TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мирно и масовно заврши протестот во Атина во рамките на генералниот штрајк

Вечер Прес - 10.06.2021

Под слоганите „Грција да не стане земја со евтина работа без рабонички права“; „Повлечете го законот за работни односи“; „Без прекин работат само часовниците“; „Не за укинување на осумчасовното работно време“, мирно и масовно заврши протестот во ...

Генерален штрајк во Грција го парализира јавниот превоз

ТВ21 - 10.06.2021

Денеска во Грција започна 24-часовен штрајк, кој влијаеше на сообраќајот и на јавните служби, поради новиот закон за работни односи, чии противници велат дека ќе се формализира неплатената прекувремена работа.

Во Атина масовен протест на синдикатите од државниот и приватниот сектор

24Инфо - 10.06.2021

Во центарот на Атина во тек е масовниот и мирен протест во рамките на генералниот 24-часовен штрајк организиран од синдикатите на вработените во државниот и приватниот сектор, јави дописничката на МИА.

Во Атина масовен протест на синдикатите од државниот и приватниот сектор

MakPress - 10.06.2021

Во центарот на Атина во тек е масовниот и мирен протест во рамките на генералниот 24-часовен штрајк организиран од синдикатите на вработените во државниот и приватниот сектор, јави дописничката на МИА.

„Без прекин работат само часовниците“: Протестот во Атина заврши мирно и масовно

Слободен Печат - 10.06.2021

Под слоганите „Грција да не стане земја со евтина работа без работнички права”; „Повлечете го законот за работни односи”; „Без прекин работат само часовниците”; „Не за укинување на осумчасовното работно време”, мирно и масовно заврши протестот во ...

Грчките работници штрајкуваат против нацрт-законот за работни реформи

Р.С.Европа - 10.06.2021

Грчките работници денеска започнаа еднодневен штрајк во знак на протест против владините планови за реформа на законите за работни односи, од кои синдикатите стравуваат дека ќе ги нарушат правата на вработените и ќе им дозволат на компаниите да ...

Генерален штрајк во Грција

Курир - 10.06.2021

Синдикатите на вработените во јавниот и приватниот сектор во Грција, од утрово започнаа 24-часовен генерален штрајк, што ќе ја парализира земјата, а ќе создаде проблеми во бродскиот и железничкиот сообраќај во Грција, во јавниот превоз во Атина, но ...

Генерален штрајк во Грција

Опсервер - 10.06.2021

– Синдикатите на вработените во јавниот и приватниот сектор во Грција, од утрово започнаа 24-часовен генерален штрајк, што ќе ја парализира земјата, а ќе создаде проблеми во бродскиот и железничкиот сообраќај во Грција, во јавниот превоз во Атина, ...

Генерален штрајк во Грција

Слободен Печат - 10.06.2021

Синдикатите на вработените во јавниот и приватниот сектор во Грција, од утрово започнаа 24-часовен генерален штрајк, што ќе ја парализира земјата, а ќе создаде проблеми во бродскиот и железничкиот сообраќај во Грција, во јавниот превоз во Атина, но ...

Генерален штрајк во Грција

Бизнис Вести - 10.06.2021

Синдикатите на вработените во јавниот и приватниот сектор во Грција, од утрово започнаа 24-часовен генерален штрајк, што ќе ја парализира земјата, а ќе создаде проблеми во бродскиот и железничкиот сообраќај во Грција, во јавниот превоз во Атина, но ...

Генерален штрајк во Грција поради новиот закон за работни односи

Независен - 10.06.2021

Синдикатите на вработените во јавниот и приватниот сектор во Грција, од утрово започнаа 24-часовен генерален штрајк, што ќе ја парализира земјата, а ќе создаде проблеми во бродскиот и железничкиот сообраќај во Грција, во јавниот превоз во Атина, но ...

Опсервер: Генерален штрајк во Грција | opserver.mk

24Инфо - 10.06.2021

– Синдикатите на вработените во јавниот и приватниот сектор во Грција, од утрово започнаа 24-часовен генерален штрајк, што ќе ја парализира земјата, а ќе создаде проблеми во бродскиот и железничкиот сообраќај во Грција, во јавниот превоз во Атина, ...

Генерален штрајк во Грција

Фокус - 10.06.2021

Синдикатите на вработените во јавниот и приватниот сектор во Грција, од утрово започнаа 24-часовен генерален штрајк, што ќе ја парализира земјата, а ќе создаде проблеми во бродскиот и железничкиот сообраќај во Грција, во јавниот превоз во Атина, но ...

Генерален штрајк во Грција

Сител - 10.06.2021

Синдикатите на вработените во јавниот и приватниот сектор во Грција, од утрово започнаа 24-часовен генерален штрајк, што ќе ја парализира земјата, а ќе создаде проблеми во бродскиот и железничкиот сообраќај во Грција, во јавниот превоз во Атина, но ...

Генерален штрајк во Грција

Република - 10.06.2021

Синдикатите на вработените во јавниот и приватниот сектор во Грција, од утрово започнаа 24-часовен генерален штрајк, што ќе ја парализира земјата, а ќе создаде проблеми во бродскиот и железничкиот сообраќај во Грција, во јавниот превоз во Атина, но ...

Генерален штрајк во Грција

24 Вести - 10.06.2021

Синдикатите на вработените во јавниот и приватниот сектор во Грција, од утрово започнаа 24-часовен генерален штрајк, што ќе ја парализира земјата, а ќе создаде проблеми во бродскиот и железничкиот сообраќај во Грција, во јавниот превоз во Атина, но ...

Генерален штрајк во Грција

+инфо - 10.06.2021

Причината за штрајкот е новиот закон за работни односи, за кој синдикатите сметаат дека, меѓу другото, го укинува осумчасовното работно време. Синдикатите на вработените во јавниот и приватниот сектор во Грција, од утрово започнаа 24-часовен ...

Грција се парализира: Генерален штрајк поради новиот закон за работни односи

Вечер Прес - 10.06.2021

Синдикатите на вработените во јавниот и приватниот сектор во Грција, од утрово започнаа 24-часовен генерален штрајк, што ќе ја парализира земјата, а ќе создаде проблеми во бродскиот и железничкиот сообраќај во Грција, во јавниот превоз во Атина, но ...

Генерален штрајк во Грција: Причина е новиот закон за работни односи

Денешен - 10.06.2021

Синдикатите на вработените во јавниот и приватниот сектор во Грција, од утрово започнаа 24-часовен генерален штрајк, што ќе ја парализира земјата, а ќе создаде проблеми во бродскиот и железничкиот сообраќај во Грција, во јавниот превоз во Атина, но ...

Генерален штрајк во Грција

Frontline - 10.06.2021

Синдикатите на вработените во јавниот и приватниот сектор во Грција, од утрово започнаа 24-часовен генерален штрајк, што ќе ја парализира земјата, а ќе создаде проблеми во бродскиот и железничкиот сообраќај во Грција, во јавниот превоз во Атина, но ...

Генерален штрајк во Грција: Не возат бродовите и возовите, автобусите со ограничено работно време

еМагазин - 10.06.2021

Синдикатите на вработените во јавниот и приватниот сектор во Грција, од утрово започнаа 24-часовен генерален штрајк, што ќе ја парализира земјата, а ќе создаде проблеми во бродскиот и железничкиот сообраќај во Грција, во јавниот превоз во Атина, но ...

Генерален штрајк во Грција

Либертас - 10.06.2021

Причината за штрајкот е новиот закон за работни односи, за кој синдикатите сметаат дека, меѓу другото, го укинува осумчасовното работно време. Бродовите се закотвени на пристаништата, возовите на железничките станици, а во Атина функционираат само ...

Генерален штрајк во Грција

MakPress - 10.06.2021

Синдикатите на вработените во јавниот и приватниот сектор во Грција, од утрово започнаа 24-часовен генерален штрајк, што ќе ја парализира земјата, а ќе создаде проблеми во бродскиот и железничкиот сообраќај во Грција, во јавниот превоз во Атина, но ...

Генерален штрајк во Грција

Нетпрес - 10.06.2021

Синдикатите на вработените во јавниот и приватниот сектор во Грција, од утрово започнаа 24-часовен генерален штрајк, што ќе ја парализира земјата, а ќе создаде проблеми во бродскиот и железничкиот сообраќај во Грција, во јавниот превоз во Атина, но ...

Утре генерален штрајк на Синдикатите во Грција

Zoom - 09.06.2021

Новиот закон за работни односи, за кој синдикатите сметаат дека, меѓу другото, го укинува осумчасовното работно време, е причината за утре да закажат 24-часовен генерален штрајк, што ќе ја парализира Грција, јави дописничката на МИА од Атина.

Синдикатите во Грција за утре закажаа генерален штрајк

Вечер Прес - 09.06.2021

Новиот закон за работни односи, за кој синдикатите сметаат дека, меѓу другото, го укинува осумчасовното работно време, е причината за утре да закажат 24-часовен генерален штрајк, што ќе ја парализира Грција, јави дописничката на МИА од Атина.

Синдикатите во Грција за утре закажаа генерален штрајк

Frontline - 09.06.2021

Новиот закон за работни односи, за кој синдикатите сметаат дека, меѓу другото, го укинува осумчасовното работно време, е причината за утре да закажат 24-часовен генерален штрајк, што ќе ја парализира Грција, јави дописничката на МИА од Атина.

Утре генерален штрајк во Грција

Сител - 09.06.2021

Новиот закон за работни односи, за кој синдикатите сметаат дека, меѓу другото, го укинува осумчасовното работно време, е причината за утре да закажат 24-часовен генерален штрајк, што ќе ја парализира Грција, јави дописничката на МИА од Атина.

Синдикатите во Грција за утре закажаа генерален штрајк

MakPress - 09.06.2021

Новиот закон за работни односи, за кој синдикатите сметаат дека, меѓу другото, го укинува осумчасовното работно време, е причината за утре да закажат 24-часовен генерален штрајк, што ќе ја парализира Грција, јави дописничката на МИА од Атина.