TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Струга, исклучување на неплаќачите од системот за водоснабдување

Алсат-М - 12.01.2018

Проаква од денеска почна со исклучување на неплаќачите од системот за водоснабдување во Струга. Први на удар се правните субјекти кои со години не ги подмирувале своите долгови кон претпријатието.

Стружани очекуваат решение на проблемот со водоснабдувањето

Сител - 11.01.2018

Се решава проблемот околу водоснабдувањето во Струга.Граѓаните повеќе нема да имаат забрана за пиење на водата поради заматеноста при секој дожд .Од МЈП Проаква најавија поголеми градежни зафати на водоводниот систем со што ќе се подобри опфатноста ...

Конечно откриена причината за матната вода во Струга

Алфа - 11.01.2018

Надлежните од МЈП „Проаква” конечно го лоцирале проблемот со водата од гратскиот водовод во Струга, која беше забранета за пиење, бидејќи матноста беше за 3 до 4 пати поголема од дозволената вредност.

Струга: Проаква исклучува неплаќачи од системот за водоснабдување, фирми,  боници, училишта, кафулиња – должници

Локално - 12.01.2018

Проаква од денеска почна со исклучување на неплаќачите од системот за водоснабдување во Струга. Први на удар се правните субјекти кои со години не ги подмирувале своите долгови кон претпријатието.

Струга го реши проблемот со матната вода за пиење

Канал5 - 11.01.2018

Струга најде решение за заматеноста на водата во градскиот водовод. Стружани веќе нема да имаат забрана за пиење на водата при секој дожд. Отсранет е проблемот во каптажата на изворите во Шум, а извршено е и перење на целиот воводоводен систем во ...

Струга го реши проблемот со заматена вода

Спектра ТВ - 11.01.2018

Стружани веќе нема да имаат забрана за пиење на водата при секој дожд. Отсранет е проблемот во каптажата на изворите во Шум, а извршено е и перење на целиот воводоводен систем во струшко. - „Проблемот беше од технички карактер, односно при поројни ...