TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

НИШТО ОД РАДОСТА ЗА КАМАТИТЕ: Максималната стапка за граѓаните ќе биде 5,75 отсто, но само за новите кредити

Женски магазин - 08.04.2020

Каматните стапки за граѓаните за постојните кредити, односно оние кои веќе ги отплаќаат кон банките, нема да се променат. Ова важи и за каматите на кредитните картички и за минусите на тековните сметки, кои веќе им се одобрени и ги користат ...

Владата на вонредна седница донесе нов сет на мерки – Ова се одлуките

Centar - 08.04.2020

Владата на Република Северна Македонија на денешната 38-ма седница дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост. За овие наши граѓани нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во ...

Одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на 136 мали и средни компании со 1.737 вработени во висина од 1,26 ...

4NEWS - 08.04.2020

Владата на денешната 38-ма седница ја задолжи Развојната банка да склучи договори за кредит со кредитобарателите кои ги исполнуваат условите и критериумите за бескаматни кредити. Според информацијата на Развојната банка, од обработените барања ...

Еуростандард Банка со Јавна понуда до клиентите – правни лица за промена на договорните услови за кредитни производи

Банкарство.мк - 08.04.2020

Еуростандард Банка АД Скопје ги повикува своите клиенти правни лица, да пристапат кон промена на договорните услови на кредитните производи, со цел олеснување на последиците и негативните ефекти во работењето во времетраењето на вонредната состојба.

Бескаматна кредитна линија Ковид1 во износ од 5,7 милиони евра

Канал5 - 08.04.2020

Развојна банка на Македонија денеска ја доставува првата информација до Владата за обработените кредитни апликации кои ги исполнуваат условите за бескаматни кредити, во вкупен износ од 1.263.079 евра.

Еуростандард Банка со Јавна понуда до клиентите – физички лица за промена на договорните услови за кредитни производи

Банкарство.мк - 08.04.2020

Врз основа на Одлуката за изменување и дополнување на Одлуката за методологијата за управување со кредитниот ризик на НБРСМ (Сужбен весник на РСМ бр.76/20 од 24.03.2020 година) и Уредбата со законска сила за начинот на промената на договорните ...

Развојна банка: Бескаматна кредитна линија Ковид1 во износ од 5,7 милиони евра

Press24 - 08.04.2020

Развојна банка на Северна Македонија денеска ја доставува првата информација до Владата за обработените кредитни апликации кои ги исполнуваат условите за бескаматни кредити, во вкупен износ од 1.263.079 евра.

Развојна банка: Досега поднесени 136 барања за 1,2 милиони евра бескаматни кредити

Независен - 08.04.2020

Развојната банка денеска ја доставува првата информација до Владата за обработените кредитни апликации кои ги исполнуваат условите за бескаматни кредити, во вкупен износ од 1.263.079 евра.

Бескаматна кредитна линија Ковид1 во износ од 5,7 милиони евра

Сител - 08.04.2020

Развојна банка на Македонија денеска ја доставува првата информација до Владата за обработените кредитни апликации кои ги исполнуваат условите за бескаматни кредити, во вкупен износ од 1.263.079 евра.

До сега обработени бескаматни кредити од 1,26 милиони евра

Фактор - 08.04.2020

Развојна банка на Северна Македонија соопшти дека до Владата се доставени апликации за бескаматни кредити во вкупен износ од 1.263.079 евра во рамки на Ковид1 програмата. Станува збор за вкупно 136 кредитни апликации на микро, мали и средни ...

Бескаматна кредитна линија Ковид1 во износ од 5,7 милиони евра

А1 On - 08.04.2020

Развојна банка на Северна Македонија денеска ја доставува првата информација до Владата за обработените кредитни апликации кои ги исполнуваат условите за бескаматни кредити, во вкупен износ од 1.263.079 евра.

136 барања за кредитната линија Ковид1 на Развојна банка

МКД - 08.04.2020

Развојна банка на Северна Македонија денеска ја доставува првата информација до Владата за обработените кредитни апликации кои ги исполнуваат условите за бескаматни кредити, во вкупен износ од 1.263.079 евра.

Бескаматна кредитна линија Ковид-1 во износ од 5,7 милиони евра

ММС - 08.04.2020

Развојната банка денеска ја доставува првата информација до Владата за обработените кредитни апликации кои ги исполнуваат условите за бескаматни кредити, во вкупен износ од 1.263.079 евра.

136 микро и мали бизниси аплицирале за бескаматните кредити

+инфо - 08.04.2020

Развојна банка денеска ја доставува првата информација до Владата за обработените кредитни апликации кои ги исполнуваат условите за бескаматни кредити, во вкупен износ од 1.263.079 евра. – Во првата листа до Владата на Северна Македонија се ...

Бескаматна кредитна линија Ковид1 во износ од 5,7 милиони евра

Опсервер - 08.04.2020

Скопје, 8 април 2020 () – Развојна банка на Северна Македонија денеска ја доставува првата информација до Владата за обработените кредитни апликации кои ги исполнуваат условите за бескаматни кредити, во вкупен износ од 1.263.079 евра.

Компаниите доставиле 136 барања до Развојна банка за бескаматни кредити

Мета - 08.04.2020

Развојна банка денеска ја достави првата информација до владата за обработените кредитни апликации од страна на компаниите кои ги исполнуваат условите за бескаматни кредити, во вкупен износ од 1.263.079 евра.

Бескаматна кредитна линија Ковид1 во износ од 5,7 милиони евра

Либертас - 08.04.2020

Развојна банка на Северна Македонија денеска ја доставува првата информација до Владата за обработените кредитни апликации кои ги исполнуваат условите за бескаматни кредити, во вкупен износ од 1.263.079 евра.

Бескаматна кредитна линија Ковид1 во износ од 5,7 милиони евра

24Инфо - 08.04.2020

Развојна банка на Северна Македонија денеска ја доставува првата информација до Владата за обработените кредитни апликации кои ги исполнуваат условите за бескаматни кредити, во вкупен износ од 1.263.079 евра.

Развојна банка: Доставени 136 апликации за кредити од линијата Ковид 1

Р.С.Европа - 08.04.2020

Развојната банка денеска ја доставува првата информација до Владата за обработените кредитни апликации кои ги исполнуваат условите за бескаматни кредити, во вкупен износ од 1.263.079 евра.

136 микро и мали бизниси аплицирале за бескаматните кредити

Нетпрес - 08.04.2020

Развојна банка денеска ја доставува првата информација до Владата за обработените кредитни апликации кои ги исполнуваат условите за бескаматни кредити, во вкупен износ од 1.263.079 евра. – Во првата листа до Владата се доставени вкупно 136 кредитни ...

Бескаматна кредитна линија Ковид1 во износ од 5,7 милиони евра

Скопје инфо - 08.04.2020

Развојна банка на Македонија денеска ја доставува првата информација до Владата за обработените кредитни апликации кои ги исполнуваат условите за бескаматни кредити, во вкупен износ од 1.263.079 евра.

За бескаматни кредити аплицирале 136 фирми со вкупно 1.737 вработени

Вечер - 08.04.2020

Развојна банка на Северна Македонија денеска ја доставува првата информација до Владата за обработените кредитни апликации кои ги исполнуваат условите за бескаматни кредити, во вкупен износ од 1.263.079 евра.

Бескаматна кредитна линија Ковид1 во износ од 5,7 милиони евра

MakPress - 08.04.2020

Развојна банка на Македонија денеска ја доставува првата информација до Владата за обработените кредитни апликации кои ги исполнуваат условите за бескаматни кредити, во вкупен износ од 1.263.079 евра.

Бескаматна кредитна линија Ковид1 во износ од 5,7 милиони евра

PressingTV - 08.04.2020

Развојна банка на С. Македонија денеска ја доставува првата информација до Владата за обработените кредитни апликации кои ги исполнуваат условите за бескаматни кредити, во вкупен износ од 1.263.079 евра.

Одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на 136 мали и средни компании со 1.737 вработени во висина од 1,26 ...

Канал5 - 08.04.2020

Владата на денешната 38-ма седница ја задолжи Развојната банка да склучи договори за кредит со кредитобарателите кои ги исполнуваат условите и критериумите за бескаматни кредити. Според информацијата на Развојната банка, од обработените барања ...

Најновите одлуки и мерки на Владата од 38-та седница

Кумановски м. - 08.04.2020

Владата на Република Северна Македонија на денешната 38-ма седница дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост. За овие наши граѓани нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во ...

Одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на 136 мали и средни компании со 1.737 вработени во висина од 1,26 ...

24Инфо - 08.04.2020

Владата на Република Северна Македонија на денешната 38-ма седница дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост. За овие наши граѓани нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во ...

Владата ja одржа 38. седница

Бриф - 08.04.2020

Владата на Република Северна Македонија на денешната 38-ма седница дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост. За овие наши граѓани нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во ...

Одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на 136 мали и средни компании со 1.737 вработени во висина од 1,26 ...

ТВ21 - 08.04.2020

Владата на денешната 38-ма седница ја задолжи Развојната банка да склучи договори за кредит со кредитобарателите кои ги исполнуваат условите и критериумите за бескаматни кредити. Според информацијата на Развојната банка, од обработените барања ...

Одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на 136 компании со 1.737 вработени

Макфакс - 08.04.2020

Mинистрите во Владата на седница ја разгледаа и усвоија информацијата за барањата кои ги исполнуваат критериумите од Јавниот повик бр.1 за кредити од Кредитната линија од Посебниот кредитен фонд (ПКФ) со цел намалување на последиците од ...

Одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на 136 мали и средни компании со 1.737 вработени во висина од 1,26 ...

Опсервер - 08.04.2020

Скопје, 8 април 2020 () – Владата на денешната 38-ма седница ја задолжи Развојната банка да склучи договори за кредит со кредитобарателите кои ги исполнуваат условите и критериумите за бескаматни кредити.

Од 38-та седница на Владата: Отстапки од забраната за движење за лицата со попреченост

Алфа - 08.04.2020

Владата на денешната 38-ма седница дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост. За овие граѓани нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во деновите на викенд од 11:00 до 13:00 ...

Одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на 136 мали и средни компании

А1 On - 08.04.2020

Владата ја задолжи Развојната банка на Северна Македонија АД да склучи договори за кредит со кредитобарателите кои ги исполнуваат условите и критериумите за бескаматни кредити. Според информацијата на Развојната банка на Северна Македонија, од ...

Одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на 136 мали и средни компании

Независен - 08.04.2020

Владата на денешната 38-ма седница ја задолжи Развојната банка да склучи договори за кредит со кредитобарателите кои ги исполнуваат условите и критериумите за бескаматни кредити. Според информацијата на Развојната банка, од обработените барања ...

Одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на 136 мали и средни компании со 1.737 вработени во висина од 1,26 ...

ММС - 08.04.2020

Владата на денешната 38-ма седница ја задолжи Развојната банка да склучи договори за кредит со кредитобарателите кои ги исполнуваат условите и критериумите за бескаматни кредити. Според информацијата на Развојната банка, од обработените барања ...

Одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на 136 мали и средни компании во висина од 1,26 милиони евра

Слободен Печат - 08.04.2020

Најдоцна до крајот на неделата, се вели во соопштението, Развојна банка ќе стапи во контакт со сите компании чии кредитни апликации беа одобрени на денешната седница на Влада заради реализација на договорите за кредит.

Одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на 136 мали и средни компании со 1.737 вработени во висина од 1,26 ...

Press24 - 08.04.2020

Владата на денешната 38-ма седница ја задолжи Развојната банка да склучи договори за кредит со кредитобарателите кои ги исполнуваат условите и критериумите за бескаматни кредити. Според информацијата на Развојната банка, од обработените барања ...

Владата ги одобри кредитите кои компаниите ги побараа од Развојна банка

Мета - 08.04.2020

Владата на денешната седница ја задолжи Развојна банка да склучи договори за кредит со компаниите кои ги исполнуваат условите и критериумите за бескаматни кредити. „Според информацијата на Развојна банка, од обработените барања условите ги исполниле ...

Одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на 136 мали и средни компании со 1.737 вработени во висина од 1,26 ...

+инфо - 08.04.2020

Владата на денешната 38-ма седница ја задолжи Развојната банка да склучи договори за кредит со кредитобарателите кои ги исполнуваат условите и критериумите за бескаматни кредити. Според информацијата на Развојната банка, од обработените барања ...

Одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на 136 мали и средни компании

Локално - 08.04.2020

Владата на денешната 38-ма седница ја задолжи Развојната банка да склучи договори за кредит со кредитобарателите кои ги исполнуваат условите и критериумите за бескаматни кредити. Според информацијата на Развојната банка, од обработените барања ...

Одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на 136 мали и средни компании со 1.737 вработени во висина од 1,26 ...

CivilMedia - 08.04.2020

Владата на денешната 38-ма седница ја задолжи Развојната банка да склучи договори за кредит со кредитобарателите кои ги исполнуваат условите и критериумите за бескаматни кредити. Според информацијата на Развојната банка, од обработените барања ...

Одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на 136 мали и средни компании со 1.737 вработени во висина од 1,26 ...

Сител - 08.04.2020

Владата на денешната 38-ма седница ја задолжи Развојната банка да склучи договори за кредит со кредитобарателите кои ги исполнуваат условите и критериумите за бескаматни кредити. Според информацијата на Развојната банка, од обработените барања ...

Одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на 136 мали и средни компании со 1.737 вработени во висина од 1,26 ...

iPortal - 08.04.2020

Владата на денешната 38-ма седница ја задолжи Развојната банка да склучи договори за кредит со кредитобарателите кои ги исполнуваат условите и критериумите за бескаматни кредити. Според информацијата на Развојната банка, од обработените барања ...

Одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на мали и средни компании во висина од 1,26 милиони евра

Фокус - 08.04.2020

Владата на денешната 38-ма седница ја задолжи Развојната банка да склучи договори за кредит со кредитобарателите кои ги исполнуваат условите и критериумите за бескаматни кредити. Според информацијата на Развојната банка, од обработените барања ...

Одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на 136 компании со 1.737 вработени

Точка - 08.04.2020

Mинистрите во Владата на седница ја разгледаа и усвоија информацијата за барањата кои ги исполнуваат критериумите од Јавниот повик бр.1 за кредити од Кредитната линија од Посебниот кредитен фонд (ПКФ) со цел намалување на последиците од ...

Одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на 136 мали и средни компании со 1.737 вработени во висина од 1,26 ...

Вечер - 08.04.2020

Владата на денешната 38-ма седница ја задолжи Развојната банка да склучи договори за кредит со кредитобарателите кои ги исполнуваат условите и критериумите за бескаматни кредити. Според информацијата на Развојната банка, од обработените барања ...

Влада: 136 компании ги исполниле условите за бескаматен кредит од Посебниот фонд

360 степени - 08.04.2020

Сто триесет и шест компании со 1 737 вработени ги исполниле условите и критериумите за бескаматните кредити, во вкупен износ од 1 263 079 евра, од Посебниот кредитен фонд (ПКФ) за намалување на последиците од коронавирусот.

Отстапки од забраната за движење за лицата со попреченост, одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на 136 мали и ...

Република - 08.04.2020

Владата на Македонија на денешната 38-ма седница дозволи посебен режим на движење за лицата со попреченост. За овие наши граѓани нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во деновите на викенд ...

За итни случаи во болница не треба дозвола за полициски час, велат од МВР

Скопје24 - 08.04.2020

Ако граѓаните имаат итно потреба да одат во болница за време на полицискиот час, нема потреба да се јавуваат во полиција или да бараат дозвола, кажа дополнителната заменичка министерка за внатрешни работи Славјанка Петровска.

Одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на 136 мали и средни компании

Frontline - 08.04.2020

Владата ја задолжи Развојната банка на Северна Македонија АД да склучи договори за кредит со кредитобарателите кои ги исполнуваат условите и критериумите за бескаматни кредити. Според информацијата на Развојната банка на Северна Македонија, од ...