TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фото: Пронајдени фосили од желка голема колку автомобил!!

Канал5 - 14.02.2020

Фосили од желка со големина на автомобил се пронајдени на северниот дел од Јужна Америка. Според научниците желката која го добила научното име „ stupendemys geographicus“ живеела на тоа подрачје пред 7 до 13 милиони години.

Пронајдени фосили на желка со големина на автомобил

Сакам да кажам - 13.02.2020

Фосили на желка со големина на автомобил се пронајдени во северниот дел на Јужна Америка. Се верува дека овие џиновски желки (Stupendemys geographicus) живееле во оваа област во периодот пред 13 и седум милиони години.

Пронајдени фосили од желка со големина на автомобил

А1 On - 13.02.2020

Во Јужна Америка уште се откриваат фосили од желки со големина на автомобил. Новите се пронајдени во пустината Татакоа во Колумбија и областа Урмако од Венецуела, пренесува Би-Би-Си. Желка наречена stupendemys geographicus, како што се ...

Научниците изненадени! Пронајдени фосили од желки со големина на автомобил кои живееле пред 13 милиони години

Точка - 13.02.2020

Фосили од желки со големина на автомобил се пронајдени во северниот дел на Латинска Америка. Се верува дека желката со научно име „stupendemys geographicus“ , на тоа подрачје живеела пред околу 7 до 13 милиони години.

Пронајдени фосили од желка со големина на автомобил

Факултети - 13.02.2020

Во Јужна Америка уште се откриваат фосили од желки со големина на автомобил. Новите се пронајдени во пустината Татакоа во Колумбија и областа Урмако од Венецуела. Желката stupendemys geographicus, како што се претпоставува, живеела во областа пред 7 ...

ФОТО Пронајдени фосили од желка со големина на автомобил

+инфо - 13.02.2020

Во Јужна Америка уште се откриваат фосили од желки со големина на автомобил. Новите се пронајдени во пустината Татакоа во Колумбија и областа Урмако од Венецуела, пренесува Би-Би-Си. Желка наречена stupendemys geographicus, како што се ...

Најдени фосили од желка што била голема колку автомобил

Кајгана - 13.02.2020

Нови фосили од желки со големина на автомобил беа ископани на локација во пустината Татакоа во Колумбија и областа Урмако од Венецуела. Се претпоставува дека желката Stupendemys geographicus живеела во областа што денес е Јужна Америка, пред 7 до 13 ...

Пронајдени фосили од желка со големина на автомобил

Опсервер - 13.02.2020

– Во Јужна Америка уште се откриваат фосили од желки со големина на автомобил. Новите се пронајдени во пустината Татакоа во Колумбија и областа Урмако од Венецуела, пренесува Би-Би-Си. Желка наречена stupendemys geographicus, како што се ...

Пронајдени фосили од желка со големина на автомобил

iPortal - 13.02.2020

Во Јужна Америка уште се откриваат фосили од желки со големина на автомобил. Новите се пронајдени во пустината Татакоа во Колумбија и областа Урмако од Венецуела, пренесува Би-Би-Си. Желка наречена stupendemys geographicus, како што се ...

Пронајдени фосили од желка со големина на автомобил

MakPress - 13.02.2020

Во Јужна Америка уште се откриваат фосили од желки со големина на автомобил. Новите се пронајдени во пустината Татакоа во Колумбија и областа Урмако од Венецуела, пренесува Би-Би-Си. Желка наречена stupendemys geographicus, како што се ...

Во Јужна Америка: Пронајдени фосили од желка голема колку автомобил

Денешен - 13.02.2020

Во Јужна Америка уште се откриваат фосили од желки со големина на автомобил. Новите се пронајдени во пустината Татакоа во Колумбија и областа Урмако од Венецуела, пренесува Би-Би-Си. Желка наречена stupendemys geographicus, како што се ...

Пронајдени фосили од желка со големина на автомобил

Сител - 13.02.2020

Во Јужна Америка уште се откриваат фосили од желки со големина на автомобил. Новите се пронајдени во пустината Татакоа во Колумбија и областа Урмако од Венецуела, пренесува Би-Би-Си. Желка наречена stupendemys geographicus, како што се ...

Пронајдени фосили од желка со големина на автомобил

Вечер Прес - 13.02.2020

Во Јужна Америка уште се откриваат фосили од желки со големина на автомобил. Новите се пронајдени во пустината Татакоа во Колумбија и областа Урмако од Венецуела, пренесува Би-Би-Си. Желка наречена stupendemys geographicus, како што се ...

Пронајдени фосили од желки со големина на автомобил кои живееле пред 13 милиони години

USB - 14.02.2020

Фосили од желки со големина на автомобил се пронајдени во северниот дел на Латинска Америка. Се верува дека желката со научно име „stupendemys geographicus“ , на тоа подрачје живеела пред околу 7 до 13 милиони години.

Фосили од желка со големина на автомобил пронајдени во Јужна Америка

Таратур - 14.02.2020

Фосилни остатоци од желка со големина на автомобил беа откриени во северниот дел од Јужна Америка. Според научниците желката која го добила научното име „ stupendemys geographicus“ живеела на тоа подрачје пред 7 до 13 милиони години.