TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Изгласан Законот за младински додаток: Младите до 23 години ќе добиваат по 3.000 денари за работа во производство

Макфакс - 22.01.2020

Вечерва во Собранието, пратениците го изгласаа Законот за младински додаток по скратена постапка. Овој закон предвидува на младите до 23 години, по завршување на средно образование да им се доделуваат на нивните сметки по 3.000 денари за работа во ...

Донесен Законот за младински додаток

Фокус - 22.01.2020

Собранието вечерва го донесе Законот за младински додаток по скратена постапка, кој предвидува на млади до 23 години по завршување на средно образование да им се доделуваат по 3.000 денари за работа во производството.

Закон за младински додаток и поддршка на Предлог-законот за енергетска ефикасност

ТВ21 - 22.01.2020

Собранието вечерва го донесе Законот за младински додаток по скратена постапка, кој предвидува на млади до 23 години по завршување на средно образование да им се доделуваат по 3.000 денари за работа во производството.

Младите до 23 години ќе добиваат по 3.000 денари за работа во производство

МКД - 22.01.2020

Целта е да се стимулира запишување во средни стручни училишта и поттикнување на вработувањето во производството или поддршка за младите што се вработени во производните области. Собранието вечерва го донесе Законот за младински додаток по скратена ...

Закон за младински додаток и поддршка на Предлог-законот за енергетска ефикасност

24Инфо - 22.01.2020

– Собранието вечерва го донесе Законот за младински додаток по скратена постапка, кој предвидува на млади до 23 години по завршување на средно образование да им се доделуваат по 3.000 денари за работа во производството.

Младите до 23 години кои работат во производство ќе добиваат дополнитeлни 3.000денари месечно

iPortal - 22.01.2020

Собранието вечерва го донесе Законот за младински додаток по скратена постапка, кој предвидува на млади до 23 години по завршување на средно образование да им се доделуваат по 3.000 денари за работа во производството.

Собранието ги донесе Законите за младински додаток и за енергетска ефикасност

Слободен Печат - 22.01.2020

Парите за младински додаток ќе се обезбедат од Агенцијата за вработување, а месечно за оваа мерка се предвидени 13.200.000 денари. Собранието вечерва го донесе Законот за младински додаток по скратена постапка, кој предвидува на млади до 23 години ...

Донесен Законот за младински додаток по скратена постапка

А1 On - 22.01.2020

Собранието вечерва го донесе Законот за младински додаток по скратена постапка, кој предвидува на млади до 23 години по завршување на средно образование да им се доделуваат по 3.000 денари за работа во производството.