TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се буди „антарктичкото чудовиште“ – научниците предупредуваат: „Постои голем ризик...“

Точка - 18.09.2023

Научниците предупредиле на промени кои досега во историјата можеби и никогаш не биле забележани. Сателитските податоци покажале дека мразот којшто го опкружува Антарктикот е далеку под било кое претходно забележано зимско ниво, што е многу ...

НАУЧНИЦИТЕ ПРЕДУПРЕДУВААТ НА БУДЕЊЕТО НА ЛЕДЕНОТО ЧУДОВИШТЕ: Светот го чека катастрофа, не знаевме дека е можно, но се ...

Во Центар - 18.09.2023

Сателитски податоци покажуваат дека морскиот мраз што го опкружува Антарктикот е далеку под секое претходно регистрирано зимско ниво, загрижувачка состојба за област која некогаш изгледаше имуна на глобалното затоплување.

Мразот околу Антарктикот е на рекордно ниско ниво, експертите загрижени

Слободен Печат - 18.09.2023

Мразот од морето што го опкружува Антарктикот е далеку под секое претходно регистрирано зимско ниво, покажуваат сателитски податоци, поставувајќи загрижувачки нов репер за регионот кој некогаш изгледаше имун на глобалното затоплување.

Антарктичкиот морски мраз е на најниско зимско ниво досега регистрирано

Сакам да кажам - 17.09.2023

Морскиот мраз што го окружува Антарктик е доста под сите претходно регистрирани зимски нивоа, што е загрижувачки нов податок за регион кој своевремено се сметаше за отпорен на климатските промени.

Мразот околу Антарктикот на рекордно ниско ниво: „Ова е неверојатно“

Кумановски м. - 18.09.2023

Мразот од морето што го опкружува Антарктикот е далеку под секое претходно регистрирано зимско ниво, покажуваат сателитски податоци, поставувајќи загрижувачки нов репер за регионот кој некогаш изгледаше имун на глобалното затоплување.

Мразот околу Антарктикот е на рекордно ниско ниво: „Ова е неверојатно“

Независен - 18.09.2023

Мразот од морето што го опкружува Антарктикот е далеку под секое претходно регистрирано зимско ниво, покажуваат сателитски податоци, поставувајќи загрижувачки нов репер за регионот кој некогаш изгледаше имун на глобалното затоплување.

Мразот околу Антарктикот со рекордно ниско ниво: Ова е неверојатно

Канал5 - 18.09.2023

Мразот во морето што го опкружува Антарктикот е далеку под секое претходно регистрирано зимско ниво, покажуваат сателитски податоци, поставувајќи загрижувачки нов репер за регионот кој некогаш изгледаше имун на глобалното затоплување.