TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Скопскиот аквадукт ќе биде реставриран

Press24 - 25.02.2018

Скопскиот аквадукт ќе биде реставриран и ќе има повеќе придружни рекреативни и културни содржини. Први за конзервација ќе бидат најзагрозените делови од Аквадуктот, а понатамошната реставрација ќе се одвива во неколку фази.

(ВИДЕО) Заев од Скопскиот аквадукт: Со конкретни акции го штитиме културното наследство на Македонија

А1 On - 25.02.2018

Претседателот на Владата на РМ, Зоран Заев, придружуван од министерот за култура Роберт Алаѓозовски, градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов и градоначалникот на општина Бутел, Велимир Смилевски денеска беше во посета на на Скопски Акведукт.

(ВИДЕО) Aлаѓозовски: Исчистена депонијата, почнува целосна ревитализација на Скопскиот Аквадукт

А1 On - 25.02.2018

„По повеќегодишно институционално запоставување, во 2018 година издвоиме 1.100.000 денари за изработка на Проект за конзервација и реставрација на Скопскиот аквадукт. За оваа наша уникатна знаменитост, подготвени сме да вложиме и повеќе за да го ...

Премиерот Заев ќе го посети исчистениот Аквадукт

AKO - 25.02.2018

Прес службата на владата соопшти дека премиерот Зоран Заев денеска ќе го посети локалитетот крај скопскиот Аквадукт, кој се наоѓа во општина Бутел. Пред два дена градоначалникот Велимир Смилевски објави фотографии од исчистената околина, која беше ...

Заев во посета на Скопскиот аквадукт

CivilMedia - 25.02.2018

Премиерот Зоран Заев денеска ќе го посети Скопскиот аквадукт, соопшти прес-центарот на Владата. Тој ќе биде придружуван од министерот за култура Роберт Алаѓозовски, градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов и градоначалникот на општина Бутел, ...

Заев: Со конкретни акции го штитиме културното наследство на Македонија

Слободен Печат - 25.02.2018

Претседателот на Владата на РМ, Зоран Заев, придружуван од министерот за култура Роберт Алаѓозовски, градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов и градоначалникот на општина Бутел, Велимир Смилевски денеска беше во посета на на Скопски Аквадукт.

Алаѓозовски: Најголем дел од спорните ситуации со Годишната програма се разрешени ВИДЕО

+инфо - 25.02.2018

Министерот за култура најави дека исчистена е депонијата и дека почнува целосна ревитализација на Скопскиот аквадукт. Најголем дел од спорните ситуации во Годишната програма за култура се разрешени со повлекување на проектите од страна на ...

Расчистени дивите депонии околу Аквадуктот во општина Бутел

AKO - 23.02.2018

Градоначалникот на општина Бутел, Велимир Смилевски, одговори на барањата и прозивките, па неодамна започна и организираше акција за чистење на околината околу историски заштитениот објект од римско време, уникатната градба – Аквадуктот.

Премиерот Заев ќе го посети Скопскиот аквадукт

Сител - 25.02.2018

Премиерот Зоран Заев денеска ќе го посети Скопскиот аквадукт, соопшти прес-центарот на Владата. Тој ќе биде придружуван од министерот за култура Роберт Алаѓозовски, градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов и градоначалникот на општина Бутел, ...

Алаѓозовски: Почнува целосна ревитализација на Скопскиот Аквадукт

Слободен Печат - 25.02.2018

„По повеќегодишно институционално запоставување, во 2018 година издвоиме 1.100.000 денари за изработка на Проект за конзервација и реставрација на Скопскиот аквадукт. За оваа наша уникатна знаменитост, подготвени сме да вложиме и повеќе за да го ...

Некои спорни проекти од Годишната програма на култура се повлечени

Нова ТВ - 25.02.2018

Најголем дел од спорните ситуации во Годишната програма за култура се разрешени со повлекување на проектите од страна на учесниците, а за дел од случаите е потребно и мислење од Антикорупциската комисија, изјави денеска министерот за култура Роберт ...

Премиерот Заев ќе го посети Скопскиот аквадукт

ТВ21 - 25.02.2018

Премиерот Зоран Заев денеска ќе го посети Скопскиот аквадукт, соопшти прес-центарот на Владата. Тој ќе биде придружуван од министерот за култура Роберт Алаѓозовски, градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов и градоначалникот на општина Бутел, ...

Алаѓозовски: Најголем дел од спорните ситуации со Годишната програма се разрешени

Press24 - 25.02.2018

Најголем дел од спорните ситуации во Годишната програма за култура се разрешени со повлекување на проектите од страна на учесниците, а за дел од случаите е потребно и мислење од Антикорупциската комисија, изјави денеска министерот за култура Роберт ...

Премиерот Заев ќе го посети Скопскиот аквадукт

А1 On - 25.02.2018

Премиерот Зоран Заев денеска ќе го посети Скопскиот аквадукт, соопшти прес-центарот на Владата. Тој ќе биде придружуван од министерот за култура Роберт Алаѓозовски, градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов и градоначалникот на општина Бутел, ...

Премиерот Заев ќе го посети Скопскиот Аквадукт

Макфакс - 25.02.2018

Претседателот на Владата, Зоран Заев, придружуван од министерот за култура Роберт Алаѓозовски, градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов и градоначалникот на општина Бутел, Велимир Смилевски денеска ќе го посети Скопскиот Аквaдукт.

Премиерот Заев ќе го посети Скопскиот Аквадукт

Вечер Прес - 25.02.2018

Претседателот на Владата, Зоран Заев, придружуван од министерот за култура Роберт Алаѓозовски, градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов и градоначалникот на општина Бутел, Велимир Смилевски денеска ќе го посети Скопскиот Аквaдукт.

Премиерот Заев ќе го посети Скопскиот аквадукт

Канал5 - 25.02.2018

Премиерот Зоран Заев денеска ќе го посети Скопскиот аквадукт, соопшти прес-центарот на Владата. Тој ќе биде придружуван од министерот за култура Роберт Алаѓозовски, градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов и градоначалникот на општина Бутел, ...

Заев во посета на скопскиот Аквадукт

Press24 - 25.02.2018

Премиерот Зоран Заев денеска ќе го посети Скопскиот аквадукт, соопшти прес-центарот на Владата. Тој ќе биде придружуван од министерот за култура Роберт Алаѓозовски, градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов и градоначалникот на општина Бутел, ...

Премиерот Заев ќе го посети Скопскиот аквадукт

Либертас - 25.02.2018

Премиерот Зоран Заев денеска ќе го посети Скопскиот аквадукт, соопшти прес-центарот на Владата. Тој ќе биде придружуван од министерот за култура Роберт Алаѓозовски, градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов и градоначалникот на општина Бутел, ...