупцијата

Канал5 - 12.07.2018

Законската регулатива за финансирање политички партии е квалитетна и добра. Проблем е транспратеноста и контролата на процесот. За подобрување на состојбите неопходно е зајакнување на контролата преку создавање една надлежна институција.

Дебата за подобар модел на финансирање политички партии

Канал5 - 12.07.2018

Тркалезна маса на тема „Подобрување на моделот на финансирање на политичките партии во Македонија“, ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Националниот демократски институт (НДИ) и во соработка со Транспаренси Интернешнл Македонија.

Поголема контрола во финансирањето на политичките партии за спречување на корупцијата

Стандард - 12.07.2018

Законската регулатива за финансирање политички партии е квалитетна и добра. Проблем е транспратеноста и контролата на процесот. За подобрување на состојбите неопходно е зајакнување на контролата преку создавање една надлежна институција.

Дебата за подобар модел на финансирање политички партии

А1 On - 12.07.2018

Тркалезна маса на тема „Подобрување на моделот на финансирање на политичките партии во Македонија“, ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Националниот демократски институт (НДИ) и во соработка со Транспаренси Интернешнл Македонија.

Поголема контрола во финансирањето на политичките партии за спречување на корупцијата

CivilMedia - 12.07.2018

Законската регулатива за финансирање политички партии е квалитетна и добра. Проблем е транспратеноста и контролата на процесот. За подобрување на состојбите неопходно е зајакнување на контролата преку создавање една надлежна институција.

Дебата за подобар модел на финансирање политички партии

CivilMedia - 12.07.2018

Тркалезна маса на тема „Подобрување на моделот на финансирање на политичките партии во Македонија“, ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Националниот демократски институт (НДИ) и во соработка со Транспаренси Интернешнл Македонија.

Поголема контрола во финансирањето на политичките партии за спречување на корупцијата

Телма - 12.07.2018

Законската регулатива за финансирање политички партии е квалитетна и добра. Проблем е транспратеноста и контролата на процесот. За подобрување на состојбите неопходно е зајакнување на контролата преку создавање една надлежна институција.