TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Успешно одвоени сијамски близначки: Нима и Дава (1) беа споени во карлицата и градите, раздвојувањето траеше 6 часа

Сител - 09.11.2018

Лекарите во болница во Австралија успешно ги раздвоија двете сестри, сијамски близначки од Бутан, а главниот хирург вели дека се надева дека девојчињата успешно ќе се опорават. Близначките од 15 месеци Нима и Дава биле споени кај градите и кај ...

Сијамски близначки од Бутан успешно раздвоени по шестчасовна операција

Точка - 09.11.2018

Лекарите во болницата во Австралија успешно ги раздвоиле двете сестри сијамски близначки од Бутан, а главниот хирург вели дека се надева дека девојчињата успешно ќе закрепнат. Близначките од 15 месеци, Нима и Дава, биле споени со градите и карлицата.

Сијамските близначки од Бутан успешно раздвоени по шестчасовна операција

Макфакс - 09.11.2018

Лекарите во болница во Австралија успешно раздвоија две сестри сијамски близнаци од Бутан, а главниот хирург вели дека се надева дека девојчињата ќе закрепнат успешно. 15-месечните близначки Нима и Дава биле споени со градите и карлицата.

Сијамски близначки успешно одвоени по 6-часовна операција

Локално - 09.11.2018

Петнаесетмесечните девојчиња од Бутан, родени како сијамски близначки се добро, откако австралиски тимови хирурзи успеаја да ги одвојат. Хирурзите во Австралија успешно ги раздвоија сијамските близначки од Бутан и велат дека девојчињата имаат големи ...

Видео: Сијамските близначки Нима и Дава успешно одвоени во Мелбурн

Канал5 - 09.11.2018

Подвиг на австралиските хирурзи. 15-месечните сијамски близначки од Бутан, Нима и Дава успешно се развдоени во Кралската детска болница во Мелбурн. Лекарите соопштија дека операцијата траела шест часа и оти бебињата се во добра здравствена состојба ...