TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Србија има искрена желба да ги подобри односите со Хрватска, изјави Ескобар

Фокус - 23.01.2023

Специјалниот пратеник на САД за Западен Балкан Габриел Ескобар денеска во Загреб изјави дека Србија не се преправа дека сака да ги подобри односите со Загреб. Во разговор со новинарите во Загреб, Ескобар оцени дека неодамна покренатата иницијатива ...

Американскиот претставник за Западен Балкан: Милановиќ греши, САД не се во војна со Русија

МКД - 25.01.2023

Хрватскиот претседател Зоран Милановиќ грешко кога вели дека Соединетите Американски Држави преку Украина посредно војуваат со Русија, кажа во Загреб специјалниот американски претставник за Западен Балкан Габриел Ескобар.

Ескобар: Има причини за оптимизам во дијалогот меѓу Белград и Приштина

Локално - 23.01.2023

Специјалниот пратеник на САД за Западен Балкан, Габриел Ескобар изјави дека видел позитивни реакции и во Белград и во Приштина за актуелниот план за решавање на косовското прашање и се надева дека ќе се постигне договор.

Ескобар: Србија не глуми кога вели дека сака подобри односи со Хрватска

Вечер Прес - 23.01.2023

Специјалниот пратеник на САД за Западен Балкан Габриел Ескобар денеска во Загреб изјави дека Србија не се преправа дека сака да ги подобри односите со Загреб. Во разговор со новинарите во Загреб, Ескобар оцени дека неодамна покренатата иницијатива ...

Србија искрено сака да ги подобри односите со Хрватска, вели Ескобар

Слободен Печат - 23.01.2023

Специјалниот пратеник на САД за Западен Балкан Габриел Ескобар денеска во Загреб изјави дека Србија не се преправа дека сака да ги подобри односите со Загреб. Во разговор со новинарите во Загреб, Ескобар оцени дека неодамна покренатата иницијатива ...

Ескобар: Србија не глуми кога вели дека сака подобри односи со Хрватска

Опсервер - 23.01.2023

– Специјалниот пратеник на САД за Западен Балкан Габриел Ескобар денеска во Загреб изјави дека Србија не се преправа дека сака да ги подобри односите со Загреб. Во разговор со новинарите во Загреб, Ескобар оцени дека неодамна покренатата иницијатива ...

Ескобар: Србија не глуми кога вели дека сака подобри односи со Хрватска

Република - 23.01.2023

Специјалниот пратеник на САД за Западен Балкан Габриел Ескобар денеска во Загреб изјави дека Србија не се преправа дека сака да ги подобри односите со Загреб. Во разговор со новинарите во Загреб, Ескобар оцени дека неодамна покренатата иницијатива ...

Ескобар: Има причини за оптимизам во дијалогот меѓу Белград и Приштина

Република - 23.01.2023

Специјалниот пратеник на САД за Западен Балкан, Габриел Ескобар изјави дека видел позитивни реакции и во Белград и во Приштина за актуелниот план за решавање на косовското прашање и се надева дека ќе се постигне договор. , изјави Ескобар за ХРТ.

Ескобар: Србија не глуми кога вели дека сака подобри односи со Хрватска

MakPress - 24.01.2023

Специјалниот пратеник на САД за Западен Балкан Габриел Ескобар денеска во Загреб изјави дека Србија не се преправа дека сака да ги подобри односите со Загреб. Во разговор со новинарите во Загреб, Ескобар оцени дека неодамна покренатата иницијатива ...

Ескобар: Србија не глуми кога вели дека сака подобри односи со Хрватска

Сител - 24.01.2023

Специјалниот пратеник на САД за Западен Балкан Габриел Ескобар денеска во Загреб изјави дека Србија не се преправа дека сака да ги подобри односите со Загреб. Во разговор со новинарите во Загреб, Ескобар оцени дека неодамна покренатата иницијатива ...